Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reformowalny-niereformowalny

Czy mój mąż jest reformowalny???

Polecane posty

Gość reformowalny-niereformowalny

Mamy ponadrocznego synka, który mówi już swoje pierwsze słowa. Mój mąż jest cholerykiem, jeśli Go coś zdenerwuje bluźni, powtarza słowa "w dupie" albo "cholera". Przed ślubem nic mnie tak u Niego nie raziło jak to, zwracałam Mu uwagę i muszę powiedzieć , że się poprawił, wyrażał w ten sposób swoje emocje sporadycznie. Teraz wróciło znowu, proszę Go, zwracam Mu uwagę, mówię, nie powtarzaj przy dziecku, chcesz żeby Twój syn za chwilę zaczął powtarzać? Jest mi wstyd i czuję się z tym źle, bo siedzę z synem na wychowawczym, staram się , poświęcam Mu czas , czytam bajki , pokazuję obrazki, mówię do Niego, chcę żeby kiedyś mówił poprawną polszczyzną a boję się, że pewnego dnia dziecko powie mi "w dupie". To słownictwo spod budki z piwem. Mąż może to się tutaj wykluczy, jest kulturalnym, niepijącym człowiekiem. Te bluzgi to raczej przyzwyczajenie, coś co weszło Mu w krew. Wiem, że tego nie uniknę, Mały pójdzie do szkoły, wejdzie w różne środowisko ale tak panicznie boję się, że wyniesie to z domu.

Moim zdaniem to Ty jesteś jakaś "niereformowalna: :o Jak nie od ojca to od kolegi z klasy czy z tv usłyszy przekleństwo.

Gość xdxd
i tak powie dupa bo to prosto wymowic wszystkie dzieci mowia

Gość nie każdy jest egoista i
ale przesadzasz :D doopa to nie jest sowo spod budki z piwem tylko normalna nazwa częscie ciała. CHyba że u ciebie ty;ko terminologia medyczna obowiazuje.