Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niania praca dorywcza

Ile za godzinę praca dorywcza/ opiekunka do dziecka.

Polecane posty

Gość ooowerrrrr
powiem Ci, ze raz rozdawałam ulotki 5 h i płacili mi 50 zł kazdego dnia czyli 10zł/h ... nie wiem co ludzie sobie myślą, że opiekunka będzie robic za darmooo??? widziałam ostatnio ogłoszenie na Gumtree i baba mówi, że opieka nad dzieckiem od 9 -do 15 od poniedziałku do piątku i 400 zł ... hahaha smiac mi się chciało... kiedys też babka się mnie pyta ile chcę miesięcznie zarabiac przu UWAGA bliźniakach 21-miesięcznych czyli kupa roboty.. mówię 1200 zł .. bo dojazdy by mnie wyszły około 200 zł miesięcznie.. bez odzewu z jej strony, myslala ze będę przy tak małych dzieciach robic za 800 zł - bo póxniej juz było ogłoszenie z kwotą podane :D

jak powiem 7zł to będę dziennie miała 21 zł x 5 dni w tygodniu daje 105zł razy 4 tygodnie daje 420zł.

Gość okimoki
kazdy by chciał zarabiać więcej to jasne ,ale jak moja mama szukała to chetnych nie było ,bo mnóstwo ludzi tak dorabia ,wiec czasami jak chcesz prace to musisz sie decydowac .mozna mieć tysiąc albo nic ,ot co.

Gość bfghyujikolpijuhgjkl
niania praca dorywcza ja nie pracuje w Warszawie. przeciez napisalam, ze w miescie 60 tys. A swoja prace trzeba cenic. Opieka nad dzieckiem, nawet te 2 godziny, to jest odpowiedzialnosc. Czasami w ciagu kilku sekund dziecko moze sobie cos zrobic i wtedy bedzie Twoja wina. I nie pomoga tlumaczenia, ze Ty ją tylko na moment z oka spuscilas. Nie wiem czym sie kieruja "nianie" które pracuja za 5 zł/h. Chyba nudza sie w domu, bo na pewno nie zalezy im na zarobku.

Moim zdaniem powinnaś sobie policzyć jak za pół etatu w normalnej pracy. Nawet jeśli mało sie zarabia w waszej okolicy i tak wyjdzie około 700 zł. Już nie wspomnę o tym że pewnie będziesz pracować nielegalnie a wtedy zwyczajowo pracodawca bez gadania powinien płacić więcej, albo Cię normalnie zatrudnić.

ja czeso widze oogloszenia praca od 7 do 17 albo 18 i 800zl w poznaniu! gdzie samo wynajecie pokoju to 500-650zl!! to jest smiech na sali sama szulalam jako niania, mialam dorywcza prace odbieranie dziewczynki ze szkoly, 2 godziny dziennie i wychodzilo mi 25zl za 2godziny miesiecznie 500zl ale trafilam na ajnych rodzicow ktorzy wiedza ze dziecko to odpowiedzialnosc rodzice ktorzy placa 5zl moze ich nie stac na wiecej, ale to wtedy nie daje sie dziecka nikomu pod opieke

zadowala cie dosyć niska kwota więc ja na twoim miejscu bym zapytała ile są w stanie tobie zaproponować, jeśli będzie propozycja ok to się zgodzisz a jak za mało to powiedz że myślałaś o wyższej .... kwocie, takim sposobem może sami zaproponują ci więcej niż byś chciała :)

te ktore chce 5zl za godzine sa raczej zdesperowane i nie maja co dzieciom swoim do garnka wlozyc. Jak bym nie miala miec wcale to wolalabym nawet te 5 zl zarabiac za h. Na szczescie nie staje jeszcze przed takim wyborem i tylko chce dorobic. Postanowilam powiedziec 7 zł mam nadzieje, ze sie zgodzi.

dokładnie, sama odpowiedzialność jest tak stresująca... jak ktoś ma pracować te 5 godzin zawsze na dzień, i zawsze 5 razy w tygodniu, to może umówcie się na stałą pensję a jeśli więcej godzin wyskoczy to wtedy dodatkowo np. 10zl za godzinę

to masz 25h/tyg x 7zł czyli 175zł tygodniowo 4 tyg i jest 700 zł nie tak źle jak na 5h/dziennie w niedużym mieście ale wyżyć z tego by się nie dało, dlatego niania to nie zawód dla osoby dorosłej, która chce być samodzielna finansowo

Gość ooowerrrrr
ja jestem z Krakowa i aż dziwi mnie, bo wszyscy tu piszecie ile się bierze za godz itd, nie pracowałam jako opiekunka jeszcze, bo dostałam teraz inną pracę, ale jak szukałam to tak jak mówię.. było max 800 zł miesięcznie... i to w centrum!!!! co 2 ogłoszenie to 6/7 zł ./h

7zl za godzine to jeszcze ujdzie bo jak wiecej niz 8godzin to mozna i 1300zl czy 1400zl czyli dla studentki ok ale nie 800zl! bo nie biore pod uwage ze osoby dorosle majace np po 30lat chca jako nianie pracowac

dla mnie to śmieszne te stawki, bo jak jakiś stróż czy ochroniarz potrafi zarobić 8-10 zł za godzinę nic nie robiąc i śpiąc godzinami, to co tu porównywać z opieką nad dzieckiem. Przecież to żywy człowiek.

