Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izaaaaaaaaaa

4,5 miesęczny bobas

Polecane posty

Prosze powiedżcie mi czy dobrze karmiie 4,5 miesecznego synka. 6:30 - mleko ok 160 ml 10:30 mleko ok 160 ml 13:30 zupka warzywna ok 150 ml 15:30 deserek (jabłuszku,bananek) 17:00 mleko ok 16o ml 20:00 kaszka mleczno ryżowa

Gość dyhdx
mleczko, dzieciątko... ja pierdole, ile Ty masz lat kobieto

w schemacie żywienia dziecko 4 miesieczne powinno otrzymac 4 porcje mleka.Glownie mi chodzi czy dobrze rozmesclam godzinowo zywienie?A moze deserek podac z rana?Jak wyglada godzinowo wasze karmienie?

Gość dyhdx
dobrze, ze nie psychiatryczka;/

Gość ewewerere
o 6:30 wstaje twoj maly?? zayeebalabym sie jakbym tak wczesniej musiala wstawac, moja gdy byla w twojego wieku wstawala przed 8 a teraz ma 8 misiecy i tak o 9 , Ja pierdziele, wczesniej bym nie wstała :o

I przesypia ci calutką noc bez jedzenia?No to fajnie...:)apetycik też niezły,ale myślę,że dla 4,5 mies.malucha troszkę za bardzo obciążony jadłospis,bo i zupa,i owoce, i kaszka...nie narzeka na brzuszek?

budzi sie miedzy 6-7 i od razu domaga sie mleka.W schemacie takze napsane jest zupka ok 150 ml i 75 deserku tak mu daje tez wydaje mi sie ze duzo.Apetyt ma zawsze :) Daje mu kaszke na noc bo na mleku nie potraf przespac nocy,budzl sie kolo 3 na mleko,a jak od 2 tygodnie podalam mu kasze przesypia od 20:30 do 6-7 rana.Brzuszek nie boli,zawsze jest rozesmiany.

mogę się mylić, ale jak dla mnie to bardzo dużo zjada Twój maluch. moja córka od 4 m-ca je co 4 - 5 godzin, nie ważne, czy to zupa czy mleko. myślę, że powinnaś to skonsultować z pediatrą :)

Eee tam zaraz konsultować...Jak nic nie dokucza,to tylko pozazdrościć:)

skoro mialabym roszerzyc czasowo co 4,5 godzin to mały zjadłby tylko 4 posiłki,a w schemacie pisze 4 razy mleko,zupa i deser,to mamy 6 posiłków.nie wiem jak to rozmesic.Mnie sie ciagle wydaje ze ja mu tylko daje jesc i jesc!!

izaaaaaa kochana, troszkę świrujesz :) ja np nie zwracam uwagi na schematy :) mam to rozplanowane mniej więcej tak : 6 - mleko z kleikiem lub kaszką 10 - to samo 14 - obiadek i deserek 18 - mleko tak jak rano ma 8 m- cy i 9 kg wagi, wszyscy się śmieją że wygląda jak ludzik michelin xD co z tego że 4 a nie 6 razy :) najważniejsze żeby dziecko było zadowolone :) skoro Twój maluch jest zadowolony, to nie zmieniaj :) jeśli Cię męczy to jedzenie, to olej schemat, zobacz, jak Ci dzieciak reaguje. bo moja w ten sposób je od 4 m-cy i jest wszystko gites :)

To wychodzi 6 posiłków w ciągu 14 godz,skoro 10 godzin przesypia bez jedzenia,myślę,że to dobrze,bo jak zabierzesz mleko o 17 to może mu się to nie spodobać...