Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwoooo

picie piwa a ciaza POMOZCIE

Polecane posty

Gość piwoooo

pije piwo prawie codziennie szklanka dwie wieczorkiem i okazalo sie ze jestem w ciazy w 4 tyg. PROSZE niech mi ktos powie czy to moglo w czyms zaszkodzic malenstwu .prosze za trzy dni ide do lekarza na pierwsza wizyte do tego czasu zwarjuje z tej nie wiedzy

Gość D.BillI
nie stresuj się, bo tym dopiero zaszkodzisz - nic dziecku nie będzie, po prostu przestań teraz pić:)

Gość powiem tak....
wiekszosc kobiet, jesli jest pijacych na poczatku ciazy pije, bo nie wie, ze w niej jest. ja pilam mocne drinki przez pierwsze 3 tyg, wszystko ok bylo. ale nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciazy.

Gość natychmiast NIE PIJ
dziecko mojej kolezanki ur. sie w 6 miesiacu. jest maly, ma wodoglowe i jest po prostu dzieckiem niepelnosprawnym.

Gość natychmiast NIE PIJ
to ze wasze dzieci rodza sie zdrowe nie oznacza ze sa zdrowe! wczoraj widzialam w niemieckiej telewizji teportaz. pokazywali dzieci kobiet pijacych w ciazu malenkie ilosci. 1 szklanka piwa w tygodniu. te dzieci maja masywne problemy w nauce i koncentracji itp. ze rodzi sie zdrowe nie znaczy ze jest zdrowe

Gość D.BillI
i co lekarze na to powiedzieli koleżance? że to od 4 tygodni picia piwa? no nie rozśmieszaj mnie!

Gość piwoooo
nie pije juz nie pije ale jak juz napisalam pilam codziennie ! boje sie ze moglo to zaszkodzic

nie panikuj jakby wszystkie dzieci po piciu piwa we wczesnej ciazy mialy sie rodzic chore to ladne bysmy mieli spoleczenstwo;)

Gość natychmiast NIE PIJ
ja Cie rozsmieszam? no to smiej sie dalej. jak tylko dowiedziala sie o ciazy przestala pic ale widocznie bylo za pozno. dziecko wyglada na typowe dziecko alkoholiczki: ma wodoglowe, male oczy, male usta, jest malenki, uszy urosly mu nizej niz u normalnego dziecka no i po prostu nie kuma niczego.

Gość piwoooo
teraz sie obwiniam ... ale przeciaz nie wiedzialam ze jestm w ciazy :( bedzie dobrze co dziewczyny ??

Gość natychmiast NIE PIJ
alkohol to TRUCIZNA. niszczy nietylko mozg pijacej ale i rozwoj mozgu i organow dziecka.

powiedz o tym lekarzowi, on skieruje Cię na odpowiednie badania. moja znajoma tak miała. też bardzo się bała, na szczęście wyniki były w porządku.

Gość phi a moja koleżanka
nawet niczego z konserwantem nie tknęła - czytała składy produktów jak durna już pół roku przed planowaną ciąża, o alkoholu to w ogóle MOWY nie było...i tez urodziła dzieciaka z problemami - hipotrofia waga urodzenia 1800gr - co z nim będzie to się okaże, na razie tylko mu ciągle badania robią... ...ja tak jak koleżanki w obu ciążach piłam nieświadomie alkohol na początku, zjadłam tez pizzę czy hamburgera i colą popiłam nie raz.... i mam 2 książkowo zdrowych i ślicznych dzieci, które nawet rówieśników wyróżniają - starszy już chodzi do szkoły!

Gość megaZdzira
Nie ma reguły, ja piłam piwo w małych ilościach - do pół szklanki dziennie i to też nie codziennie. Miałam takie zapotrzebowanie dzikie i na dodatek przechodziły mi od tego piwa mdłości. Wyszła rasowa dziewczyna, o ponadprzeciętnej inteligencji, jest klase wyżej niż jej rocznik. Ma 13 lat i jest już mojego wzrostu. A ja nie jestem kurduplem.

natychmiast NIE PIJ - chyba masz jakieś obsesje. Wiadomo, że lepiej nie pić i nie palić, ale tysiące kobiet piją i palą i mają zdrowe dzieci. Tyle rzeczy na świecie może zaszkodzić, że każdy powinien od razu umierać.

