Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniiikkk

Operacja haluksów w Halluxmed Przeźmierowo ?

Polecane posty

Gość Moniiikkk

Witajcie ! Czy ktoś z was miał operowane haluksy w Halluxmed w Przeźmieroiwe? jak tam jest? warto tam operować? czekam na opinie - pozdrawiam

Gość OliwkaW.
Ja tam miałam operowane. Operowane miałam 1,5 roku temu, z efektu jestem zadowolona. Noga nie boli, nic się nie dzieje. Kupuję buty jakie mi się podobają, nawet noszę szpilki. Do pełnej sprawności doszłam szybko, już po 5 tygodniach założyłam swoje buty (na początku kupowałam o rozmiar większe bo nogi puchły mi do pól roku, a mam pracę w której dużo chodzę). W klinice obsługa super, bardzo dbają o pacjenta. Po operacji jak tylko cię coś boli to dają leki przeciwbólowe, a w nocy robią zimne okłady dzięku ktorym przychodzi ulga i można zasnąc. BARDZO POLECAM !!!!!!

Gość zoska_11
Byłam tam operowana niecałe dwa miesiące temu. Jestem bardzo zadowolona, zaczełam już chodzić w swoich butach, nogi jeszcze czasami bolą i puchną ale jest ok. Klinika na poziomie, obsługa bardzo miła. Polecam

Gość MichalinaQQQ
Jeśli chodzi o tą klinikę to godna polecenia. Byłam tam tydzień temu na zabiegu haluksów obu stóp. Jak narazie mogę mało się wypowiedzieć, bo jest jeszcze za wcześnie, efekty dopiero będą później, teraz jeszcze nogi są spuchnięte, bolą, ale idzie wytrzymać z dnia na dzień jest coraz lepiej, biorę już tylko apap przeciwbólowy. Chodzę sobie w tych butach ortopedycznych i jest ok. Wiadomo jakby człowiek był młodszy lepiej zniósłby to. Jeśli chodzi o sam pobyt to pełen profesjonalizm, obsługa super, klinika na poziomie.

Gość Sara_YYYY
Powiem krótko - POLECAM

Gość mala_Mola
Drodzy jestem tydzien po operacji w Halluxmed i zastanawiam sie nad opiniami krore sa zamieszczane w necie. W duzym stopniu jest to reklama. Jestem na razie zadowolona z operacji ale wcale nie jest tak cukierkowo jak czytam. Operacja jest kosztowna a na miejscu wcale nie traktują Cie tak jak w prywatnej klinice. O środki przeciwbolowe musialam prosic płacząc z bolu... uslyszalam ze więcej nie dostanę i nikt sie nie przejmowal ze bol po ustaniu znieczulenia czyli wieczorem byl bardzo silny. Nikt mi nie robił zimnych okladów Personel moze kiedys traktowal pacjentów inaczej teraz jest to fabryka, codziennie 7 pacjentek i nie ma poczucia ze ktos sie Tobą zajmuje. kasa kasa niestety :( nastepnego dnia rano juz sie wychodzi bo sa juz nowe Panie... ktore czekają na łozko. Pokoje wcale nie sa 1 osobowe jak to reklamuje klinika Dostaje sie liste rzeczy jaka trzeba kupic najlepiej w zaprzyjaźnionej aptece obok bo ponoć nigdzie indziej nie maja takich rzeczy... co zaskutkowało za zaplacilam dwa razy więcej (sprawdzilam w innej aptece ile bym zapłacila) Na razie nogi bola ale znosnie biore przeciwbolowe i cala mase lekarstw, chodzę (kustykam- bo ciezko to nazwac chodzeniem) po domu. Nogi sa sine i opuchniete ale z dnia na dzien wyglądaja lepiej. Pewnie drugi raz tez bym zrobila operacje bo bol uniemozlwial mi chodzenie ale wychwalac tej kliniki nie będę. Czulam się jak w panstwowym szpitalu.

Gość zonasebka
Ja byłam tam operowania 3 dni temu proszono mnie o wystawienie opinii na forum ale ponieważ nie była zbyt pochlebne w ogóle się tam nie pojawiła! Przy przyjęciu do kliniki wszyscy byli mili co skończyło się już w nocy po operacji. Musielak prosić o basen - nie mogłam jeszcze wstawać - 3 razy przyszła zasypana pielęgniarka z fochem nawet nie pomogła mi się wytrzeć ani ubrać. Przyszła za to rano żeby powiedzieć do widzenia i obudziła mnie chociaż dopiero usnęłam po nieprzespanej nocy... Rano jak najszybciej musialam się ubrać bo łóżko już czekało na następnego pacjenta. Do domu wypisali mi ketonal który nie działał wiec ja wyłam z bólu a mąż jeździł po mieście i szukał lekarza który może wypisać coś co pomoże (eferalgan z kodeina na zmianę z tramalem). Klinika ok ale po kwocie ponad 10 tys spodziewalam się oprócz udanego zabiegu także dobrej opieki a ta pozostawiała wiele do życzenia. Pytanie czy mamy potwierdzenie przelewu było nadrzędne nad tym jak się czuję i w czym pomóc. Szkoda.

