Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptuchaaaaa

jakie dodatki?? proszę o pomysły-wesele

Polecane posty

Gość szeptuchaaaaa

mam sukienkę koloru "cielistego" (jasnokarmelowego?), prosta,bez rekawów,wycięta okrągło pod szyją,do talii dopasowana, od pasa mocno marszczona (jestem szczupła i chciałam zaokrąglić biodra),ma trzy warstwy,wierzchnia to przejrzysty kreszowany jedwab (cała sukienka jest z jedwabiu) na to będę miała bluzkę z delikatnej koronki,ze złotymi punkcikami w kolorze sukienki, z długim rękawem,całość będzie tak uszyta,że bluzka ma sprawiać wrażenie wierzchu sukienki,a nie osobnej bluzki (jak nie będzie mi zimno,to bluzkę będę mogła zdjąć) a na to :-) mocno pomarańczową ,zwiewną narzutkę w formie płaszczyka z jedwabnej satyny,z tym że warstwa świecąca będzie lewą stroną buty-mam cyklamenowe,tylko nie wytrzymam chyba w nich całe wesele i do przebrania wezmę buty w kolorze nude (nieco jaśniejsze niż sukienka) i mam problem-jakie do tego wszystkiego dodatki? fioletowe? złote? pomarańczowe? sukienka jest bardzo neutralnego koloru, chciałam postawić na mocne dodatki, ale za dużo o tym myślałam i się całkiem pogubiłam czy mogę mieć złotą torebkę? a kolczyki fioletowe? do spięcia narzutki wymyśliłam broszkę-kwiat fioletowy,ale jak zdejmę narzutkę nie będzie już tego mocnego akcentu.. a może zamaiast kwiata fioletowy pasek? wszystkie dodatki muszę kupić,w domu mam złote kolczyki-kulki i kilka złotych łańcuszków (srebra nie biorę pod uwagę-nie będzie pasować) i jaki kolor paznokci??? mam 40 lat i zaraz zwariuję

Srebro zdecydowanie odpada - masz rację. Jak dla mnie pomarańcz (narzutka) i fiolet się gryzą, więc może jednak sam pomarańcz jako mocny dodatek (a biżuteria złota). Nie wiem kiedy macie ślub - jeżeli w najbliższym czasie to proponuję do bukietu w odcieniach złota i pomarańczowego dorzucić np.jarzębinę.

Gość szeptuchaaaa
dzięki za odpowiedź, właśnie zauważyłam, że nie w tym dziale zadałam pytanie :-) to nie ja biorę ślub,jestem gościem te dwa kolory to mocne połączenie,ale takie teraz są trendy i dlatego w ten sposób wymyśliłam- prosta,klasyczna forma i mocne akcenty, sama sukienka,mimo że szlachetny materiał i pięknie się układa jest za spokojna,mogłabym w niej iść z koleżankami do knajpy,a chciałabym jakoś podkreślić rangę uroczystości to musi być coś widocznego,nawet lekko przejaskrawionego-----> a nie kupię sobie wielkich złotych kolczyków ,bransolety czy naszyjnika zakładam,że pomarańczowy płaszczyk zdejmę i wtedy już będzie bardzo blado..

moim zdaniem to pomarańczowe dodatki i złote,wtedy złota torebka bedzie pasować

Gość bajacyna
Zostaw trendy i czasową modę. Za parę lat się uśmiejesz z siebie. Pomarańcz z beżem i złotą biżuterią to piękne zestawienie i wcale nie nudne.