Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wouldulikeme

bycie piękną kobietą na dłuższą metę nie jest korzystne

Polecane posty

Gość wouldulikeme

faceci umawiaja sie z Toba ze wzgledu na urode,nawet jak sie okaze,ze jestes nieciekawa to i tak beda Cie zwodzic,zeby cie przeleciec.Nigdy nie mozesz byc pewna co do ich intencji,bo koneserzy pieknych kobiet sa najbardzije ibeznani w tych trickach wartosciowi faceci boja sie ciebie albo czesto tez zakladaja ze jestes pusta co do bycia pusta czesto maja racje,bo piekne dziewczyny bywaja bardzo zepsute przez ciagla adoracje i wiedze,zemoga miec kazdego,wiec po co sie trzymac jakiegos "dobrego chlopaka".przez to koncza przy boku jakiegos fagasa,ktory ma urode/kase,ale nie ma szacunku do kobiet ciagle mierzysz sie z glupimi zaczepkami o charakterze seksualnym czesto jestes oceniana jako glupia laleczka,ciezko udowodnic ze jest inaczej

Uroda ma to do siebie, że najłatwiej ją ukryć, mimo wszystko zachowanie ma duży wpływ na to jak jesteśmy spostrzegani. Więc jak Ci nie pasuje to skupiaj uwagę na czymś innym niż swój wygląd.

Gość kylebrof
Dlatyego najlepiej jest nosic delikatny makijaz, za bardzo sie nie stroic, byc skromnym wygladac przecietnie a kiedy juz sie pozna tego jedynego dobrego chlopaka wtedy przy nim odzyc, zaczac malowac sie mocniej, ubierac bardziej elegancko i seksownie, wlasnie tylko dla niego :)

Gość no widac ze
z mojego doswiadczenia wynika: "faceci umawiaja sie z Toba ze wzgledu na urode,nawet jak sie okaze,ze jestes nieciekawa to i tak beda Cie zwodzic,zeby cie przeleciec." a kochaja pasztety ..hmm..jak to jest ...taka ladna zakocha sie w ładnym a pasztet w pasztecie... swoj do swego ciagnie...reszta to mezalins i nieciekawe finishe "Nigdy nie mozesz byc pewna co do ich intencji,bo koneserzy pieknych kobiet sa najbardzije ibeznani w tych trickach" ładna równa sie głupia? moze ona własnie lubia takich co je zaskocza . a pewne co do ich intencji to zazwyczaj maja z tym problemy brzydkie laski które maja duzo kompleksów a eksy jej faceta były ładniejsze ;) :P tak tak...próznosc u kobiet jest strasznym przeklenstwem " co do bycia pusta czesto maja racje,bo piekne dziewczyny bywaja bardzo zepsute przez ciagla adoracje i wiedze,zemoga miec kazdego" puste? pewnie bardziej swiadome tego co moga dostac za swoja urode...cos za cos... przeciez "wiec po co sie trzymac jakiegos "dobrego chlopaka"" dobry chłopak pasztet ze tak powiem zdradził mnie ta piekna i oszukał... w zwiazku z tym podniosłam poprzeczke i teraz wybieram tych pięknych i bogatych ;) :) Z SZACUNKIEM DO KOBIET PONIEWAZ NIE MAJA KOMPLEKSÓW I PROBLEMÓW ZE SOBA W ZWIAZKU Z TYM SA WSTANIE USZANOWAC KOBIETE I JEJ URODE BADZ CHARAKTER NIE MÓWIC O SOBIE "DOBRY CHŁOPAK" A O NIEJ PUSTAK :) "przez to koncza przy boku jakiegos fagasa,ktory ma urode/kase,ale nie ma szacunku do kobiet" ZGADZA SIE...Z TYM ZE TAMTEN MA SZACUNEK A PASZTET ZAZWYCZAJ NIE MA... WIEM PO SOBIE przerabialam to. ciagle mierzysz sie z glupimi zaczepkami o charakterze seksualnym "czesto jestes oceniana jako glupia laleczka,ciezko udowodnic ze jest inaczej" po co mamy udowadniac...myśl sobie co chcesz (zreszta fanie je oceniasz nie ma co, odrazu skwitowana z metka)...nic udowadniac nie bedziemy poprostu znajdziemy takiego który to wie i jest dla niego oczywiste i którego nie musimy przekonywac pokazywac i mu czegokolwiek udowadniac :) proste

Gość kylebrof
Jestem zjebem

Nie przesadzacie troszeczkę? Ładnych ludzi wcale nie jest mało, jeżeli są traktowani jak ocynkowane wiadro, to najwyraźniej mają z tymże coś wspólnego.

Gość no widac ze
"ciagle mierzysz sie z glupimi zaczepkami o charakterze seksualnym" no mierzymy mierzy ...ponizajace strasznie ale nie dla tego co to slucha ale dla tego co to mówi :>

Gość onyxxs
Regres no poniekad kylebrof chodzilo o to pewnie, ze madry facet z wyobraznia dostrzeze w niej naturalne piekno pomysli "skoro jest ladna teraz to co dopiero w pelnej oprawie"

