Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuśka 83

Czy to już Depresja? Velafax XL, skutki zażywania

Polecane posty

Gość Martuśka 83

Witam. Ostatnio z moim zdrówkiem chyba zaczęło dziać się coś niedobrego... Mam pewne problemy od jakiegoś czasu i teraz czuję że zaczynają mnie one przerastać, kiedyś pełna optymizmu.. teraz nie wierzę już nawet w odrobinę szczęścia i tego że moje życie się kiedyś poukłada. Poszłam ostatnio nawet do psychiatry ze swoim problemem i przepisał mi VELAFAX XL, wzięłam jkedną tabletkę ale na tym się skończyło... Skutki uboczne okazały się nie do zniesienia, ból głowy, szczękościsk, mdłości , zawroty głowy, duszności... a mam 1,5 roczne dziecko a przy tych objawach nie mogłam się nim zajmować- nie miałam siły... Może jest ktoś kto brał ten lek przez dłuższy czas? Może nie powinnam się tak łatwo poddawać i kontynuować leczenie nim. Jakie są zezultaty brania tego leku? Może skutki uboczne po pewnym czasie by ustąpiły?

Gość MartaX8396
Korzystaliście z preparatu o nazwie Velafax XL? No bo wyszukiwałam danych dotyczących tego produktu i nie wiem co myśleć. Możecie cokolwiek napisać mi o tym prepearacie? Opłaca się go używać, znacie jakieś zamienniki? Tutaj przeczytałam trochę recencji o Velafax XL: http://www.listalekow.pl/velafax-xl/ - myślicie, że to rzetelne informacje? Nie w smak mi się przejechać i zmarnować bezsensownie pieniądze, dlatego pytam Was. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość a to nie to samo co
efectin? to chyba ta sama substancja czynna, nie cche mi sie sprawdzac. biore efectin juz prawie od roku.

Gość gość
Moi drodzy, przyjmuję Velafax od 7 lat... i od 7 lat nie miałam ani jednego napadu paniki czy lęku. Prowadzę normalne życie, jeżdżę samochodem, podróżuję samolotami, niczego się nie boję. Skutki uboczne są tylko przez pierwszy tydzień brania leku, potem wszystko znika... ale widzę, że niektórzy nie mają cierpliwości, żeby przeczekać ten pierwszy tydzień niezbyt ciekawego samopoczucia. Można powiedzieć, że Velafax uratował mi życie. Wcześniej cały czas napady paniki, różne dolegliwości, siedzenie w domu i strach przed wyjściem na ulicę. Dlatego zaufajcie medycynie, swoim lekarzom i zacznijcie normalnie żyć! Powodzenia!

Gość gość
tak to prawda najgorzej na początku mdłości a później już tylko lepiej bez tego nie mogłabym normalnie funkcjowować a tak znowu mam dni pełne radości a biorę już 5 lat.

Gość gość
Skutki zażywania welafax XL 75 mg raz na dobę przez 6 lat: - suchość w jamie ustnej - nocne poty - częste oddawanie moczu - pogorszenie wzroku

Gość juzniewdepresji
Będę powtarzać do znudzenia... najważniejsze, żeby brać leki REGULARNIE! Jeśli się opuszcza dawki, to mogą występować o wieeele gorsze ataki paniki, nie mówiąc o innych skutkach ubocznych. Przy antydepresantach i lekach na lęk to jest bardzo ważne! Sama przez to przechodziłam i dopiero lekarz mnie uświadomił. I potem sama sobie sprawdziłam, mam taką aplikację z moje-leczenie . pl i tam sobie można dokładnie kontrolować, ile i kiedy się coś bierze. I faktycznie jak zapominałam, to była rzeźnia. Inna sprawa, że dopiero 4ty lek u mnie poskutkował.