Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwias

Wzdęcia u 6-tyg niemowlaka

Polecane posty

Co mam robić gdy moje dziecko piszczy z bólu i zachodzi się z płaczu? Ewidentnie ma wzdęcia, bo prostuje nóżki i nadyma się, traci oddech i robi się sina. Podczas ssania piersi lub butelki łyka powietrze a ja nie wiem jak temu zapobiec... Pomóżcie!

Gość chełka
masuj długo brzuszek jak płacze, przytulaj, noś na rękach żeby czuła się bezpieczniej. W aptece możesz dostać kropelki na wzdęcia dla niemowlaków np. espumisan. Ja nie miałam takich problemów z moim synkiem (odpukać!) więc nie wiem do końca jak zaradzić. Życzę powodzenia!

ooo przypomniało mi sie są jeszcze krople u nas dają je w szpitalu jak są problemy esputicon o niebo lepsze jak espumisan :)

Gość niestety to kolki
tez to przerabialiśmy. minęły ok 4 miesiąca. próbowaliśmy różnych rzeczy ciepły okład, masaże, kąpiel, esputicon, sab simplex, rurki wndi i nic nie pomagało. w końcu lekarz zapisał debridat na uregulowanie pracy jelit i problem się skończył.powodzenia

Przerabiam espumisan, bobotic, po karmieniu noszę dziecko pionowo, żeby się odbiło, przytulam, masuję, a i tak jakieś 10 godz/dzień mam wycięte z dnia. Nic innego nie robię tylko zajmuję się dzieckiem, które płacze, piszczy, zachodzi się, zasypia na 5-10 min. Dobrze, że nie tracę cierpliwości do dziecka, ale jestem bezradna.

Ja też to przerabiałam.... bryyyy... Mi moja pediatra (i zarazem ciocia) poleciła kupić w aptece cienki cewnik i ten koniec z dziurkami delikatnie wkładać do pupy. Może nie brzmi to ciekawie ale to powietrze, które tam się zbierało uchodziło i był spokój i cisza:)

Gość niestety to kolki
jak masz możliwość to kup w Niemczech sab simplex, mam nie bardzo pomógł, ale nie stosowałam go regularnie tylko doraźnie. w ostateczności zapytaj lekarza o debridat, chociaż my też od 6 tyg mieliśmy kolki a dali ma debridat pod koniec 3 miesiąca. znam ten ból, powodzenia

Gość niestety to kolki
ten cewnik to rurki windi, wiatry odchodzą, ale trzeba bardzo ostrożnie tego używać aby jelitka nie uszkodzić

Dziękuję Wam. Idę się położę, bo oprócz tych wzdęć dziecko dzisiaj miało 3 ukłucia - szczepienia i chyba noc będzie nieciekawa. Pozdrawiam.

Gość mamama27
u nas po takich wzdęciach doszły kupki zielone i okazało soe ze brzuszek był od skazy - po nutramigenie mineło jak reka odkał