Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Mam 1,5 roczne dziecko czy już pora na kolejne?? Maz mnie namawia a ja sama nie

Polecane posty

Gość kaskadaaa

co byście zrobiły na moim miejscu??

Gość 2222222
ale ty głupia jesteś! pytasz obcych ludzi, kórych nie znasz, nie widziałas na oczy, czy powinnas mieć jeszcze dzieciaka, czy nie. To musi byc TYLKO TWOJA decyzja i ewentualnie twojego m. Rozumiesz?

To zdecydowanie powinna być WASZA decyzja, a nie rada forumowiczów. Z własnego doświadczenia - im dłużej zwlekasz z drugim dzieckiem, tym trudniej się na nie zdecydować. Bo pierwsze robi się coraz bardziej samodzielne, ty masz coraz więcej czasu dla siebie...i ochota na powrót do pieluch i nieprzespanych nocy maleje.

Gość mamamama27
jak was stać to ja bym się zdecydowała

Moja corka jest w podobnym wieku i zamierzam sie starac od przyszlego roku czyli urodziloby sie w 2013, trzy lata to fajna roznica. Corka coraz madrzejsza z pieluch wyrosnie to i troszke pomoze przy maluszku:) Ale planowac mozna a zobaczymy jak bedzie ale tak jak pisze pragne trzy lata roznicy miedzy dziecmi:)

Gość 123już
Moim zdaniem idealna,by zacząć starania. Moje drugie dziecko się urodzi ,gdy pierwsze będzie mieć 2lata 2 miesiące. zatem akurat :-) ale nie wiem kiedy się wyśpię :-) Potem pewnie już by mi się tak nie chciało wracać do pieluch, bo mam kilka mam jedynaków i to takich 4 i więcej lat, któe mówią,ze taraz już nie chca wracać do pieluch i żałują ,ze od razu nie poszło z drugim. Ale inna kumpela dopiero jak starsze miało 12 lat to się zdecydowała na drugiego dziecko i mówi,ze fajnie tak po latach sobie przypomnieć pieluchy ;-)

Gość mieszkamy w Uk i nie narzekamy
A ja mam z roznica 6 lat i jedna jest w szkole (wiec mam spokoj ) i w pelni moge zajmowac sie druga..a jak przychodzi tata robimy zmiane :) dla mnie wieksza roznica jest najlpesza,nie wyobrazam sobie teraz wpakowac sie z pieluch w pieluchy..To poprostu nie dla mnie !

Gość swieczkaaromatyzowana
My chcemy różnicę 4-6 lat między dziećmi - planujemy 3,4. Główny czynnik: nie pójdą wszystkie razem na studia :)

Gość mama zaraz dwojeczki
123już "Moim zdaniem idealna,by zacząć starania. Moje drugie dziecko się urodzi ,gdy pierwsze będzie mieć 2lata 2 miesiące." U mnie bedzie dokladnie taka sama roznica wieku miedzy dziecmi :D Termin mam za miesiac i juz naprawde nie moge sie doczekac :)

Gość klapkanaoczach
moje ma też 1,5 roku, odkąd skończył roczek podjęliśmy decyzję o 2 dziecku, nie zabezpieczamy się, ale w ciąży nadal nie jestem. O pierwsze dziecko starania też zamknęły się w latach, chyba prędko się nie doczekam.

Gość 09876554
jeśli Was stać to "popracujcie" nad tym :)

Gość klapkanaoczach
tak czytam Was, jak planujecie, czy to czas na drugie czy nie, a u nas jest tak, że podjęcie decyzji o dziecku ma się nijak do posiadania tego dziecka bo mimo tej decyzji w ciążę zajść nie możemy bardzo długo.

Jeśli komuś nie straszna opieka nad dwójką małych dzieci to jak najbardziej. Ja osobiście nie wyobrażam sobie tego-fizycznie nie dałabym rady.

Gość mama karmiaca a chcaca
Syn ma 13nascie miesiecy i tez niebawem bedziemy sie starac o 2gie, wiem,że jesli nie teraz to juz pozniej ani nie bedzie mi sie chcialo, ani nie bedzie mozliwosci pomocy od nikogo boi wprowadzi9my sie do swojego domu.