Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mia16

Plamienie przed miesiączką ? Czy coś innego?

Polecane posty

Hej wszystkim ! Czytałam te forum już wiele razy i to na każdy temat ; P Jednak zawsze czytałam o sprawach miłych np. wybielanie zębów itp. x d Teraz sama postanowiłam napisać swój problem ; ) 17.08 kochałam się z moim chłopakiem . Oczywiście stosunek odbył się z prezerwatywą i do wytrysku doszło na zewnątrz ; ) Oczywiście zabezpieczenie nie pękło ! Stosunek trwał krótko .. moje cykle bywają rożne 28 dni-marzec, 29 dni-kwiecień, 27 dni-maj, 24 dni-czerwiec, 20 dni-lipiec,22 dni-lipiec,24 dni-sierpień. 24/08 dostałam ostatnią miesiączke ;) Trwała 3 dni skąpych krawień i 2 dni plamień :) Mówię skąpych, bo zawsze miałam ciut obfitsze :) 09.09.br zrobiłam test ciążowy, który wykrywał obecność hCG już przy stężeniu powyżej 20 mlU/ml . Test zrobiłam dla własnego spokoju .. wyniki wyszedł negatywny :) Pomyślałam że za kilka dni zrobie jeszcze jeden .. tak dla większego spokoju ;) 13.09.br - wynik negatywny ; ) Jednym słowem od stosunku mineło 4 tyg. 2 testy i oby dwa negatywne ; } Teraz 14.09.br dostałam brązowych plamień .. są to plamienia takie jak po miesiączce .. brązowe podchodzące pod brunatne ; ) No i teraz pytanko : Wiecie skąd mogą się wziąć te plamienia przed miesiączka ? Odrazu mówie, że powinnam ją za kilka dni dostać ; ] No i czy wierzyć testom .. bo już sama nie wiem ;] Proszę niech ktoś mi odpowie !

Gość blabliblu
też tak mam i wkurzało to trochę bo m9iałam praktycznie co miesiac pomiedzy miesiaczkami ;/ i powiem Ci ze byłamu ginekologa, uspokoił mnie, bo stwierdził ze to normalne. wtedy zaczyna się jajeczkowanie i takie plamienia mogą występować. nie martw się na pewno nie jesteś w ciąży, w ogóle dobrze że się zabezpieczałaś. ale jesli to Cię nie uspokoii idź do ginekologa. to napewno nie zaskzodzi ;)

blabliblu : Ale to nie jest na pewno jajeczkowanie .. bo jak już mówiłam .. cykle mam krótkie .. a zwłaszcza ostatnio : ) zawsze daje sobie te kilka dni .. dziś jest 22 dzień cyklu .. więc za kilka dni już powinnam mieć miesiączke : ) Zresztą owulacje już miałam .. bo któregoś dnia zauważyłam przezroczysty, o konsystencji jajka kurzego śluz .. więc myśle że to owulacja była; ) Najbardziej mnie zaniepokoiło że moja ostatnia miesiączka 24.08 była bez żadnych skrzepów ani nic .. sama krew .. dlatego zrobiłam testy [ 2 negatywne ], a słyszałam że pod czas ciązy można krwawić .. i dlatego nie wiedziałam czy ufać tym testom ; ) Wprawdzie zrobiłam je po 4 tyg. od stosunku ;P

Gość ks proboszcz
do wytrysku powinno dochodzic wewnatrz i bez prezerwatywy

Fajnie .. tylko temat nie dotyczy wytrysku .. tylko plamień i ewentualnej ciązy ; P