Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Never Lose Hope

drzemki 1,5 roczniaka

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie, zastanawiam sie czy to normalne ze moja 1,5 roczna corka ma drzemke 2 razy dziennie po 1,5 godziny, wstaje o 6.30 i o 10.30 juz spi, nie ukladam jej do snu, wrecz przeciwnie probuje ja zabawiac zeby pozniej usnela ale nie da sie, marudzi, placze, trze oczy, ziewa, az w koncu idzie sama do lozka i spi, pozniej ok 16 to samo, czy to nie za duzo spania jak dla takiego dzieciaczka, nadmienie ze chodzi spac normalnie o 20, czasem o 20.30. Prosze o opinie i z gory dziekuje bardzo

Widocznie potrzebuje więcej snu. Nasza pociecha w tym wieku spała tylko po południu jakąś godzinę czy półtorej i przesypiała całą noc (ok.21-7). Ale dzieci są różne: jedne 2latki nie potrzebują już drzemki, inne leżakują/śpią jeszcze w przedszkolu.

Gość małoduża
Mój ma prawie półtora roku i jeszcze do niedawna, czyli jakiś miesiąc temu spał też 2 razy dziennie, przed południem i po południu i do tego całą noc. Od niecałego miesiąca dopiero zaczęło się spanie raz dziennie, ale wtedy śpi długo , po 2-3 godziny.

dzieki dziewczyny, moja w sumie ma rok i 5 mc, czytalam pare artykulow odnosnie tego ze dziecko w magicznym czasie wlasnie 1,5 roku przestawia sie na jedna drzemke, zobaczymy jak bedzie u mnie :)

Gość małoduża
No u nas tak właśnie było, wciąż to spanie 2 razy na dzień, aż nagle właśnie w magiczny sposób zaczęło mu wystarczać raz dziennie, choć przyznam, że teraz jest gorzej, bo kiedyś zasnąwszy np. o 10 budził się z przedpołudniowej drzemki przed 12 i można było do obiadu spacerować, a teraz to jak się obudzi rano, zaśnie dopiero około 12 i śpi do popołudnia, więc najlepszy czas na spacer jest przespany. No a przed tą drzemką o 12 zazwyczaj jest tyle pracy w domu, że nie ma czasu iść na spacer.

tak racja, dzieki 2 drzemkom mam troche wiecej czasu dla siebie, tylko problem jest z ta druga, bo ok 16 zazwyczaj gdzies tam jestesmy zaproszeni, na obiad do rodzicow, albo ze znajomymi sie umowimy a ona wiecznie marudna jak sie nie wyspi, dzisiaj tez nie wiem jak to bedzie, bo poszla spac o 10.30 a spi do tej pory