Gość faryzeuszowa
Z moich obserwacja a także doświadczeń :P wynika, że piękna kobieta musi mieć w sobie dwukrotnie więcej powściągliwości i siły charakteru, aby było to dostrzeżone i tak zinterpretowane. Piękny wygląd wiąże się z tym że jesteś odbierany przez jego pryzmat, na ulicy idzie "piękny wygląd", od Twojej postawy zależy na ile przypuśćmy facet który ma ochotę Cię zaczepić poczuje się pewnie by to zrobić. Do rozchichotanej, głupiutkiej, wyuzdanej kobiety zagada śmiało. Gdy zobaczy kobietę z klasą, wyciszoną, silną to jedynie powie coś pod nosem albo zawoła z drugiego końca ulicy.Na szczęście normalni i wartościowi mężczyźni też są :D i potrafią prawić komplementy w fajny sposób. Stawiam tezę: ŻE BYCIE PIĘKNĄ I MĄDRĄ KOBIETĄ JEST KORZYSTNE PRZEZ CAŁE ŻYCIE, natomiast bycie głupią - piękną czy brzydką jest stale i wiecznie nie opłacalne :D Piękna i mądra kobieta, potrafi rozpoznać zamiary faceta.

a ten temat założyła osoba,która na siłe szuka plusów bycia brzydkim/brzydką

ze madry facet z wyobraznia dostrzeze w niej naturalne piekno pomysli "skoro jest ladna teraz to co dopiero w pelnej oprawie"" ale kobiet naturalnie pięknych jest jak na lekarstwo Trzeba miec naprawdę piekne rysy twarzy żeby bez lekkiego makijażu spodobac sie facetowi co oczywiscie nie zmienia faktu że my faceci lubimy kobiety bez nadmiernej tapety i naturalnych rysach ... Jak juz makijaż to naprawde lekki :D

a ten temat założyła osoba,która na siłe szuka plusów bycia brzydkim/brzydką" ja myślę że to jakis skrzywdzony prawiczek który dostał kosza po tym jak randkował na facebooku z jakas panną która pewnie wysłała mu nie swoje foto :P

Gość faryzeuszowa
Plusów z bycia "brzydkim" ni ma ! ! ! Ale brzydotę ciężko zdefiniować, no chyba że tę skrają, mnie np. podobają się mężczyźni z "chopinowskimi" nosami - powszechnie uznano by ich za brzydkich właśnie ze względu na nos - gusta i guściki, ale łeb zawsze jest łbem na miejscu :D Jest za to wiele plusów z bycia pięknym (niekoniecznie mądrym)... można znaleźć partnera który szuka piękna zewnętrznego a może np. zaproponować ze swojej strony korzyści materialne :P

Może to zabrzmi horrendalnie... ale ja na Twoim miejscu szukałbym faceta w necie. Raz, że czego gały nie widzą, tego sercu nie żal a dwa facet, gdy nie napalony, jest w stanie prawidłowo rozumować. Nigdzie nie powinnaś akcentować tego, że jesteś piękna - przeciwnie zachowuj skromność i wypowiadaj się w tej materii bardzo wstrzemięźliwie. Gdzie szukać? Na pewno nie na czatach... jeśli juz to w miejscach, które skupiają ludzi z pasjami... np. portale fotograficzne.....

można znaleźć partnera który szuka piękna zewnętrznego a może np. zaproponować ze swojej strony korzyści materialne" piękna definicja Sponsoringu :P

Gość atakatama
tak, to brzmi cholernie horrendalnie, ludzie, piszcie po polsku!

Gość faryzeuszowa
zbulwersowany82 - popieram, szczególnie fora dla pasjonatów fotografii :D

Gość faryzeuszowa
Moorland może nimi nie są, ale na pewno posiadają takowy syndrom który czasem uzewnętrznia się objawowo :P

Gość wouldulikeme
nie,mysle ze bycie przecietna,w miare ladna jest dobre. bycie brzydkim absolutnie nigdy nie jest korzystne

Zależy co dla kogo jest brzydkie. Są ludzie którzy mają bardzo niespotykane rysy twarzy i tacy albo będą się bardzo podobać, albo wcale.

Aj takie gadanie, bycie w miarę mądrą i w miarę bogatą i mieć stanowisko pracy w miarę... zależy jak masz ustawiony życiowy "termometr", ja się nie ograniczam takimi myślami, ale wiem że przerażająca większość ludzi ma do tego tendencję.

Racja racja... Nietypowe rysy twarzy - love or hate, to jasne :D Ale istnieją pewne archetypy pięknej urody tzw. absolut, który zawsze będzie się wszystkim podobał i zapewne autorka zmaga się właśnie z takim problemem ;)

Gość onyxxs
zbulwersowany82 Jaki to archetyp? mzoesz podac jakies (najlepiej znane) przyklady?

Mam koleżankę która jest przepiękną kobietą, piękna figura, buzia idealna, uśmiech biały szeroki, oczy wyraziste, no chodzace cudeńko w ciemnej wersji kolorystycznej. Dziewczyna do tego jest bardzo bogata i kończy właśnie świetne studia...narzeka na to, że wszyscy odbierają ją właśnie ze względu na urodę (ja bym dodała jeszcze jej status fiansowy:P), ale tak naprawdę to są jej wewnętrzne zmory, ma słaby charakter i sama ze sobą nie czuje się pewnie.... stąd wynikają jej problemy, nie z tego że realnie jest tak jak ona uważa. Trochę mi to przypomi na słynną Marylin Monroe, wszystko siedzi w główce.

Gość onyxxs
Hmm raczej Rita nie ejst typowym "dzisiejszym wzorcem" , to ejst kontrowersyjna uroda, ktora jednym sie bedzie podobac innym, nie. Moim zdaniem takiem archetypem jest Monica Bellucci, Angelina Jolie, Jessica Alba