Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anakondaaaaaaa

smierdząca torebka-pomozcie

Polecane posty

Gość anakondaaaaaaa

kupilam w sklepie internetowym torebkę-jest nowa, z naturalnej skóry. Jest jeden problem-strasznie smierdzi, jakby czyms chemicznym. Chodzi o zapach wlasnie tej skory (naturalna na 100%). czy to samo przejdzie, czy jest jakis sposob zeby sie tego pozbyc?moze macie jakies sposoby, jak nie to chyba ja zwroce do sklepu, choc bardzo mi sie podoba. pomozcie (moze ktos ma pomysl dlaczego to tak smierdzi, to nie jest zapach taki jaki maja skorzane nowe torebki)

Gość mi tez zwiazac koniec z koncem
w sklepach obuwniczych sa specjalne srodki do usuwania nieprzyjemnych zapachow. usuwa na 100%, fakt, ze nie byl tani, ale dziala.

Idź do tego sklepu i zapytaj czy ich skórzane torebki wszystkie tak śmierdzą, lub czy też mają ten sam model torebki tylko mniej podlatujący czymś co powoduje "omdlenia" :D Moze torebka byla gdzies trzymana z czyms innym, a wiadomo, skóra-naturalna moze wszystkim przejsc. Zapytaj o identyczną by Ci pokazali a jesli druga bedzie smierdziec, to zobacz na inne modele skorzanych. Moze kupiła ze skury skunksa :)

Gość anakondaaaaaaa
nie moge isc do nich bo to byl sklep internetowy. jak dla mnie to torebka smierdzi sama z siebie, obawaim sie ze to np barwnik do farbowania skory albo jakis klej, nie znam sie na tym. jak myslicie, wywietrzy sie jak bedzie wisiala z tydzien lub dluzej balkonie (tylko ze wtedy juz sie raczej nie nada do zwrotu)

Gość anakondaaaaaaa
do "mi tez zwiazac koniec z koncem" czy ten srodek z obuwniczego mozna stosowac bezposrednio na skore?

Gość ciocia_anja
moze wywietrz na balkonie? mi to kiedys pomoglo jak smierdzialy mi NOWE buty. tylko zeby nie zamokla

Gość anakondaaaaaaa
jakbym sie zesrala to sprawa by byla prosta. no i smierdzialoby w srodku a nie na zewnatrz :(