Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloikowa nie z wyboru

Czy jest tu mama która dawala TYLKO jedzenie ze sloiczków?

Polecane posty

Gość alalaallala
ja mam reczny brauna, tez z tego typu co ma rózne koncówki min do ubijania piany. Mikusuje mi wszystko na miał, ale samo to mieso miksujesz czy juz takie w zupie? poprostu naciskaj na takie mieso caly czas zeby sie wkoncu cale zmiksowalo.

Gość alalaallala
bo mieso jest chropowate i sie dlawi dlatego, daruj sobie wiec to mięso, po co jej ono, lepiej jakies warzywa.

W zupie. Daje marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, odrobinę mięsa i wywar z warzyw i to miksuje, ale nie wychodzi takie gładkie.

Gość ta co chodzi boso
to nie dodawaj mięsa. dawaj jej warzywne zupy. jednego dnia swoją, drugiego ze słoiczka z mięsem. może jest jeszcze za mała na kawałki, w końcu załapie i wtedy będziesz jej dodawać mięso do swoich zupek.

Gość pikodna
Nie przejmuj się i dawaj te słoiki, po co dziecko na siłę zmuszać, skoro się krztusi, ma dopiero 5 miesięcy !Jeszcze zdąży nagryźć się kawałków, wiem, bo z moim synem miałam podobnie jak Ty i jadł gładkie papki, teraz umie już wiele rzeczy pogryźć bez dławienia się. To głupota na siłę dawać kawałki i to w takim wieku.Jeszcze dziecko ma prawo żądać gładkich papek.

Gość anexxis
ojej, słoikowa nie doczytałam, że córcia taka malutka:) to przestań się martwić i dawaj tylko słiczki Ja podobnie dawałam słoiczki do pierwszego roku a wiesz dlaczego ? bo mi sie nawet nie chciało gotować, bawić z miksowaniem , szukaniem zdrowszych produktów. Myślałam, że ona to już jest starsza i wybrzydza ale tak, to macie jeszcze masę czasu na naukę normalnego jedzenia

Pediatra jej kazała już mięso wprowadzić i kasze manne.

Gość pikodna
Dokładnie, jak ja słucham o przyzwyczajaniu 5 miesięczniaka do kawałków, to mi się słabo robi, przecież to małe dziecko i ma jeszcze czas na to.Dziecko do 2 lat ma prawo nie umieć pogryźć kawałków i jest to całkowicie normalne, a co dopiero 5-miesięczniak !

Tyle mam dawało słoiki i dzieci zdrowe. Trochę mnie to uspokaja. Ja jej co jakiś czas będę próbowała gotowane podać i zobaczę jak reaguje. Moze się w końcu przerzuci.

Gość anexxis
osobiście jestem zdania, że słoiki są bardzo zdrowe i starranie przygotowane. I jaka wygoda, tylko cena mniej optymistyczna ;)

Gość ta co chodzi boso
ja ci nie każe rezygnować z mięsa ale wprowadzić to nie znaczy że ma to mięso jeść codziennie. gotuj sama warzywne zupy a co drugi dzień dawaj ze słoika z mięsem rozumiesz?

Też uważam że 5 mcy to maleństwo, nie musi wcale jeść kawałków, mój synek polubił takie mniej gładkie jak mu zęby wyszły, ma 6 mcy, 2 zęby i lubi pogryźć chrupki kukurydziane albo właśnie jakieś grudki pociamkać. Poczekaj, spokojnie... a co do domowych- zauważyłam że w słoiczkach jest po pierwsze większa różnorodność, nie zawsze to nadrobię i np. zupę jarzynową ostatnio kupowałam, ale jest też obiadek przyprawiony ziołami- kupiłam pietruszkę, tymianek, koperek i dodaję do swoich, je równie chętnie. A np. buraczków w słoikach nie widziałam, a myślę że warto dawać.

Gość ta co chodzi boso
jest przecież barszcz czerwony w słoiku. bobovity

Gość ta co chodzi boso
jest przecież barszcz czerwony w słoiku. bobovity

Gość słoikowa, a próbowałaś
to przecierać przez sitko? To mięsko?

Gość słoikowa, a próbowałaś
Żaden blender tak Ci nie rozdrobni jak przecieranie na drobniutkim sitku.

Gość polecam wamm
hmmm 5 m-cy to jeszcze malutkie dziecko - ja dawałam słoiczki i dopiero słoiczki od 6 m-ca mają więcej cząstek do gryzienia - w 6 m-ca dawała też po troszku chrupki - jakoś w 7 troche chlebka i tam synek nauczył się przeżuwać większe cząstki - spokojnie autorko - twoje dziecko ma jeszcze sporo czasu żeby nauczyło sie kawałki jeść