Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja tylko tak pytam

Co zamiast mleka ?? Prosze o rady !!!!!

Polecane posty

Drogie Mamy bardzo proszę o radę ! Mój synek za 6 dni skończy 8 msc , niestety od jakiegoś czasu nie toleruje mleka (tylko wieczorem zje z kleikiem i w nocy jak się obudzi) Nie wiem jakimi daniami mogę zastąpić mleko ? Co podać np. na śniadanie ? Póki co je Śniadanie max 40ml mleka Obiad plus minus duży słoiczek obiadku(sama gotuję) Później kaszka 150ml Owoce mały słoiczek Kolacja 180ml mleka z kleikiem

Gość zastap np kakao
kleik juz dajesz wiec tez jest na bazie mleka platki kukurydziane /owsiasiane na mleku z dodatkami banana jogurty itp mleko mozna zastapic ale jak pije chociaz te 40 to dobrze

Gość zastap np kakao
mleko z kleiiem to tez przeciez mleko wiec mysle ze odpowiednio sie dziecko odzywia bo mu sponsorujesz nabial w innej postaci niz mleko

Gość może silac
zamiast mleka ? Jogurty , serki -> najlepiej z pochodzące z mleczarni które podawają krótkie terminy ważności na swych opakowaniach - masz pewność ,że są zdrowe , byle nie danonki !!!!

Gość mamamama27
dawaj zamiast mleka czy kleików kaszki mleczne - jest mnóstwo smaków i rodzajów- ja mam gorzej niż Ty bo synek ma skaze - jest na nutramigenie i do 5 m-ca nie chce sie samego mleka chwycić - pił je tylko w nocy ale teraz już nieje i ratują nas kaszki i to też gorsze bo tylko te bezmleczne - ty masz cały wielki wybór kaszkowy - plus sinlaka - możesz podawać samego albo np. ugotować kisiel z soczku dla dzieci - gotujesz 150 ml soczku np. bobofrut i ja sie zacznie gotować wlewasz łyżke mąki ziemniaczanej rozrobionej z łyżką wody - i mieszasz aż zgęstnieje - jak troche ostygnie to dodajesz sinlaka i mieszasz - albo robisz gęstego sinlaka na wodzie i dolewasz do tego - synek chętnie to je - możesz też zrobić marmoladkę z jabłek i też dodać sinlaka - jest mnóstwo przepisów - silnak zastępuje w pełni posiłek mleczny - masz też jogurty itd u nas to odpada

Gość pytasz sie?
piwko najlepsze dla niego :S

Gość moj ma prawie 11 msc
i od pewnego czasu tez juz nie chce tyle mleka i kaszki domaga sie takiego "doroslego" jedzenia. Pewnie twoj tez ma juz dosc. Moj je tak: sniadanie: 280 ml mleka modyf. sniadanie II: ser bialy z jogurtem do tego pol kromki chleba lub jajko na parze plus kawalek bulki,chleb z dzemem, czasem naleśniki obiad: zupa wlasnorecznie robiona - krupnik (z kasza i ziemniakiami), rosół z makaraonem, zupa z dyni, pomidorowa z ryzem deser: rózne owoce kolacja: ziemniaki (lubi po prostu tak) lub ryz z owocami lub nalesnik z serem badz dzemem na noc dajemy mu kaszke ale je coraz mniej - dawniej 280 ml teraz ledwo ledwo 100 wypije

Gość mama 2 chlopców :)
Możesz zacząć podawać pomału posiłki stałe, chlebuś z wędlinką, ziemniaczki, zupki. Pierwsze po troszeczku, jak im nic nie było to dawaj stopniowo coraz więcej.Ja moim dawałam prawie wszystko. Jedli nawet zupę którą ja jadłam rozcieńczoną woda żeby nie była za słona. Nic im nie było i rośli jak na drożdżach ;)