Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosynka

Co to znaczy być wartościowa osobą ?

Polecane posty

Gość gosynka

To taka z której inni mają korzyść ? Bo czasem takie "wartościowe" osoby zaczynają czuć się "jeleniami". Co to znaczy odnieść sukces w życiu ? Czy to znaczy zapracować sobie na coś ? Mieć określona pensję, np. powyżej 4 tysięcy, 12 tysięcy ? Po paru latach uczciwej pracy zdałam sobie sprawę, że zarabiam na domy dzieci mojej szefowej, które maja znacznie słabsze wykształcenie, dyscyplinę , odpowiedzialność niż ja. Mają lepsze życie bo dostają wszystko od rodziców. Czy to że nie mam swojej firmy to znaczy że jestem głupia ? Czy to, że nie wywalczyłam wyższej pensji ? Ale w moim zawodzie jest sporo kandydatów na miejsce i nie da się zbyt wiele wypertraktować. Z kolei nie mam bogatych rodziców co by mi dali kasę na rozwój swojej firmy. Czy jeśli dzieci szefowej mają domy a ja nie to one odniosły sukces ? Oczywiście w liceum miałam wpajane do głowy że ucząc się coś osiągnę.

Gość fgdfdfdffgfgfg
Dla mnie wartościowa osoba to taka, który w życiu kieruje się sercem... ale bez przesady, nie daje się wykorzystywać. Co więcej taka osoba szanuje siebie i innych ludzi. Jak jest z kimś to dla miłości a nie dla pieniędzy czy seksu. Jak kogoś kocha to potrafi się poświęcić dla tej osoby. Nie jest egoistką, myślącą tylko o sobie, swoich uczuciach. Jej wartości w życiu to szacunek i miłość, a nie pieniądze i seks. Osoba wartościowa wciąż nad sobą pracuje, walczy ze swoimi wadami i słabościami, żeby być jeszcze bardziej wartościowym człowiekiem. Jest to osoba skromna,nie przemądrzała... Sukces nie ma chyba nic wspólnego z pieniędzmi. Oczywiście bez pieniędzy nie da się żyć ale osoby chciwe, bogate, nie są dla mnie osobami sukcesu. Wolę takich co zarabiają mało ale uczciwie, żyją z jedną osobą wiele lat, nie szukają przygód. Bo jak człowiek ma za dużo kasy to we łbie się przewraca. Lepiej więc chyba mniej mniej ale pozostać wartościowym?

Gość proszę bardzo
popieram fgdhdh...

A ja powiem tak - wartościowa osoba to taka, która nikomu nie robi krzywdy, a wręcz stara się pomagać w granicach rozsądku. Przy czym nie będę próbowała określić detali działalności takich ludzi.