Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaP.

czy można wywołać owulację?

Polecane posty

Gość KasiaP.

Witajcie Od 1,5roku staramy się z meżem o dziecko.Jestem już po jednym poronieniu. Okres zaczęłam mieć regularnie co 31dni, wcześniej wahał się między 20 - 40 dni. Temperaturę mierzę sobie od pół roku i zauważyłam że skok następuje bardzo późno bo po 20dc, czasem wcale go nie było:( stąd moje pytanie... czy można wywołać owulacje? Może dietą,ziołami,jakimiś lekami? Dziś jestem w 18dc a ptc=36.0.... Poradzicie coś? Dodam że do lekarza jestem umówiona dopiero za 2 tyg

Gość KasiaP.
nikt niema pomysłów?

Gość Karinka___27
Hej, nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie ze nie da sie wywolac owulacji. Moze sie ona natomiast sama przesunac pod wplywe stresu, itd itd, to by tlumaczylo to dlaczego mialas ja dosyc pozno. Ja wlasnie zaczynam zaglebiac sie w temat owulacji, bo chyba mi sie przesunela, ale nie wiem czy az tak moze sie przesunac. W tamtym tygodniu bolal mnie brzuch jak na okres przez kilka dni, okres mialam miec 4 dni temu, wiec dzien przed poszlismy na calosc. No a teraz bol brzucha minal, okresu nie ma, za to mam normlany sluz taki jak w dni plodne, zastanawiam sie nawet czy w takim wypadku nie zrobic testu za pare dni, ale sama nie wiem czy w ogole ciaza byla by mozliwa!? A ty jak jestes dzis w 18 dc to bierz sie do roboty bo moze tez u Ciebie owulka sie spoznia :)

Oczywiście, że można wywołać owulację. Tyle, że najpierw lekarz musi stwierdzić, że sama z siebie nie występuje ona "zbyt chętnie". Jeśli owulacja występuje to nie ma czegoś takiego, że występuje ona bardzo późno czy zbyt późno. Występuje ona w tym czy innym dniu cyklu w zależności od długości cyklu. Autorko spokojnie poczekaj na wizytę u lekarza. Czy wiadomo jaka była przyczyna poronienia?

Na przykład: http://www.egis.pl/dla-pacjentow/leki/inne/clostilbegyt-clomifeni-citras.html Cytaty z ulotki: "Lek można stosować wyłącznie pod stałą kontrolą ginekologiczną." "Przed rozpoczęciem leczenia lekiem Clostilbegyt lekarz zaleci dokładne badanie ginekologiczne. Należy przestrzegać wszystkich zaleceń lekarskich." "Lekarz zaleci regularną kontrolę wielkości jajników. Te badania kontrolne są bardzo ważne w czasie monitorowania leczenia."

Gość KasiaP.
nie, bolał mnie brzuch po lewej stronie, a że to cyło poronienie całkowite samoistne, lekarka na podstawie wywiadu stwierdziła ze to była ciąża pozamaciczna