Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yttik

Chrypa u półroczniaka ,co robić?

Polecane posty

Gość yttik

Moje półroczne dziecko ma okropną chrypę. Jak mogę pomóc? Daje od 3 dni syropek prawoślazowy ale zupełnie nie pomaga. Co mogę podać?

Gość yttik
Proszę o jakieś porady bo pieje jak kogucik, a ja nie wiem zupełnie jak pomóc.

hej, mój półroczniak też ostatnio miał chrype. Zaniepokojona udałam się do lekarza a tam diagonoza - ząbki. W szoku bylam, ale lekarz powiedział że maluch wkłada sobie wszystko do buzi, wiadomo, nie da sie by wszystko było sterylne i zadarza się że coś osiądze na gardle. Pomógł fiolet (pare kropel na smoczek ) odkaził gardło i po chrypce nie ma śladu. Jednak co ciekawe w przychodni spotykałam kobite która była ze swoim maluchem który miał takie same obiawy i u niego okazało się to anginą (mama była święcie przekonana że to zęby ). jak na moje oko warto się udać do lekarza.

Gość yttik
Byłam we wtorek u lekarza bo mam starsze dziecko z zapaleniem płuc, a mała miała katar okropny. Lekarka kazała nadal podawać cebion, syropek prawoślazowy, i sol do noska bo dziecko niby tylko infekcje kataralną miało no i zęby też idą wiec się nałożyło. Ale w nocy dostało okropnej chrypy i dziś jest coraz gorzej. Już nie mówi po swojemu tylko pieje. Jutro pójdę do lekarza bo to może być krtań chyba. Ale jak jej pomóc tak na teraz?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Twoje dziecko moze miec zapalenie krtani, to maluch wiec pedem do lekarza a nie głupio na forum wypytujesz co robic

Gość yttik
Nie mam jak teraz jechać. Mam bloczek na jutro rano. Nie ma gorączki, nie kaszle tylko ta chrypę ma i katar no i ząbek się wyżyna.

u tak małego dziecka zapalenie płuc to kwestia kilku godzin , a przy zapaleniu krtani moze Ci sie zaczać dusic w nocy. Podziwiam beztroske niektórych rodziców :O

Gość yttik
Nie to nie beztroska. Mamy bloczek na godz 17.30. Co jej mogę podać do tego czasu?

jesli nie ma gorączki to chyba nic nie mozesz podac, nic co by jej pomogło, dobrze ze idziesz jednak dzis do lekarza

Gość yttik
No przejdziemy się i niech ją zbada.

napisz po wizycie jak malutka :)

Gość mamamma27
przejdzie po tygodniu - mój też miał od klimy w aucie - samo minęło