Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama bobasa

Deszczowe dni - jak sobie poradziłyście Mamy?!

Polecane posty

Gość yhym yhym
wiem, wiem,spoko jeszcze pisalas chyba jak kornelkowa mama, tak? :)

Gość yhym yhym
fajne masz dzieciaki :) pozdrawiam:)

taa już chyba 5 nicków przerobiłam :D, a może 4? W każdym razie ten jest najbardziej aktualny. Jak mi wpadnie do głowy coś fajnego to sobie zmienię :P

Gość mama bobasa
wiosenna mama - widzę, że jesteś doświadczona więc jeszcze trochę Cię pomęczę :) Oglądałam na yt o tej chuście kółkowej, wkładałas może kiedyś dziecko do niej w samochodzie? :D Bo tak na pierwszy rzut oka wygląda to na skomplikowane.

dziękuję :) Autorko, a jeśli o Ciebie chodzi to na prawdę wejdź na jakieś porządne forum chustomam i poczytaj o chustach. Myślę, ze to ze są niezdrowe pisza osoby, ktore ich nigdy nie używały. Sama jeszcze rok temu wyjasnialam koleżance, ktora mnie do chusty przekonywała, ze to okropne nosic tak dziecko uwiazane na szyi i że przecież w wozku fajnie jak sobie lezy. No ale tak mi zachwalala ze kupilam na próbę dla Loli no i się zakochalyśmy obydwie :)

Nie, ja kólkowej nie mam. Lola jeszcze za mała na nią, ale za kilka miesiecy jak bedzie stabilnie siedzieć to na pewno nabedę. Ja osobiscie mam do czynienia z tkaną Nati, z elastykiem, z nosidełkiem Bjorn i nosidelkiem- wyrób teściowej. i z tych wszystkich to moim zdaniem najlepsza tkana (ale nie zawiązesz jej w samochodzie bo nie podociągasz jak trzeba. Nosidlo tesciowej jest ok ale sie wżyna w ramiona, Nosidelko np bjorn jest fajne ma szerokie pasy tylko czuc ciezar dziecka wiec na wycieczke w gory nie polecam, ale wlasnie na takie wyjscie na chwile to super sprawa, wlozysz malucha w samochodzie.

Gość mama bobasa
właśnie doczytałam że w Poznaniu jest jakiś klub mam noszących dzieci w chustach, mozna wpaść i wypróbować nawet, a za jakiś czas jedziemy na tydzień do Rodziny więc będzie jak znalazł.

tak najlepiej bo ci pokaza jak wiazać, sprawdzisz sobie jak sie czujecie z maluchem w chuscie, poradzą Ci jaką najlepiej kupić, a moze bedzie ktos mial do sprzedania uzywaną (bo z chustami jest tak ze uzywki sa lepsze niz nowe bo już sa odpowiednio "zmiękczone" tzw złamane i dobrze się dociągają)

Gość purpurowa32
znajac mozliwosci autorko, to za jakis czas zalozy jakis nastepny glupi topik, co robic zeby jej chusta nie zmokła:D:D:D

Ja powiem od siebie, że zawsze s ynem wychodziłam i nadal wychodzę na dwór każdego dnia. Tak jakoś wyszło i teraz uważam, że nie ma lepszej pogody jak ta deszczowa włąsnie.Ale synek mój ma 19 miesiecy i chodzi, także kalosze na nogo, kapelszu przeciwdeszczowy na głowę i chodzimy, szukamy szczęścia w kałużach, patkiem uderzamy w wodę, wrzucamy kamyszki itd Natomiast jak był siedzącym bobasem jeszcze, to woziłam go w wózku , folia zdawała egzamin . Albo przesiadywaliśmy w garażu :D na fotelach letnich, rozkładaliśmy cały dobytek i obserwowaliśmy niebo, chmurki, deszczyk.Syn wdychał świeże powietrze itd.Same plusy ;)