Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

Dynia makaronowa - przepisa na danie dla dziecka

Polecane posty

:) Mam dynie makaronową, co moża z niej zrobić na obiad dla 2 letniego dziecka? Ze zwykłej robiłam kluski, placuszki, zupę albo robiłam na parze. A co z makaronowej? Z góry dziękuje :)

Gość poszukaj w necie jest duzo
przepisow. Dwulatek moze jesc juz normalnie, wiec nie musisz szukac specjalnie przepisow dla dzieci.

Gość Ingeborg z domu Jana
Wszystko to samo co ze zwykła ;]

Hahah, dopiero zauwazylam jak napisalam papryczka chili :D:D:D CZYLI :D:D Ale mysle, ze wiesz o co chodzi :D

Jest, tylko ze papryka, czosnek a moje dziecie nie tknie tych przypraw ;] JAk odzwyczajałam od piersi to własnie posmarowałam wyciśniętym czosnkiem i od tamtej pory nie lubi tego zapachu :) Poza tym moja dynia ma ok 6/7kg a nie 1 czy 2, no chyba ze jest to ta zwykła nie nie makaronowa:D juz sama nie wiem bo sadziliśmy w ogrodzie i te i te ;] ale dzięki

A no tak, to faktycznie nie dla ciebie przepis. Moj dwulatek uwielbia czosnek, wiec my gotujemy duzo roznych potraw wlasnie z czosnkiem. Ale co do przepisu to poszukaj w necie, bo naprawde jest ich sporo.

Gość PamelaOlg
polecam Kaszkę-puree z dynia od Holle - sycąca, ekologiczna i pyszna! Moje dziecko już się nią zajadało od 7 miesiąca, jest naprawdę fantastyczna!

Gość dyniowa glowa
Zgadzam sie! Holle jest the best :D

Gość ystaadt
ja robie zupe dyniowa z imbirem: połowa dyni, dwie marcheewki, czasem ziemniaczek albo seler albo kukurydzę zalezy, co mam w lodówce. to wszystko kroję w kostkę gotuje na kurczaczku. już miękkie warzywa wyławiam i blenduje, (czasami tez obieram kurczaczka i zblendowuje z nimi) do tego blenduje tez imbir. wrzucam z powrotem do garnka z wywarem i mieszam - powstaje zupa-krem :) idealna na chłodniejsze dni. p.s. a holle z kukurydzą i dynią znam i dzięki tej kaszce właśnie wpadłam na pomysł dodania kukurydzy do mojej zupy:)))

Gość soft breeze

mówicie o tej kaszce holle z kukurydzą? ona jest dostena w superpharmach? bo widziałam tam ostatnio mleka z holle, ale nie zwróciłam uwagi, czy mają tez kaszki