Gość Alejka ocieniona cisami
Ja płac w Warszawie 3,50 za godzine 11h pracy jest kobieta.

Gość ererrrtt563
moja mama jest nianią i ma 6 zl/h a pracuje u bogatych ludzi, ktorzy na wszystkim oszczędzają. Mama sie wstydzi walczyc o swoje, cieszy sie ze w ogole ma pracę.

Gość Wypieszczona Ewunieczka
Maxmalnie w Warszawie placa 5,50-6zł. Jak więcej niż 6 to już po 10000 osób na jedno miejsce. Ja swojej plce po 4 zl za godzine i jest ok. Pracje 8 godzin dziennie.

Gość niania fraka
nianiami są zazwyczaj osoby, ktore maja 20 kilka lat w trakcie studiow lub emerytki. W sumie niania w wieku 30-40 lat to kobieta, ktora powinna miec konkretny zawod, ale nie mozna oceniac. Moze chce tylk odorobic do pensji meza i juz beda zyc w miare na poziomie.

Gość ooowerrrrr
ludzie są żałosni naprawde.. tak jak mówie jak powiedzialam babie, ze chce za opieke nad blizniakiami 21miesięcznymi 1200 zł bo 200 dojazd mnie kosztuje to się nie odezwała i potem widziałam jak miała , ze za 800 zł..5.5h , ale mimo wszystko to wielka odpowiedzialnosc!!!! za ulotki dawali mi 10 zł/ h ! a widze teraz na ogłoszeniach 4gr od ulotki :D

Gość Teraz stać mnie na wszystko...
2,50 place mojej niani za 7 godzin siedZenia przy dziecku plus gotowanie. Jest zadowolona ona i ja. A i miasto to Konstancin pod warszawa

Gość ooowerrrrr
ewunieczka 4 zł/ h ?:D nawet bym z domu nie wyszła za taką kwotę !:D i to w wawie?:D szok

Gość ooowerrrrr
prowokacje zaczynają się robic .. konstanic bogata dzielnica a ty 2. 50 zł .. nikt by za taka nie robil ..

właśnie to jest najgorsze, że ludzie nie potrafią negocjować pensji i chcieć choćby trochę więcej. Cieszyć się, że się w ogóle ma pracę. Na robotach przymusowych też mieli pracę.

Gość Teraz stać mnie na wszystko...
Tak daje jej tyle, ale ona u nas mieszka tez wiec mysle ze pieniadze sa ok.

Gość przebije was
u mnie to niania mi płaci za to że zajmuje sie moimi dziećmi - tak cieszy sie że ma pracę :classic_cool:

dobra, dziewczyna i tak weźmie pewnie tyle ile będzie chciała, czyli mniej niż więcej. I ona będzie zadowolona i ci rodzice pewnie też.

Gość Myyyahalla.
Ja place 4,50 Warszawa. 2 dzieci, 13h dziennie.

Gość ooowerrrrr
POJEBAŁO WAS I TYLE... MAMUSIOM SIĘ W GŁOWIE POPRZEWRACAŁO ... 2, 50 ZŁ , 4 ZŁ, CO TO JEST ZA KASA... ??? CHCĄ IŚC DO PRACY A SAME DAJĄ POD OPIEKĘ DZIECI I PŁACA 4 ZŁ ./H .. CIEKAWE CZY WAM TEZ TYLE W PRACY PŁACĄ!

Gość Killerus
Kurva chyba was pokurwiło do reszty! 15 20zł!! To ja mam dyche na godzinę a niani miałbym dać tyle!? He he he he he! To wolę siedzieć w domu i jestem o 10czy 5zł na godz i tak do przodu:-D a poza tym nie zostawiłbym żadnej obcej babie dziecka z ryzykiem że nie dopilnuje i może mnie jeszcze taka okradnie. Ewentualnie. Tyle to można żądać od bogaczy a nie od prostych ludzi. Są ludzie w ciężkiej sytuacji gdzie oboje rodziców idzie do pracy. I raczej nie mogą dać więcej niż jedno z nich ma na godzinę. Powiedzmy jeżeli ja mam 10 i żona 10na godz to nie jestem w stanie więcej zapłacić 6 lub 7zł na godz. Żeby i mi czy żonie cokolwiek zostało w przeciwnym razie pójście obojga rodziców do pracy jest nieopłacalne i lepiej niech jedno siedzi w domu

Gość Iilia

Ja biorę 10zł plus 2,5 za posiłki. Dzieciak strasznie niegrzeczny, odpowiedzialność ogromna. I tak mało ale lubię jego rodziców.