Gość piwoooo
a powiem powiem ale to dopiero za 3 dni..wiec teraz tak sie przejalam bo test zrobilam a jeszcze do obiadu wino wypilam

do Natychmiast nie pij- zgadzam sie z Twoim nikiem ale nie z wypowiedziami- owszem kobiety ktore pija cala ciaze narazaja dziecko ale juz nie mow, ze kobieta ktora wypila kilka piw nie widzac, ze jest w ciazy-zakaldam,ze dowiedziala sie w 2 m-cu, znow nie zaszkodzila strasznie dziecku-bardziej niz piwo, drink czy cos innego zadzialala tu genetyka i itp , przestan straszyc i snuc czarne wizje, zdecydowana wiekszosc kobiet nie widzac jeszcze, ze jest w ciazy do powiedzmy 7-8 tyg pije wino, piwo, drinki...oczywiscie zgadzam sie,ze w momencie w ktorym odkrywamy ciaze KONIECZNIE trzeba przestac raczyc sie trunkami!

Gość natychmiast NIE PIJ
sluchaj moja kolezanka jest zdiagnozowana alkoholiczka,. mieszkamy w Niemczech i uwierz mi ze tu lekarze wiedza o czym mowia.

Gość piwoooo
przeciaz sa kobiety ktore pala przez cala ciaze i dzieci zdrowe maja ja sobie te piwa do konca zycie nie wybacze ..jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie to to ze nie wiedzialam ze jestem w ciazy

Gość natychmiast NIE PIJ
w 7 tyg. sie dowiedziala i przestala pic. ale niestety bylo za pozno,. i mi nie wmawiaj bzdur bo troche wiem o tym .

piwoooo nie świruj :) !!! dowiedziałam się o ciąży w ok 3 tygodniu jej trwania, też piłam sobie, paliłam i nic się nie stało. jak pisałam, powiedz lekarzowi, że piłaś, skieruje Cię na badania. i nie stresuj się tak, bo Ci z nerwów ciąża pójdzie :(

Gość natychmiast NIE PIJ
napewno dzieci palaczek nie sa zdrowe! nie opowiadaj bzdur! dziecko ktore bylo 9 miesiecy katowane nikotyna nie jest zdrowe! widzial ktos z was dziecko alkohlika? na pierwszy rzut oka wyglada normalnie, moze troche dziwnie ale widac ze jest niedorozwiniete.

Gość piwoooo
do natychmiast NIE PIJ.. to powiedz mi jeszcze ile ona tego pila ?? ze tak sie to skonczylo

natychmiast nie pij- ta Twoja kolezanka to alkoholiczka, tak? To znaczy, ze ma wyniszczony organizm i dlatego jej dziecko urodzilo sie chore. Lub. Masz pewnosc, ze przestala pic jak sie dowiedziala o ciąży? Trzymałaś ją caly czas za rękę?

Gość jest taki zespół jak FAS
i niestety, ale każda dawka może zaszkodzić, choć oczywiście nie każde dziecko rodzi się chore, ale co to argument, to jak pijący kierowcy, mówią "jeżdżę po alkoholu od 10 lat i nkiomu nic się nie stało", a czasem wystarczy ten 1 raz wsiąść po alkoholu i zabić siebie i kogoś

Gość piwoooo
juz nie panikuje bedzie dobrze, dzieki lece na spacer to mi dobrze zrobi Dzieki pozdrawiem pa

Gość natychmiast NIE PIJ
ona do dzisiaj nie pije. dziecko ma 1,5 roku i nawet chodzic nie umie. wiem ze nie pila jak sie dowiedziala bo mieszkam kolo niej.