Gość HalluxMed Klinika Jackowiak
Szanowna Pani, Dziękujemy za uwagi i przepraszamy za wszelkiego rodzaju niedogodności związane z pobytem w naszej klinice. Prosimy jednak nie wprowadzać pacjentów w błąd , informując ,że wpisy nieprzychylne nie są zamieszczane na forum HalluxMed . Pani opinia została umieszczona na forum w dniu 29.08.2013 i można ją odszukać pod tematem opieka. Z poważaniem HalluxMed Klinika Jackowiak

Gość gość
Moja siostra nosi nr 32 a do tego ma jeszcze HALUKSY. Zawsze miała problem z kupnem butów. Teraz jest szczęśliwa bo robi buciki na zamówienie w Studio Obuwia Carmen w Łodzi . Robią buciki od nr 30 do 44 co pół numeru. Ostatnio zamówiła sobie buciki do ślubu i jest po prostu szczęśliwa. Podała mi adres http://www.carmen.net.pl

Gość SKAKA
Witam! Ja jestem po zabiegu 3 tygodnie. Klinikę mogę polecać w ciemno każdemu. Osoby wystawiające niepochlebne opinie o opiece chyba za dużo wymagają. Przynajmniej raz w tygoniu dzwoni do mnie pani pielęgniarka z pytaniem jak się czuję. Opieka na miejscu jest profesjonalna. Każda moja prośba była spełniona- bez żadnych fochów, wręcz przeciwnie. 3 lata temu byłam operowana w innej klinice, wtedy na 1 stopę. Teraz musiałam ją poprawiać. Mam porónanie- tam czułam się jak masowy pacjent. W Przeźmierowie było zupełnie inaczej. Może nie mam wygórowanych wymagań? Kiedy moja rodzina przyjechała po mnie(900km w jedną stronę) od razu Pani Pielęgniarka zaproponowała kawę, obiad. Fakt faktem- koszty są spore, ale przecież przed zabiegiem otrzymuje się wszelkie informacje na ten temat, nie ma żadnych ukrytych kosztów. Co do apteki- mnie nikt nie wysyłał do "zaprzyjaźnionej" apteki za rogiem:) Na drugi dzień po zabiegu wstałam do toalety, nawet przeszłam się na mały spacer po korytarzu. Obecnie nadal mam specjalne buty, ale spokojnie przemieszczam się po domu. Wiadome, od razu nie da się pokonywać dużych tras, ale przecież to są stopy! Taka operacja to duża ingerencja więc nie spodziewam się cudów. Po pierwszym zabiegu 3 lata temu byłam unieruchomiona dłużej. Ból o wiele większy niż teraz. Noga puchła rok. Kilka znajomych Pań jest już jakiś czas po zabiegu w Przeźmierowie i ich odczucia są podobne jak moje. Oczywiście,że nogi bolą,że będą puchły jeszcze jakiś czas. To normalne. Decydując się na taki zabieg trzeba się z tym liczyć. Mając porównanie z inną kliniką(zabieg również był płatny)- POLECAM! To co najważniejsze- w wieku 24 lat miałam stopy gorsze niż moja 80letnia babcia, która też ma halluxy od zawsze. Teraz po zabiegu mam wrażenie,że to nie moje stopy. Na zdjęciach rtg (które również można zrobić we własnym zakresie, wystraczy tylko dopytać dokładnie jak ma to zdjęcie być zrobione)widać ogromną różnicę! Proste palce, zero halluxa.

Gość Ruda36
Chciałabym podziękować Panu doktorowi za dobre checi i poświęcony mi czas. Przykro mi jednak że mój przypadek jest tak beznadziejny i nie da się już nic z tym zrobic. Pozdrawiam.

