Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgfegegege

Przesyłka pobraniowa priorytetowa. Tzn jaka?

Polecane posty

Gość rgfegegege

:O

Gość pupolina
Przesylka szybka i oplacana przy odbiorze u kuriera :)

Gość rgfegegege
ale są do wybory dwie: przesylka kurierska pobraniowa i przesylka pobraniowa priorytetowa :O

Gość pupolina
Przesyłki priorytetowe - kategoria przesyłek przewożonych najszybszym środkiem transportu, mających pierwszeństwo w procesie opracowywania i doręczania przed przesyłkami ekonomicznymi. Przesyłki priorytetowe można nadawać na teren kraju, jak i zagranicę. Krajową przesyłką priorytetową może być: przesyłka listowa nierejestrowana (list zwykły, kartka pocztowa), przesyłka listowa rejestrowana (przesyłka listowa polecona, przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością) Zagraniczną przesyłką priorytetową może być: list zwykły, list polecony, przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością, kartka pocztowa, cekogram (druk dla ociemniałych), worek M, czasopisma oraz przesyłki masowe. Przesyłki PRIORYTETOWE krajowe będą dostarczone następnego dnia roboczego po dniu nadania jeśli zostaną przez Państwa nadane do godz. 15.00. Przesyłki nadane jako priorytetowe po ww. godzinie traktowane są jako nadane w dniu następnym (podany termin doręczenia nie jest terminem gwarantowanym tylko deklarowanym). W przypadku doręczenia przesyłki listowej priorytetowej w terminie późniejszym niż w 4 dniu po dniu nadania, adresatowi lub nadawcy przysługuje prawo do wniesienia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej.

Gość fgghhrtrrty
Przesyłka kurierska pobraniowa - czyli kurier doręcza paczkę, a ty płacisz przy odbiorze. Przesyłka pobraniowa priorytetowa - czyli zapewne chodzi o Pocztę Polską i również płacisz przy odbiorze, a priorytet jest trochę szybszy od standardowej przesyłki.

Gość pobaniowiec30
Jeśli chodzi o przesyłki pobraniowe, to najlepiej sprawdza się w tym przypadku wysylamtaniejPL, jesli chcesz mieć pieniądze na drugi dzień. Wspaniała wręcz opcja :)

Gość gość
ja nie korzystam z uslug poczty, zawsze zamawiam te firme www.pol-art.pl i polecam, bo naprawde sa solidni i nigdy nie spartacza sprawy

Gość gość
hej, ja nie zamierzam mieć już nic wspólnego z pocztą :/ odkąd po prostu moja paczka nie doszła i była to naprawdę cenna rzecz - to od tamtej pory zlecam moje paczki firmie www.pol-art.pl przynajmniej wiem, że dotrą.