Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kely

podpowiedźcie mamy

Polecane posty

Dziewczynki, ja mam Canpola od kilku dni i nie umiem się z nim obchodzić :(. Szczerze mówiąc myślałam,że podgrzewacz to taki bajer który utrzymuję stałą temperaturę mleczka ,a tu w instrukcji obsługi pisze,że należy po każdym użyciu (podgrzaniu) wymienić wodę i wyłączyć urządzenie (absurd). Aby wyłączyc podgrzewacz trzeba wyjąć wtyczkę (wrrr), wody oczywiście nie wymieniam. Jeśli pokrętło ustawię na pierwszej kropce, aby utrzymać stałe ciepło ( a mleko ma temperaturę ciała -świeżo odciągnięte) i zostawię np na pół h to i tak mleko jest zbyt gorące. Ja nie wiem....Taka prosta rzecz- a dla mnie jak obsługa dzambodzeta.... :):):) Proszę o wskazówki.

może przekręć na jeszcze niższą temperaturę. musisz po prostu wypróbować i ustawić w tym miejscu, w którym jest odpowiednia temperatura

Gość cure
Ja miałam podgrzewacz Aventa i też byłam średnio zadowolona. Najlepszy był w szpitalu, baby ono. Zwykły, prosty i fajnie podgrzewał :)

Można np spakować i wystawić na llegro. Trafi sie zawsze taka mama co nie będzie wiedziała i kupi :P Też miałam dokładnie to samo i nie używałam. Mleko się świetnie podgrzewa w mikrofali, albo w kąpieli wodnej na gazie. W podgrzewaczu trwa to wieki i moim zdaniem te tanie po prostu mają badziewne ustawienia temeratury bo przegrzewają mleko/ wodę i trzeba poźniej studzić. Wypróbuj mikrofalę. W mojej w 40 sekund temperatura jest idealna do podania, 50 sekund to już za gorace. W podgrzewaczu w 40 sekund nie podgrzejesz mleka, a glodne dziecko to zle i wrzeszczące dziecko :D

abc nie da sie nizszej :P Od minimalne sie światelko zapala i podgrzewacz włącza a minimalna jest zazwyczaj za duża. Trzeba wiedzieć kiedy wyjać żeby bylo ok (napewno nie wtedy kiedy sugeruje producent i gasnie swiatelko) i to jest zgadywanka bo inaczej pod kran i studzimy.

Gość mamamamaa26
ja mam aventa - chodzi non stop - nie wyłaczam - wody nie wymieniam - dolewam tylko i nic sie nie dzieje - i trzymam wode na ciut mniej niż na 1ce - wtedy wiem że woda ma idealną temperatura - można dosypać mleko i gotowe

Myślałam że jest może trochę zapasu bo w moim do pierwszej kropki jest możliwość obniżenia.