Gość gość
Jestem po operacji 2 halluksów jednocześnie miesiąc temu, żyję i nie narzekam. Mam śmieszne buty na koturnie, chodzę po domu bez problemu od samego początku. Nogi nie puchną, z leków powoli schodzę, zostało tylko bandażowanie obu stóp i smarowanie blizn. Najwięcej problemów mam w nocy, bo nie lubię spać na baczność, a naprawdę trudno się ułożyć, żeby nie uciskać operowanych miejsc. Stopy bardzo mi marzną. W klinice wszystko na najwyższym poziomie, personel super. Czekam z niecierpliwością na wizytę kontrolną, żeby potwierdzić, że wszystko jest OK.

Gość gośćSAM
Operowałam halluxy w klinice halluxMed w Przeźmierowie, obie stopy jednocześnie. Moje deformacje stóp wymagały dość skomplikowanego zabiegu, zdecydowanie POLECAM. Lekarze, pielęgniarki i obsługa mają bardzo profesjonalne podejście, duże doświadczenie. Sam pobyt w klinice wspominam bardzo dobrze i miło. Wcześniej operowałam jedną stopę na NFZ - porażka, hallux odrósł, zaledwie po kilku tygodniach. Teraz po operacji w HalluxMed w Przeźmierowie stopy są ładne, ani śladu po halluxach, a co dla mnie najważniejsze już NIE BOLĄ mnie stopy. POLECAM

Gość gość
Drogie Panie,zupelnie nie rozumię dlaczego wydajecie ciężkie pieniądze na operację haluksów w prywatnych klinikach-wszystko jedno w których. Ja miałam operację na prawą stopę w Szpitalu Wojewodzkim w Gorzowie Wlkp. Na zabieg czekałam 4 miesiące, ale tylko dlatego że mi ten termin odpowiadał. Dzisiaj jestem 9 tyg po zabiegu. Noga trochę spuchnięta ale co tydzień jest lepiej. Zabieg w całości na NFZ- opieka rewelacyjna, brak mi słów uznania dla lekarza i pielęgniarek. Sala 2-osobowa, po zabiegu przyszedł lekarz i oznajmił mi że nie ma prawa mnie boleć ani przez chwilę, ustalił leki p/bólowe- i wierzcie mi NIE WIEM CO TO BÓL PO OPERACJI HALUKSA. Pielęgniarki lód przykładały co godzinę po 20 min. W szpitalu lezałam 4 dni, później kontrola w poradni . Przez 6 tyg. "chodziłam"w specjalnym bucie. Efektem jestem zachwycona,za rok druga noga. Jeszcze jedno ,jestem bardzo ciekawa jak Panie po operacji haluksa( mam na myśli zabieg na kości) po 3-4 tyg zaczęły normalnie chodzić-przecież każdy wie że kości zrastają się 6 tyg. później trzeba czasu na powrót do normalnego stanu.

Gość inrinmope1988qcfcn
Chciałabym podziękować Panu doktorowi za dobre checi i poświęcony mi czas. Przykro mi jednak że mój przypadek jest tak beznadziejny i nie da się już nic z tym zrobic. Pozdrawiam. Jasne http://www.aqd.nl/e49v

Gość suftepiti1980flkgi
Ja tam miałam operowane. Operowane miałam 1,5 roku temu, z efektu jestem zadowolona. Noga nie boli, nic się nie dzieje. Kupuję buty jakie mi się podobają, nawet noszę szpilki. Do pełnej sprawności doszłam szybko, już po 5 tygodniach założyłam swoje buty (na początku kupowałam o rozmiar większe bo nogi puchły mi do pól roku, a mam pracę w której dużo chodzę). W klinice obsługa super, bardzo dbają o pacjenta. Po operacji jak tylko cię coś boli to dają leki przeciwbólowe, a w nocy robią zimne okłady dzięku ktorym przychodzi ulga i można zasnąc. BARDZO POLECAM !!!!!! Jasne http://stik.in/abqv

ja miałam operowane halluksy jakieś 2 lata temu w HalluxCenter w Poznaniu. Już wtedy z prywatnych klinik liczyły się właśnie tylko te dwie. Przyznam, że mnie przekonała cena, która w HalluxCenter jest praktycznie o połowę mniejsza niż w Halluxmedzie. Z opieki i samej operacji jestem bardzo zadowolona, bo już w zasadzie na drugi dzień byłam w stanie sama chodzić. Fakt, że niewygodnie, bo stopy miałam opuchnięte, ale nie to było najwazniejsze :)

Gość gość
witam. Ja miałam operację haluksa w 2009 u jednej nogi i jestem bardzo zadowolona .Opieka w szpitalu była bardzo dobra, rano przed wyjściem do domu zostały mi podane środki przeciwbólowe w postaci zastrzyku bezpośrednio do nogi.A po zabiegu zawsze boli.Jestem po operacji 6 lat i nic się nie zmienia. Pozdrawiam cały personel.

