Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to bedzie powiedz

czy sa tu jakies mamy zyjace w Norwegi?

Polecane posty

Prosze powiedzcie mi jak tam sie zyje, mieszka, jakie sa ceny, opieka medyczna z punktu widzenia matki 2jki maluktkich dzieci? CZy da sie cos odłożyc z jednej wyplaty, maz bedzie zarabiał ok 30000nok mies.

Gość kobieto WSZĘDZIE będzie Ci
łatwiej z dwójką dzieci niż w Polsce, a już w Norwegii to nawet nie pytaj - BEZ PORÓWNANIA jedź jak macie możliwość

a mogłabys mi linka podeslac-kiepsko mi idzie bieganie po forach;/

Gość przyszla mamusssssska
moj tata pracuje w norwegii zarobki tam sa mega ale sam mowi ze jak bym mial tam zamiezkac z rodzina to jednak dwie osoby musza pracowac bo opłatynp za mieszkanie tez sa mega. a i jak moz dwojke dzieci to rodzinne na 1 dziecko z tego co wiem to wychodzi ok 900 zł na Polskie wiec roznica jest sporo w porównaniu do Pl

Gość martwa mama
a mogą być martwe?

Fajnie sie mieszka i zyje. Opieka medyczna pozostawia wiele do zyczenia. Oplaty sa wysokie, ceny mieszkan rowniez. Ceny jedzenia tez, chociaz mozna kupowac tansze produkty. Z jednej pensji 4 osobowa rodzina ledwo sie utrzyma, nie odlozysz nic. 30000 brutto czy netto? Bo podatek dochodowy + skladka zdrowotna jest zazwyczaj ok. 30% pensji.

Gość upupuokokdg
moze ktos jeszcze sie wypowie szukam info

Gość pitulinka
Patrz post Lucyjki!

Gość maz pracuje w norwegii mamy
2jke dzieci w wieku szk,3cie w drodze..obecnie nie pracuje. Panstwo norweskie na dzieci daje na ok 4000 zl. po porodzie planuje przeniesc sie do meza jesli uda mu sie zalatwic jakas szkole dla dzieciakow w oslo

Nie sadze, zeby po odlczeniu kosztow utrzymania zostalo cos do odlozenia. Zarobki, owszem, sa wyskokie, ale takie tez sa koszty. Oslo jest jedna z najdrozszych stolic swiata. Twoj malzonek juz tam jest czy dopiero sie wybiera? Mysle, ze za niewielkie mieszkanie w Oslo mozesz placic najmniej 10 tys miesiecznie plus prad. Plus zarcie - tanszy chcleb tto okolo 7-8 zlotych. Nie bedzie lekko. Ogolnie - odwazna decyzja.

Gość maz pracuje w norwegii mamy
obliczylismy,że wyzywimy się z cała rodzina za ok 6000nok miesiecznie( co jakis czas jezdzac do pl po zakupy), oblicz sobie ile zaplacicie za mieszkanie w waszym rejonie to wyjdzie Ci ile mozecie odlozyc

Gość pitulinka
na dziecko powyzej 3 roku zycia dostaje sie 972,- NOK czyli okolo 500,- PLN. 6000,- NOK na jedzenie, moze i tak, ale dolicz jeszcze inne oplaty, prad, telefon itp....

Gość kfjosi[dfjopisEF
my wyjezdzamy za miesiac..moze ktos sie wypowie jeszcze

ja przeprowadziłam się do męża do Oslo 2 miesiące temu. Żyje się dobrze. Wg mnie wszystko kwestia zaradności bo wiadomo jednemu będzie mało 10tyś nok na żarcie a dla drugiego dużo. Większość znajomych raz na jakiś czas jeźdźi na zakupy do Szwcji bo tam jest taniej. Nie ma się co bać tylko próbować bo najgłupsze rozwiązanie to życie na odległość!!!!!