Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiekobietka

Sikanie w ciązy znikło.

Polecane posty

Gość takasobiekobietka

Hej dziewczyny . Mam pytanko. Jestem w ciązy 2 tydz . (liczona od momentu stosunku + 4 dni na zapłodnienie ) . Przez całe ostatnie 2 tygodnie biegałam co chwile do łazienki, dosłownie co 5 minut, a teraz nagle przestałam. Chodzę częściej niż zwykle, ale nie jest to tak często jak w czasie ostatnich dwóch tygodni . Przeciez macica która się rozciąga i rosnie naciska na pęcherz, nie jest przecież możliwe, by ustała w miejscu i nie rosła... Co o tym sądzicie ?

Gość no aż się wypowiem
KOBIETO TO JESZCZE ZA SZYBKO NA TAKIE OBJAWY CO TY PISZESZ :O MIALAS PĘCHERZ PRZEZIĘBIONY I TYLE!!!!

Gość ze co ? sikanie w 2 tyg.
ciązy. ty jestes 14 dni w ciązy i juz czesto biegasz do WC? hehehehe Pewnie mialas zapalenie pęcherza. Ja latałam do kibelka w 8-9 miesiącu.

Gość olivia dunhamm
jestes w 4 tygodniu ciazy i juz ci sie macica tak rozciagla, ze chcesz sikac co chwile? Litosci

ja jestem w 16 tyg ciazy i czesciej sikac zaczelam dopiero jakies 4 tyg temu, poza tym jesli jestes w 2 tyg to co ma ci sie rozciagac jak jeszcze na dobra sprawe nic tam nie masz nawet pecherzyk na usg by nie byl widoczny

Gość jhjg
sikanie w pierwszych tyg ciacy jest spowodowane burza hormonow nie powiekszeniem sie macicy

Gość takasobiekobietka
Dziękuję za odpowiedzi, to moje pierwsze dziecko, więc nie mam takiej wiedzy, szperałam w internecie ale tam nie było niczego na temat , więc wolałam spytac się bardziej doświadczonych kobiet

Gość iuikn
Niekiedy częste oddawanie moczu jest najwcześniejszym objawem ciąży. W warunkach pełnego zdrowia większość kobiet oddaje mocz od 2 do 6 razy w ciągu dnia, przy czym nie czyni tego podczas wypoczynku nocnego. W przypadku ciąży rozrastająca się macica uciska pęcherz moczowy, zmniejszając jego objętość, tak że we wczesnej ciąży nie jest rzeczą niezwykłą, że ciężarna musi oddawać mocz co 2 godziny podczas dnia i że czyni to co najmniej dwukrotnie w ciągu nocy. Póki w czasie oddawania moczu nie występują dolegliwości bólowe, pomoc lekarska nie jest konieczna. Po upływie 4 miesiąca ciąży, gdy macica zaczyna rozrastać się ponad miednicę, częstość oddawania moczu maleje, aby ponownie zwiększyć się przed terminem porodu.

Gość Ksymena
Hej. Mam taki problem. W zeszłaym miesiącu dostałam @ parę dni przed terminem chociaż zazwyczaj pojawiał się jak w zegarku. Krwawienie było skąpe, praktycznie 1,5 dnia. Parę razy kręciło mi się w głowie i miałam nudności, z tym że nie rano a po południu. Oprócz tego cały czas jestem senna i zmęczona chociaż śpię bardzo dużo. Częściej również chodzę do toalety. Moje pytanie: czy to może byc ciąża i czy jest sens robienia testu przed terminem spodziewanego @. Pozdrawiam.

Gość iuikn
skoro podejrzewasz ze mimo ostatniej @ mozesz byc w ciazy to stezenie hcg bedzie juz na tyle duze ze test da ci dodatni wynik

Gość eeeeeeeejjjjjaaaaaaaa
zazdroszcze ja sikam co pol godz

Gość iuikn
no to musisz urinal wziasc ;p

Gość Ksymena
dzięki za odpowiedź iuikn