Gość Monika młoda
Ja nie mogę narzekać wszystko było i jest ok. Opieka była super miałam 1 osobowy pokój pielęgniarki bardzo miłe. Lekarz bardzo przystojny wróciłabym tam jeszcze raz ale nie mam już haluxa. Pozdrawiam pacjentka Monika.

Gość Hipolityka
Ja akurat miałam niedawno robioną operacje haluksa przez Dr Krzysztofa Bryłkę z Poradni na Targówku. Halluks już był nie do zniesienia- bolał nieziemsko i chodzić praktycznie się nie dało. Dzięki operacji usunięcia znowu mogę pozwolić sobie na długie spacery bo nic nie powoduje bólu przy nich.

Gość hali na
Jestem 5 tygodni po operacji prawej stopy w klinice Halluxmed w Komornikach. Za 3 dni wracam do pracy. Nie wiem skąd się biorą te negatywne opinie. Operacja bezbolesna, po operacji też nie czułam żadnego bólu. Podawano mi leki przeciwbólowe a dodatkowo jeszcze znieczulenie bezpośrednio w okolicę kostki. Czułam się tam jak w hotelu 5-cio gwiazdkowym. Opieka super, nie ma prawa nic boleć. Personel fantastyczny. Szczerze polecam. Naprawdę nie ma czego się obawiać.

Gość gość
A jakie znieczulenie jest podawane przy zabiegu halluxów? w kręgosłup czy tylko miejscowe w stopę??

Gość gość
A czy przy halluxach miałyście skurcze stopy czy palców?? Mam dużą kość wystającą i miewam skurcze aż mi paluch wykręca przy czym bólu nie odczuwam

Gość gość
Ile kosztuje w prywatnej klinice zabieg na 1 stopie??

Gość Tutti45
Myślę, że koszt to będzie ok. 4000-5000 za jedną stopę. Ktoś pisał, że płacił za dwie ~9800. Strasznie droga est taka operacjia i w ogóle nawet nie ma szans na refundację... Ale chyba trzeba będzie odłożyć te pieniążki i zrobić solidną operację. Niestety, przerażają mnie wszelkie zabiegi i możliwe po nich powikłania... Tym bardziej, że się naczytałam trochę https://haluksy-leczenie.pl/leczyc-haluksy-powienienes-wiedziec/ :/// Do tego czasu próbują aparatów, teraz Hallu Solution będę testowała. A wy jak walczycie z haluksami do czasu ich operacji? Czy zostawiacie je samym sobie?

Gość Dorota
Dnia 11.06.2013 o 14:52, Gość mala_Mola napisał:

Drodzy jestem tydzien po operacji w Halluxmed i zastanawiam sie nad opiniami krore sa zamieszczane w necie. W duzym stopniu jest to reklama. Jestem na razie zadowolona z operacji ale wcale nie jest tak cukierkowo jak czytam. Operacja jest kosztowna a na miejscu wcale nie traktują Cie tak jak w prywatnej klinice. O środki przeciwbolowe musialam prosic płacząc z bolu... uslyszalam ze więcej nie dostanę i nikt sie nie przejmowal ze bol po ustaniu znieczulenia czyli wieczorem byl bardzo silny. Nikt mi nie robił zimnych okladów Personel moze kiedys traktowal pacjentów inaczej teraz jest to fabryka, codziennie 7 pacjentek i nie ma poczucia ze ktos sie Tobą zajmuje. kasa kasa niestety :( nastepnego dnia rano juz sie wychodzi bo sa juz nowe Panie... ktore czekają na łozko. Pokoje wcale nie sa 1 osobowe jak to reklamuje klinika Dostaje sie liste rzeczy jaka trzeba kupic najlepiej w zaprzyjaźnionej aptece obok bo ponoć nigdzie indziej nie maja takich rzeczy... co zaskutkowało za zaplacilam dwa razy więcej (sprawdzilam w innej aptece ile bym zapłacila) Na razie nogi bola ale znosnie biore przeciwbolowe i cala mase lekarstw, chodzę (kustykam- bo ciezko to nazwac chodzeniem) po domu. Nogi sa sine i opuchniete ale z dnia na dzien wyglądaja lepiej. Pewnie drugi raz tez bym zrobila operacje bo bol uniemozlwial mi chodzenie ale wychwalac tej kliniki nie będę. Czulam się jak w panstwowym szpitalu.