Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niania praca dorywcza

Ile za godzinę praca dorywcza/ opiekunka do dziecka.

Polecane posty

Znalazłam pracę dorywczą. Przyprowadzanie dziecka z przedszkola i siedzenie z nim 2-3 godzinki do powrotu mamy z pracy. Dziś idę ustalić stawkę. Jak sądzicie ile zaproponować za godzinę?

up

Gość wieśniaczka z miasta
ja bym ci zapłaciła 4 zł

10 zł? oszalałeś? góra 5 zł

może 50 zł za dzień. Miałabyś wtedy 250 zł za tydzień, i jakieś 1000 zł na miesiąc. W końcu to odpowiedzialna praca, jesteś wtedy odpowiedzialna za dziecko.

nie no 10 to nigdzie u mnie w miescie sie za godzine nie zarabia.

35 latek. Za dzien 50zł? mowie 2-3 godziny Twoim tokiem rozumowania to by wychodzilo 20 zl na/ h. Gruba przesada. Ja myslalam zeby powiedziec 7 i ewentualnie jak sie nie spodoba to miec z czego zbijac i zejsc powiedzmy do 6.

tzn to bylo do 25 latka :)

no dobra, dam ci 5,50 ale nie podrywaj mi męża

Gość przez przypadek wczoraj
5-8 zł za godzinę. Ceny z Warszawy. Mniejsze miejscowości pewnie niżej. Ale nie schodź poniżej 5, bo tyle za zwykłe rozdawanie ulotek płacą. Opieka nad dzieckiem chyba jest bardziej odpowiedzialna

Nie no ponizej 5 to by mi sie z domu nie oplacalo wychodzic. Ale i tak nie mysle o wielkich sumach tak 400zł by mi wystarczylo.

Gość akwarium z mintajem
Dorywcza w stolicy to minimum 15zł za godz!

w Warszawie ochroniarz potrafi zarobić 8 zł za godzinę i ma bardzo małe obowiązki. Ale opiekunka może ma gorzej, nie wiem, nie znam się, strzelam.

ja nie mieszkam w stolicy:) jestem z Warki.

Gość ooowerrrrr
ja tez kiedys znalalam taką pracę i baba za 2 h z dzieckiem w tym przyrpowadzanie ze szkoły chciała dac mi 14 zł.. czyli 7zł/h a bus mnie kosztował w 2 strony 7 zł .. więc dzienny utarg to 7 zł .. chyba do niej samej dotarło co za głupoty plecie i powiedziała, ze znalazła inne rozwiązanie:P

Gość khjkjkhjk
jak to czytam nie wierze... ja pojechalam za granice jako au pair, opieka dzieckiem ok 4 h dziennie, zrobic jakies zakupy, gotowanie dziecku czasami, w zamian dostaje 100eu kieszonkowo TYGODNIOWO, oplacili mi podroz i kurs angielskiego, mieszkam z nimi - mam swoj wlasny pokoj z lazienka i tv. a tu sie pracuje za 5zl/h, masakra :(

widzisz 15 za godzinę to minimum. Ja jestem z Wa-wy, więc stawki podaję może trochę zawyżone. Ale jak Ciebie zadowala 400 zł to wiesz.

25 latek. Opiekunka pelno etatowa na pewno nie ma łatwo, czasem musi tez cos ugotowac wiec wtedy zarobek wiekszy. Ale moim obowiazkiem bedzie pojscie do przedszkola, przyprowadzenia malej za raczke do domu, pobawienie sie 2 godziny o i tyle roboty.

Gość okimoki
moja mama dostaje 1000na miesiąc ale jest 6 godz. dziennie,dorabia tak do emerytury

Gość bfghyujikolpijuhgjkl
Autorko ja w miesice 60 tys. zarabiam 10 zł, a co dopiero mówić o Warszawie...i mam ustalone z pracodawca tak, ze im mniej godzin jestem, tym wiecej mi placi. Np. za 10 h mam 100 zł, ale za 5 juz 70 zł. Ja za te 2-3 bym wziela przynajmniej 10 zł/h. i wtedy ewentualnie zeszla nizej, jezeli pracodawca bedzie krecic nosem. A jak cena za wysoka to niech rodzice sami siedza w domu a nie wynajmuja niankę.

mi też się wydaje, że 5 zł to jak pracować za darmola. Za roznoszenie ulotek tyle płacą, co za kraj.

25 latek czytaj uwaznie praca dorywcza. To ile mam wolac 1000zl? tysiaka to zarabiaja pelno etatowcy w tych chorych czasach. A ja jestem licealistka wiec 400 zl to sporo dla mnie:) wiec powiem mysle 7 zl albo 6.

według mnie powinnaś chcieć 600-700 zł/miesiąc. Ale to moje zdanie. W Twojej miejscowości to może kosmos.

bfghyujikolpijuhgjkl tylko ja nie mieszkam w Warszawie w Warce mieszkam. Nie chcialabym by rodzice sie tez przestraszyli zalezy mi na tej robocie. Bo nikt sie do mnie nie odzywal nigdy, a tu niespodzianka ktos odpowiedzial na ogloszenie.

Gość okimoki
czyli wychodzi ze 5 na godzine

Wy chyba żartujecie Ja jak dorabiałam jako niania pod koniec studiów to miałam 20zł/h za bliźniaczki a później kilka miesięcy pracowałam non stop -zanim nie znalazłam czegoś normalnego i fajnego- 4 dni w tyg i za godzinę miałam 15zł przy jednym dziecku 4zł? to jakaś kpina nie oddałabym dziecka pod opiekę osobie, która bierze za to 4 zł :D

05 czytasz co chcesz chyba. Nikt tu nie mowi o 4 zł!! czytaj uwaznie. Ja chcialam powiedziec 7 zł i tyle chyba zaproponuje

Gość khjkjkhjk
no i co, ze 10zl/h biora pelnoetatowe nianie? ty tez pracujesz tak samo jak one, neizaleznie od wieku. to, ze jestes mlodsza, nie oznacza, ze jakas gorsza. tak samo jestes odpowiedzialna za dziecko jak one. poza tym marnujesz jeszcze swoj czas zeby dojsc/dojechac do ich domu i wrocic.