Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oceanna

weekendowa migrena - dlaczego???

Polecane posty

Gość oceanna

kolejny weekend z rzędu miałam z głowy przez koleżankę migrenę. nie rozumiem dlaczego dopada mnie ona niemal w każdy weekend, przecież to w tygodniu ciężko pracuję, mało śpię, wcześnie wstaję, jestem zmęczona itd, natomiast w weekend zawsze staram się wypocząć. Ale jakby na przekór temu ból głowy właśnie łapie mnie w weekend a nie w tygodniu :/ i tak po ciężkim tygodniu mam koszmarny weekend z bólem głowy, a w poniedziałek znowu do pracy i od nowa... macie pomysł skąd się mogą brać te bóle akurat w weekend? bo nie mogę tego zrozumieć...

tez mialam takie problemy, migrena dopada cie wbrew pozorom wlasnie wtedy kiedy sie wyluzujesz i zaczynasz odpoczywac a nie wtedy gdy masz wielki mlyn, to tak jakby puszczalo napiecie nagromadzone w tobie i wtedy napad migrenowy sie pojawia :o polecam aspiryne,te specjalna na bole migrenowe do rozpuszczania, od razu jak sa pierwsze objawy napadau

Gość Chojanka
Hej, z migrenami w weekend jest zwykle tak, że po prostu za długo śpisz. Organizm przyzwyczaja się do krótkiego spania i jak w weekend starasz się odespać to pojawia się migrena. Staraj się więcej jednak spać w tygodniu by mniej więcej chodzić spać i wstawać o tej samej porze przez cały tydzień, taka regularność powinna pomóc, przy migrenie ważna jest rutyna niestety. Z migreną też warto wybrać się do lekarza, jeśli to nie za długi sen, to powinien pomóc ustalić przyczynę, ew. dać jakieś leki - na pewno nie warto się tak męczyć. Mi na bóle pomaga Sumamigren, z tym że mam o tyle gorzej że mam migreny zupełnie niespodziewanie, weekend, nie weekend - trudno przewidzieć.

Gość nissssska
neurolog, koniecznie!!! migrena to jedna z tych chorób gdzie bez pomocy specjalisty dużo samemu się nie zdziała. badania, leki, czego unikać, co powoduje u ciebie napady - bez lekarza nie da rady.

ja 10 lat cierpiałam z powodu migreny.chodziłam do lekarzy ,dostawałam tabletki lub słyszałam że taka uroda musi pobolec.lekarzemi nie pomogli.zaczełam obserwowac co jem na kilka dni przed atakiem,były to najczesciej :pizza,makarony,nalesniki. zrobiłam nawet badania hormonalne w dniu migreny -wynik prawidłowe jak na ta pore cyklu. dopiero jeden lekarz ginekolog potwierdził moje podejrzenia że nadmiar weglowodanów wywołuje atak. i faktycznie ,jak przesadze z weglowodanami to mam atak-tabletki nie pomagaja nawet te od neurologa.