Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolik czy fretka

krolik czy fretka? ktore zwierzatko wybrac?

Polecane posty

Gość krolik czy fretka

ktore z nich sprawia mniej problemow, ktore daje wiecej radosci, ktore lepiej sie oswaja ?

Gość wfwefew
królik, zawsze go można zjeść na święta gdy już sie znudzi, a fretka jest niezbyt smaczna :classic_cool:

Gość ponury podnosiciel
absolutnie nie kupuj fretki- poszukaj forum o fretkach. Uwierz, zniechęcisz się :-D

Gość fj huewf
Jedno i drugie stworzenie da się oswoić, tyle że fretka może być bardziej problematyczna przez jej specyficzny zapach. Nie każdemu on odpowiada.

Gość katiuszkka
fretka jest super,mam ją 4 lata.Najwspanialsze zwierze pod słońcem,przytulanka.

Gość jędza zła
Ja mam Fretkę 5 lat, i wcale nie jest słodka i do przytulania (nienawidzi tego) Więc nie wprowadzaj proszę nikogo w błąd. Nie każda Fretka jest kochana i lubi się przytulać. Mój się przytuli tylko jak go coś boli. A tak to podgryza, niszczy meble, i nie cierpi siedzieć na rękach. Woli biegać po pokoju i paskudzić. Uwielbiam go ale nie nazwałabym go słodkim. Fretka jest dla osoby która może poświęcić jej bardzo dużo czasu i uwagi.

Gość trtrtrrtr
dlaczego wprowadzam w bląd? pisze na podstawie moje fredki i brat takze w domu ma fredke, dzieci uwielbia, moja tez bardzo towarzyska, sweetasna, napisalam z obserwacji mojej fredki i brata

Gość krolik czy fretka
widze, ze o kroliku nikt nic nie pisze :)

Nie kupuj królika, zeżre ci wszystko. Kable, wszystko co z papieru i gumy, ogryzie ci ściany, jak go wypuścisz na ogródek to zeżre ci wszystkie rośliny, nawet te trujące (nie szkodzą mu o dziwo). Jak masz firankę czy zasłonę do podłogi to też ci ją zje. Jak postawisz nogi na podłodze, to podbiegnie i ogryzie ci jeansy, stopy i paznokcie u nóg. Zasika ci wszystko wkoło, jak nauczy się robić do kuwety to będzie tam robił, ale że jest wredny to będzie robił też w promieniu 1 metra od tej kuwety. Królik jest tak samo wredny i upierdliwy jak ładny. I to nie jest doświadczenie z posiadania jednego królika, a dwóch. Daruj sobie królika. Fretki nie miałam, ale słyszałam że śmierdzi okrutnie. Kup sobie kota.

Mój kot w nocy wychodzi z domu i włóczy się po krzakach, a później cały dzień przesypia. Nic mi w domu ani w ogródku nie zniszczył. Jedyne co trzeba to raz na 2 miesiące dać mu tabletkę na odrobaczanie, a latem co miesiąc preparat na kleszcze. Przytula się, mruczy i nawet kuwety sprzątać praktycznie nie muszę, bo załatwia się na dworze. Jedyny problem to taki, że mi czasem przynosi myszy pod okno i układa w rzędzie.

Gość jędza zła
Bo mówisz na podstawie tylko 2 Fretek. A nie lepiej odesłać autorkę na forum o fretkach? Żeby najpierw poczytała, dowiedziała się co to za stworzenia, do czego są zdolne. Nie wszystkie Fretki są kochane. I nie wszystkie lubią dzieci. Mój dzieci nie cierpi. A znam nawet przypadek gdzie Frecia wlazła do łóżeczka niemowlęcego i pogryzła niemowlę po twarzy. Więc lepiej odesłać autorkę na forum niech tam zdobywa wiedzę ;)

mój królik ma 7 lat i jedyne, co w życiu pogryzł to tapety i ściany ;) czasami podgryza spodnie, ale nigdy mi ich nie niszczył

Gość gość
Moim zdaniem mały królik jest fajniejszym zwierzęciem niż fretka. Fretka potrafi niespodziewanie uciec i potem jej trzeba szukać. Królik jest fajniejszy i bardziej delikatny, tylko trzeba pamiętać, aby weterynarza odwiedzać. Np. w http:.//www.weterynarz-gorzow.pl/ są fajni weci od takich zwierzaków futerkowych

Gość gość
Moim zdaniem mały królik jest fajniejszym zwierzęciem niż fretka. Fretka potrafi niespodziewanie uciec i potem jej trzeba szukać. Królik jest fajniejszy i bardziej delikatny, tylko trzeba pamiętać, aby weterynarza odwiedzać. Np. w http://www.weterynarz-gorzow.pl/ są fajni weci od takich zwierzaków futerkowych

Gość Idzwonka
Mój królik jest idealny! : lubi dzieci, gdy wypuszczam go po domu to nie leje po kątach i jeszcze nic mi nie pogryzł, wszystko jest nienaruszone! Jedynie co sprawia kłopot to zapaśnik sików, który można usunąć. Jeśli chodzi o fretkę, jest to zwierzątko bardzo zabawne ale i psotne, bo jeżeli zostawisz ją samą spuszczoną, zdemoluje cały dom! Przeszkadza też zapaszek piżma, do którego można się przyzwyczaić lub CZĘŚCIOWO usunąć sterylizacją/kastracją tak jak w przypadku królika. ;)

Gość Michał Kocenko
Ja mam królika 2 lata i nie jestem zachwycony... Słodki jest ale strasznie mu się z kuwety nie posprząta 2 razy na tydzień. Strasznie mruczy, gryzie, drapie, hałasuje w nocy i tyle powiem.... Nie wiem czy na fretkę nie zmienić no fakt 800 zł z klatką i wszystkim ale są takie słodkie :3 I z resztą mam wolne 2 tysiące.