Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaCORCIamelkiii

Czy to już koniec picia mleka modyfikowanego?Czy ktoś też tak miał?

Polecane posty

Gość mamaCORCIamelkiii

Córka ma skończone 16 miesięcy, przestawała pić mleko wieczorem,na początku wypijała połowe a z dna dzień pare łyków i w końcu jak tylko chcialam jej dać butle nawet nie chciala zrobić łyka, ale za to rano wypiła butelke.Od dwóch dni dzieje sie to samo,co wieczorami.dzisiaj juz w ogóle nie chciała.Jestem zła,bo syn pił mleczko do 3,5 roku i jeszcze by pił jakbym sama mu nie przestala dawać :( Jakby nie było są wartości w tym mleku.Czy jest tu jakas mama ktora ma podobny problem,ktorej dziecko przestalo pic mleko ok 1,5 roku? Jak tak co co dalej?Poddać się,może zmienić mleko?Kaszke jeszcze zje ale z 120ml troszke wiecej niż połowe.... żadnych owoców,tylko te deserki ze słokików... no idki,co ugotuje to je ale niestety po pare łyzek.

Spróbuj zrobić kakao, budyń, dawaj jogurty, sery. Jeśli sama nie chce pić to widac już nie potrzebuje, ja uważam, że nie warto zmuszać do niczego. Jeśli uważasz, że je za mało lub zbyt mało urozmaicenie to staraj się to mleczko jakoś przemycać w posiłkach, może o innej porze dawaj albo spróbuj zwykłego krowiego.

Gość grudzienka
noja przestala pic majac niecale 1.5 roku to co mialam sprzedalam bo nie bylo sensu wciskac az pewnego dnia sama zawolala ze chce mleko i teraz pije 2 butle w nocy

Gość mama zaraz dwojeczki
Moj sam sobie odrzucil modyfikowane jak mial rok, wiec zaczelam podawac zwykle i zaden problem :) Pije mleko, je jogurty, sery, pije rowniez jogurty pitne i jest wszystko ok. Nie zmuszaj jej do modyfikowanego, przeciez jest juz duza i moze probowac wszystkiego.

Gość wszędzie wszędzie
Moja mała jak miała niecały rok odmówiła picia mleka... Kupiłam jej Bebiko smakowe - bananowe po 1 roku życia i jej zasmakowało. Kiedy miała niecałe półtora roku zaczęła pluć tym bananowym, więc kupiłam truskawkowe po 2 rż. i póki co (ma 21 miesięcy) pije te dwa smaki na zmianę :)

Gość mamaCORCIamelkiii
dzięki :) bede probowała dawać inne nabiały. Ja jej dawałam nestle waniliowe-słodkie mleczko i pyszne,więc dziwie sie ze odmawia :(