Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michaela4

***najlepszy krem jaki miałam***

Polecane posty

Gość michaela4

Chciałam się podzielić moim zakupem, który kupiłam w sklepie internetowym shancos. Kupiłam krem shiseido benefiance nutriperfect krem na dzień. muszę powiedzieć że najlepszy krem jaki używałam do tej pory.:*

Gość mój to Nivea bez kitu
:-)

moja znajoma używa od niedawna kremu na dzień z kolagenem i jest bardzo zadowolona ze swojego odkrycia, bo twierdzi, że wygładziły jej się zmarszczki i w ogóle jakos jej się twarz tak rozpromieniła , wprawdzie trzeba za niego trochę zapłacić , ale cóż sie nie robi dla urody http://www.neolagen.pl/pl/kolagen-krem-na-dzie%C5%84

a ja polecam zakup kolagenu wraz z elastyna ze sklepu interenetowym z naturalnymi kosmetykami wraz z baza kosmetyczna. Calosc wymieszac i macie gotowy krem, pelnowartosciowy a nie jakies reklamowane "cos" nigdy nie wiecie ile uzyto w nim kolagenu. Oferowany kolagen jest w 100% wartosciowym produktem, jest to kolagen rozpuszczony bw roztworze wodny, a jest rozpuszczony dlatego ponoewaz w tej postaci mozna go latwo aplikowac w kosmetykach. ja kupuje na www.e-naturalne.pl, ale mozlie ze inne sklepy tez go oferuja.

Gość njknjk
taaa, sranie w banie z tym kolagenem. Kazdy kto sie choc troche zna na chemii i kometyce wie, ze czasteczka kolagenu jest za duzo, aby przebic sie przez wierzchnia warstwe skoryy, wiec przestance wciskac ludziom kit

Gość aha ii ach
niebieski Nivea :)

no znam sie troche na chemii i niestety nie masz racji, nie tylko substancje a malej masie czasteczkowej maja wplyw na nasza skore, te o duzej też. Kolagen hydrolizowany (rozpuszczany) - ktory akurat ja stosuje, ma silne właściwości błonotwórcze o trój-spiralnej strukturze heliksowej, posiada wysoką masą cząsteczkową, co przyczynia sie do tworzenia rodzaju cieniutkiego filmu ochronnego na powierzchni włosów/skóry. Dzieki temu, zwiększa sie zatrzymanie wilgoci oraz chroni skórę/włosy przed wnikaniem szkodliwych substancji z otoczenia. najwazniejszą funkcję jaka powinny pełnić kosmetyki przeciwstarzeniowe to skuteczne nawilzanie, ktore jest podstawa zatrzymania wody w skórze. Podsumowujac: substancje maloczasteczkowe maja zdolnosc wnikania w glab skor i moga oddzialowywac na skore wlasciwa, substanccje wieloczasteczkowe dzialaja na powierzchni skory. Wazne sa zarowno jedne jak i drugie

Gość Krem Nivea...
Jeden z najlepszych kremów nawilżających na rynku :-) W testach kremów nawilżających pobił takie firmy jak :Dior, Chanel, Lancome !!! Co drogie nie zawsze jest dobre ;-) Chyba że chcemy podbudować swoje snobistyczne ego używając kremu za 200 zł a nie za 20 :-)