Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehebv

co tu zrobić?

Polecane posty

Gość ehebv

wiem ze do Bozego Narodzenia jeszcze troche czasu ale pojawil sie odwieczny problem:u ktorych rodziców spedzic swieta. dwa lata temu cale swieta bylismy u moich rodziców bo tesciowie wyjechali w góry. w zeszłym roku bylismy z tesciami w górach na całe swieta. wiec w tym roku bardzo bym chciala spedzic swiata u moich rodziców, zwlaszcza ze w tym roku urodzilo nam sie dziecko...tesciowie pewnie normalnie pojechaliby w góry ale pojawil sie problem: tesc nie zdazy wrocic na swieta z kontraktu....wiec teoretycznie tesciowa zostaje sama...no i dylemat bo: - mieszkamy z tesciami wiec oni maja nas i synka na codzien. moi rodzice mieszkaja daleko i tesknie za nimi wiec bardzo chcialabym spedzic z nimi swieta - nie wiem jak tesciowa zareaguje na to ze nas nie bedzie na swieta - maz ma zamezna siostre wiec ona pewnie przyjedzie do tesciowej na wigilie - no a jak chcielibysmy podzielic te swieta to masakra bo z maleńkim dzieckiem bysmy musieli jechac w wigilie rano czyli w sobote ponad 200 km i zaraz w pon wczesnie rano wracac. dodam ze pociagami. nie wiem co robic.....

my spędzamy Święta wspólnie. Do tej pory moi rodzice zapraszali teściową do siebie (teść nie żyje). W tym roku chyba my wszystkich zaprosimy

Gość ehebv
moi rodzice i tesciowie nie rozmawiaja ze soba

A teściowa miałaby coś przeciwko zaproszeniu twoich rodziców do siebie? Oczywiście z zaznaczeniem,że będziesz działać przy przygotowaniu Wigilii itp. Może to by było rozwiązanie - takie duże rodzinne święta - zwłaszcza,że każda babcia chciałaby w pierwsze święta mieć nowego wnuka u siebie.

Gość ehebv
planowalismy wrocic na 2 dzien swiat ale chyba nie damy rady tak zrobic ze wzgledu na dzidzie. wspolne swieta odpadaja bo obie strony sie nei znosza wiec taka opcaja jest niemozliwa. i tu nic nie pomoze. albo jedziemy na cale swieta do mnie w tym roku albo wracamy na drugi dzien swiat choc tak jak pisze dzidzia nam sie umeczy

Gość ale tak czy siak do domu wróci
ć musicie wiec nei rozumiem o co to halo z powrotem? że w poniedziałek się umorduje "dzidzia", a we wtorek juz nie?

w jakim wieku będzie dziecko? Zdajesz sobie sprawę, że może wrócicie szybciej niż wyjedziecie? Mój syn nie akceptuje od urodzenia noclegów poza domem. Robiliśmy dwie próby i się nie udało, dziecko nie spało w obcym miejscu.

Gość ehebv
dzidzia bedzie miala 4 miesiace...we wtorek to zawzse dzien dluzej niz takie jezdzenie wszedzie na 1 dzien

Gość teosia
a tobie nie zalezy zeby pogodzic rodzicow i tesciow? przeciez swieta to najlepsza okazja:O o co sie pokłócili, dlaczego nie rozmawiaja? nie rozumiem takich ludzi, ledwo po slubie a juz cala rodzia skłocona:O

heh 4 miesiące?;) no to przypomniała mi się nasza pierwsza wigilia właśnie z 4-miesięczniakiem jak tylko weszliśmy do mieszkania teściów synek zaczął histerycznie płakać uspokajaliśmy go z mężem w drugim pokoju jakieś 1,5 h po czym stwierdziłam, że z tych Świąt i tak nic nie będzie i powinniśmy wracać do domu naszym zdaniem dziecko było oszołomione ilością światełek, świecidełek, ilością osób... to jeszcze bardzo malutkie dziecko i ma prawo "alergicznie" reagować na przeróżne bodźce zatem różnie to bywa;)

dodam jeszcze, że jak tylko wyszliśmy - synek od razu przestał płakać i wieczór u nas w domu przebiegał już tak jak zwykle bez żadnych niespodzianek;)

Gość ehebv
niewazne o co sie pokłócili. tesciowa nie chce zeby tu przyjezdzali a oni nie chca przyjezdzac i tyle

Gość teosia
no i co, cale zycie bedziesz zyla w skloconej rodzinie? nie zalezy ci zeby to zmienic?

Gość ehebv
na sile nikogo tu nie przyciagne....oni mowia stanowcze NIE i co ma zrobic?w tym temacie nie chodzi o relacje miedzy tesciami tylko o nasz wyjazd. czy myslicie ze bardzo po chamsku bedzie jak nie wrocimy tu na swieta?

Gość no cóż taka prawda
skoro nie potrafią się dla dobra dzieci i wnuków dogadać to chyba muszą się pogodzić z faktem że w takiej sytuacji ktoś z nich ucierpi w święta. Brutalne ale prawdziwe.

Gość powiem i ja .....
nie wiem w jakich stosunkach jesteś z siostrą męża...ale jeśli w dobrych to pogadaj z nią czy jest możliwość żeby ona zabrała teściową do siebie na całe święta albo niech spędzi je w całości ze swoją rodziną u teściowej w ten sposób ona nie będzie sama a i Wy nie będziecie musieli wracać

Gość ehebv
no tesciowa ma tu na miejscu i tak cala rodzine, swoja matke, rodzenstwo....

Gość ehebv
ehh juz rozmawialam, prosilam ale ani jedni ani drudzy nie wyrazaja checi zgody wiec odpuscilam