Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja m

Jak zrobić potrawkę z kurczaka ?

Polecane posty

Gość Alicja m

Bardzo proszę o przepis krok po kroku :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kupujesz z Knorra :danie z potraw chińskich czy coś takiego, pierś z kurczaka. Kroisz, smażysz, bez przypraw, robisz według opisu potrawkę, dodajesz mięso, gotujesz ryż i gotwe. Najprostszy przepis:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja m
Ewks dzięki za prosty przepis ale chcę sama zrobić tradycyjną potrawkę z marchewką i taki biały sos. Campari34 mnóstwo przepisów :-) który najlepszy??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja m
Campari nie gotujesz potrawki z kurczaka w domu? Może masz jakiś swój prosty domowy przepis ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrą radęęe Ci dam
kroisz kurczaka, posypujesz solą, vegetą, sosem sojowym, tymiankiem i podsmazasz na oleju z wycisnietym czosnkiem. Gdy się podsmazy podlewasz go wodą i zagęszczasz wodą rozrobiona z mąka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .....
prawdziwą potrawkę z kurczaka robi się na bazie rosołu ja tak przynajmniej robię jak planuję na obiad potrawkę kupuję kurczaka na nim gotuję rosół jak rosół jest gotowy odlewam przez sitko odpowiednią ilość do osobnego garnka dolewam troszkę przegotowanej wody jeśli rosół jest za tłusty do tego daję albo sok z cytryny albo ocet ( oczywiście do smaku najlepiej nalać troszkę i spróbować żeby nie przesadzić z kwaśnością...sos ma być taki słodko-kwaśny)...cukier.....zaciągam ten sos śmietana do tego daję samo żółtko i mąkę .....i powolutku wlewam mieszając aż uzyskam taką gęstość sosu jaka mnie interesuje ...oczywiście doprawiam do smaku solą...pieprzem można dodać troszkę magii podaję z ryżem ....marchewką albo marchewką z groszkiem i do tego mięsko ugotowane w rosole

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja m
Znacie jeszcze jakieś przepisy? Oby jak najprostsze ? Jaka śmietana jest najlepsza do potrawki--> kwaśna czy słodka i ilu % ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfghijhjhun9
gotujesz rosół na kurczaku ,potem obierasz miesko wrzucasz do garczka podlewasz rosołem dodajesz czosnek gotujesz tak aby miesko sie zaczynało rozlatywac ,dodajesz marchewke z rosołu pokrojona w plasterki ,całosc zageszczasz maka tylko nie dużo ,ja to lubie z ryzem i dzisiaj własnie robię:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .....
ja daję słodką śmietaną albo 18 % a jak mam 30 % też może być z tym że do 30 dolewam zimnej wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrawka z kurczecia
alicja, ten ost. przepis jest wlasnie najprostszy i wbrew pozorom dzybko sie go robi. Ja nieraz nie gotuje rosolu z calego kurczaka, tylko np. sama piers albo nawet udka i poziej odzielam miesko od kosci. A smietane daje zawsze kwasna ale mysle ze to rzecz gustu. Poza tym wszystko robie tak samo jak "powiem i ja"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfghijhjhun9
ja gotuje na udkach:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja m
"Powiem i ja" tak myślałam,że najlepsza będzie słodka śmietanka 18 % ewentualnie 30 % + woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfghijhjhun9
a i dodaje liśc laurowy i ziele angielskie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .....
ja zazwyczaj robię takie danie w niedziele a jak zostanie rosół i makaron to na drugi dzień z rosołu robię zupę pomidorową :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Eddit
Robisz zasmażkę (roztapiasz masło, dodajesz mąkę, mieszasz ) dodajesz rosół który wcześniej przygotowujesz lub możesz dodać rosół z kostek rosolowych ,ale domowy oczywiscie jest lepszy, konsystencja musi być lekko gęsta, dodajesz do smaku sok z cytryny i cukier żeby było slodko-kwaśne, ja dodaje zaprawiony kompot z agrestu i sok z cytryny jak jeszcze mało kwaśne, no i obowiazkowo spazone rodzynki ,mieszasz śmietanę 30 %z żółtkiem dodajesz do sosu i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Carycka
Alicjo m , A dla kogo ta potrawka jesli mozna zapytac:) oj tez bym takes zjadla:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×