Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwoooo

picie piwa a ciaza POMOZCIE

Polecane posty

Gość nast i azja
Myśle, że gdyby to było aż tak szkodliwe jak tu pisze jedna z heretyczek to każda z nas byłaby upośledzona, miała FAS i wodogłowie.... Dowiedziałaś się o ciąży- nie pij i tyle. A do tej co pisze jakieś herezje- to co ma ciążę usunąć bo wypiła piwo raz dziennie? Weź się kobieto popukaj w głowę. Stres bardziej szkodzi niż alkohol. Sama kiedyś się zrobiłam zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży i Jagna jest zdrową 8 latką. Oczywiście kobietę w ciąży, która wie o niej i pije zabiłabym gołymi rękoma.

"to nie jest temat o dziewczynie ktora wypila pare piw tylko ktora pila CODZIENNIE!.." Chyba masz niezły ubaw z tych głupot, które wypisujesz a my się dałyśmy wkręcić ..

Gość myszka830707
wszystko zalezy od uwarunkowania genetycznego

Gość myszka830707
ale faktycznie nie jest to obojetne

Gość przyszła_mama_21
Większość kobiet spożywa mocniejsze trunki nawet do 3 miesiąca ciąży, bo nie ma pojęcia, że w niej jest. Nie masz się co przejmować, choć fakt faktem na początku ciąży alkohol najbardziej zagraża dziecku, ponieważ wtedy rozwija się jego układ nerwowy. Ja też piłam na początku, mocno imprezowałam, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Jak na razie dzidziuś rozwija się bez żadnych komplikacji. Za 7 tygodni urodzę :) Moja znajoma nie wiedziała do 5 miesiąca, że jest w ciąży i piła bez umiaru.. A dzidziusia urodziła zdrowiutkiego :)

Gość gość
ja piłam dziennie po kilka drinków do 6 tygodnia - wódka z red bullem( ktory tez jest zakazany w ciaży), nie wiedzialam ze jestem w ciazy a mialam sporo alkoholu po swoim weselu- córa ma 4 lata , wyszczekana, pyskata:> nie ma reguły, jak ma sie urodzić zdrowe to takie bedzie, nie można zwariować, wiele kobiet nie pije, nie pali, zda o siebie a dziecko rodzi sie chore.....niestety ...wiele czynników wpływa na to

Gość gość
a slyszalscie kiedys o FAS, dziecko niby wyglda na zdrowe ale tak naprawde nie jest, ma problemy z nauka, koncetracja itp. alkohol pity na poczatku ciazy uszkadza system nerwowy dziecka gdy ty naet nie wiesz ze jests w ciazy a juz mozesz mu zaszkodzic

Gość gość
gość ja piłam dziennie po kilka drinków do 6 tygodnia - wódka z red bullem( ktory tez jest zakazany w ciaży), nie wiedzialam ze jestem w ciazy a mialam sporo alkoholu po swoim weselu- córa ma 4 lata , wyszczekana, pyskata:> nie ma reguły, jak ma sie urodzić zdrowe to takie bedzie, nie można zwariować, wiele kobiet nie pije, nie pali, zda o siebie a dziecko rodzi sie chore.....niestety ...wiele czynników wpływa na to ---->> >>Oj kobieto nie pisz ze nie ma reguly, masz szczescie ze corka zdrowa bo czasem minimalna ilosc alkoholu moze zaszkodzic, wiec nie pisz glupot ze nie ma reguly tylko dlatego ze tobie sie udalo!!

Gość gość
?? lol?? ze TERAZ jest wszystko ok, nie znaczy, że bedzie w przyszłosci.

Gość Ania2424
Jezu kobiety slabo mi sie robi jak widze tu takie niedoinformowane tluki!! Jasne ze w ciazy nie nalezy pic i kazda ilosc moze zaszkodzic, natomiast matka natura tak to sprytnie wymyslila ze przez pierwsze 4-5 tygodnni od zaplodnienia czyli do okolo skonczonych 6-7 tygodni ciazy dziecko odzywia sie z pecherzyka zoltkowego!! Lozysko nie jest jeszcze wyksztalcone, nie dociera do niego alkohol od krwiobiegu matki! Jezu, poczytajcie troche a pozniej siejcie panike.

Gość gość
Wkońcu ktoś napisał sensownie, bo już nie moge czytać tych histeryczek.

Gość gość
A powiedzcie mi czy to tak naprawde moze byc, ze kobieta do 3. czy nawet 5.! miesiaca nie wie, ze jest w ciazy???

Gość gość
moja ciotka gruba starała sie dlugo o dziecko i nie mogla zajsc potem to olała miała jakies skape okresy i dowiedziala sie w 6mcu ze jest w ciazy.. pomijam fakt, ze z tesciami robili bimber i ona piła duze ilosci tego alko bo ciotka lubi se wypic:P zdrowa ma corke ktora jest prawnikiem :)