Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjkli

abonament radiowo telewizyjny

Polecane posty

Gość jjjjkli

płacicie ?

tak, ale tylko za jeden odbiornik, a mamy ich w cholere w domu. Choć z 2 strony to tylko z jednego korzystamy ;) Swoją drogą to glupota bo place 2 razy. Raz abonamet, a tv publicznej wcale nie oglądam, a 2 raz cyfre no i głównie z niej korzystam. To powinno być wliczone już w oplatę za kablówkę czy satelitę, a nie osobno :-o

Gość pliussssssss
tak płacę :P

Gość wyjechac
nie po co? zeby ogladac nergala?urbanska czy jozefowicza? nie wspomne... wole net oplacic i on line ogladnac ciekawe filmy czy seriale.. a o lisie i jego programie nie wspomne..a wyplata jego z polat abonamentu idzie..ciezka kasa dla ......................

Gość najlepiej to
wiosenna a czemu miałabyś płacić za wszystkie odbiorniki? W końcu odbiorca prywatny opłaca jeden abonament rtv, Tylko firmy płacą od sztuki.

Gość chyba musiałoby mnie pogiąć
nigdy nie zapłaciłam za abonament RTV ani złotówki Całe moje otoczenie oprócz babci męza i mojego teścia też nie pałci... Zresztą na poczcie widać że ksiązeczki RTV wyciągają tylko emerytki

a tak z ciekawości to ile to na miesiąc kosztuje?

Gość wyjechac
wiosenna nie rozumiem..po co placic za wiecej odbiornikow????bo przeciez abonameent powinien byc jeden..a to ze ogladasz na dwoch tv to przeciez prad zaplacisz... wogole abonament to wielka sciema...ile narodu placi?25%?

Gość calineczki są na świecie
ja płacę pomimo iż od rana nie odbieram żadnego sygnału i nie wiem dlaczego.

Gość wredna małpa27
W 2011 r. opłata za używanie odbiornika radiowego wynosi: a) 5,35 zł za jeden miesiąc b) 10,45 zł za dwa miesiące c) 15,50 zł za trzy miesiące d) 30,65 zł za sześć miesięcy e) 58,75 zł za rok Opłata za używanie odbiornika telewizyjnego lub telewizyjnego i radiowego: a) 17,15 zł za jeden miesiąc b) 33,45 zł za dwa miesiące c) 49,65 zł za trzy miesiące d) 98,25 zł za sześć miesięcy e) 188,30 zł za rok Użytkownik odbiornika rtv zobowiązany jest do wniesienia opłaty do 25 dnia pierwszego miesiąca okresu rozliczeniowego.

Gość płaci się
osoba prywatna opłaca za jeden odbiornik. firmy płącą za każdy. ja nie płacę. od dawna. ma to gdzieś. Nie godzę się na nieprzyzwoicie wysokie pensje ludzi z telewizji publicznej. soorrrry, ta telewizja miała pełnić misję publiczną a wychodzi na to, że kreuje gwiazdy i celebrytów. więc nie płacę i nic mi nie zrobią. przysyłają co parę miesięcy zawiadomienia. ale zwykłą pocztą więc to idzie w kibel.

no to odkąd mieszkam "na swoim" zaoszczedziłam już ok 2500 :):):):)

Gość najlepiej to
najlepsze są testy: " Abonament RTV płacimy w celu finansowania misji publicznej radia i telewizji" Jaka misja? Niech już kitów nie wciskają. :O

Gość wredna małpa27
Każdy posiadacz radia czy telewizora będącego w stanie umożliwiającym natychmiastowy odbiór programu zobowiązany jest do rejestracji odbiornika w ciągu 14 dni od daty jego zakupu i regularnego płacenia opłaty abonamentowej.

Gość najlepiej to
"Nie muszą płacić za każdy odbiornik (bez względu na ilość) wymienione w ustawie podmioty: 1) osoby fizyczne w tym samym gospodarstwie domowym lub w samochodzie stanowiącym ich własność,"

a czemu mnie nikt nikt nie przysłał zadnego upomnienia????????

Gość wredna małpa27
Kara za niezarejestrowany odbiornik Kara za używanie niezarejestrowanego odbiornika radiofonicznego lub telewizyjnego stanowi trzydziestokrotność miesięcznej opłaty abonamentowej obowiązującej w dniu stwierdzenia używania niezarejestrowanego odbiornika.

Gość najlepiej to
jeśli nie zgłosiłaś się na poczcie jako posiadać tv albo radia to nie maja cię w bazie -proste.

Gość wyjechac
wiosenna masz racje beznadzieja.... ale jeszcze zeby cos dobrego w tv bylo?o nie...albo denne seriale(moda na sukces ocinek 16859745654 albo plebania czy m jak matoly)

he he he To fabryczne radio w moim samochodzie tez powinnam zarejestrować... I to które mam w telefonie Ale ubaw!!!!!!!:):):):):)

Trzeba płacić zeby Teleekspres byl i na dobre i na zle :P Jak mi przez takie jak wy ściągną dr Zapałę z ekranu to was znajdę ;) :D:D:D:D

Gość bukaaa
Ja też nie płacę. Żeby jacyś żałośni dziennikarze dostawali po kilkanaście tysięcy miesięcznie? Albo milionowe odprawy? Nie oglądam telewizji publicznej, więc niech realizują swoją misję bez mojego udziału. :p

a ja nie płacę.Kiedyś bylam na poczcie cos tam podpisałam (jakies nowe ustawy o zwolnionych z płacenia) Wystarczyło ,że mam małe dochody i biorę zasiłek rodzinny

Gość do wiosennej mamy
weź się za robotę a nie jakieś g...... oglądać w telewizji. kolejna fanka talentu łepkowskiej i spółki. ohyda.

do "do wiosennej mamy" Robota robotą, ale po robocie dynastia musi być! :P A jak prostych żartów nie rozumiesz to współczuję serdecznie :P

Gość do wiosennej mamy
hahaha