Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chirra

Zakładacie niemowlakom buty?

Polecane posty

Gość chirra

Nie mówię o noworodkach, ale takim starszym niemowlakom? Zakładacie buciki? Jak np jest uroczystość i ubieracie córkę w sukienkę czy spódniczkę to co do niej? W samych rajstopkach tak głupio, ale buty ściąga.A na co dzień do wózka skarpety? Nie za chłodno już? Widzę nieraz niemowlaki w fajnych butkach i zastanawiam się czy niektóre dzieci ich nie ściągają?

Powiem Ci ze ja szybko zaczelam zakladac corce buty do ozdoby i jakos ich nie sciagala moze to kwestia przyzwyczajenia... A ile miesiecy ma Twoj bobas?

Gość chirra
6 ma. Tez zakładałam jak była mała i wtedy nie ściągała. Potem lato przyszlo to z bosymi nożkami i teraz już nie da sobie wlożyć bo dwa kopnięcia i buciki lezą. Ma taką fajną czerwoną sukienkę i sobie oglądam lakierki wlasnie i myślalam, zeby jej kupić, ale czy to ma sens, jak ona zaraz je skopie? Znajoma ma calą szafkę bucików dla swojej corki. Do każdego stroju inne i ją w nie stroi, aż ludzie komentują bo mala ubrana jak z gazetki zawsze. Moja ciuszki ma ladne, ale butów nie chce. W skarpetach tylko, ale w samych rajstopach i sukience wygląda głupio.

Gość chirrato
Chyba kupie jakieś. Dzięki.

a ja nie zakładałam dopóki nie zaczął chodzić, podobno nie wolno zakładać, bo powduje to różne wady stóp, ale czy to prawda? ja sie tego obawiałam i w razie wyjść wkładałam skarpetki, grube skarpetki, ale nie buty

Gość chirrato
Jak nie mają sztywnej podeszwy to wad nie powodują. Te buciki dla maluchów są mięciutkie, bez żadnych usztywnień. Ja mam dla małej na zimę takie z samego futerka, podeszwa mięciutka. O takie: http://allegro.pl/hm-sliczne-wlochate-kozaczki-z-kokardka-i1810149527.html Są jak gruba skarpetka. Jedyny minus to to, ze na nóżkach trzymają się krócej niż pól minuty.

no takie delikatne z włóczki to jak najbardziej mi chodziło o prawdziwe butki, często widze dzieci malutkie w adidaskach, a to moze byc niestety groźne dla małych stópek

Gość chirra
Te adidaski też nie są takie do końca jak zwykle buty. Można je spokojnie zgiąć w ręce i złożyć na pół. Wyglądają jak prawdziwe, ale są z zupełnie innych materiałów i są mięciutkie. Ta znajoma ma pełno bucików i u niej sobie na nie patrzyłam to niektóre do złudzenia przypominają prawdziwe buty, a jak się weźmie do ręki to są lekkie i miękkie, ze szmatek tylko.

dziewczyny chcialabym wlasnie kupic fajne cieplutkie kozaczki dla dziecka-cora ma 9 miesiecy i zastanawiam sie jaki to rozmiar ma być. Dotychczas kupowalam w cocodrillo i tam rozmiarowka dla niemowlaka to 1-2-3-4... takze nie jestem zorientowana

dziewczyny chcialabym wlasnie kupic fajne cieplutkie kozaczki dla dziecka-cora ma 9 miesiecy i zastanawiam sie jaki to rozmiar ma być. Dotychczas kupowalam w cocodrillo i tam rozmiarowka dla niemowlaka to 1-2-3-4... takze nie jestem zorientowana

Gość chirra
Moja ma 6 miesiecy i kupiłam te futrzaki 6-9 czyli rozmiar 18.

Gość hejjj mam
identyczne tylko z czerwona kokarda, moja teraz ma 7 mscy wiec na zime kupilam jej roz, 19 :))

A ja Wam powiem tak. Jeśli dziecko nie chodzi wystarczą grube skarpetki i będzie ok. Jeśli dziecko próbuje chodzić (przy meblach, za rękę, samo) to powinny być to jakieś sztywniejsze buty.

Gość cure
Ja od urodzenia zakładałam małej buty. Urodziła się pod koniec stycznia, było zimno , poza tym, ładnie wyglądała. Teraz ma ponad 7 miesięcy i musi nosić buciki, bo od miesiąca zasuwa w chodziku.

Chodzik???? O rany. W chodziku uczy się odpychać a nie chodzić :o ma kółka ten chodzik? Mój syn, bez chodzika zaczął sam chodzić mając 11 m-cy. Meble, za ręke a potem sam :)

Gość Gosia Liszki
Buty dopiero jak dziecko zaczyna chodzić. Wcześniej tylko skarpetki. Noga strasznie szybko rośnie i nie ma to sensu. Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.