Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RETHG

GDZIE KUPIĘ LASKI WANILII?

Polecane posty

Gość RETHG

OPRÓCZ ALLEGRO

Gość RETHG
A WŁAŚNIE SIĘ MYLISZ BO NIE W KAŻDYM

Normalnie w sklepie spożywczym, w markecie typu Tesco czy Real - stoją przy przyprawach, ale są bardzo drogie (z Kamisa widziałam raz po 11 zł za dwie laskki po 5 cm!). Lepiej kupić w necie na stronach z przyprawami (np skworcu) - ja za 18cm wanilię płace 2,19 :)

Gość origanum_vulgare
Jest też sklep dedykowany tylko wanilii - wanilia-importer.pl. Laski ze świeżych zbiorów (tak twierdzą i chyba to prawda - wyglądają na naprawdę świeże)

Gość 86c
Hej, ja kupuję laski Wwnilii madagascar bourbon, nie wiem czy wiecie ale jest to jedna z najbardziej cenionych odmian wanilii. Korzystam z http://asantesana.pl/ w sklepie można znaleźć unikalne produkty wprost od plantatorów z całego świata jak szafran sargol.

Gość 86c
Hej, ja kupuję laski wanilii madagascar bourbon, nie wiem czy wiecie ale jest to jedna z najbardziej cenionych odmian wanilii. Korzystam z http://asantesana.pl/ w sklepie można znaleźć unikalne produkty wprost od plantatorów z całego świata jak szafran sargol.

Gość Vamify
Zapytalam/poprosilam kiedys w sklepie wielobranzowym (tzw. Minimarket) o laske wanilii, a kobieta, bez mrugniecia okiem podala mi dlugasna laske kielbasy (bylejakiej). Gdy wytlumaczylam o co mi chodzi, powiedziala z oburzeniem, ze w zyciu o czyms takim nie slyszala. I to wcale nie bylo az takie "kiedys", gdyby ktos pomyslal, ze szukalam laski wanilii w czasach komuny :/