Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna dzisiaj

Miał ktoś usunięcie szyjki macicy?

Polecane posty

Gość na twoim miejscu
ja usunęłam całą macicę i mam święty spokój

Gość smutna dzisiaj
nie, nie chcę usuwać macicy. Moje pytam jest do kobiet, które urodziły dzieci po takim zabiegu.

Gość dlaczego nie idziesz
na laser?

Gość smutna dzisiaj
Przeczytajcie cały temat potem proszę się wypowiadać, powyższe wypowiedzi są w ogóle nie na temat. Jaki laser? Jakie usuwanie macicy? Ja jestem już po zabiegu

Gość po jakiego pioruna
usuwalas cala szyjke skoro moglas isc na laser?

Gość co chciałabyś wiedzieć
Smutna? Ja jestem po takim zabiegu i urodziłam dziecko Poprzednik ... sa różne rodzaje zabiegów i ranek , niekiedy własnie trzeba usunąć , to ranka jest bardzo duza i w badaniach Hispopatologicznych sa komórki rakowe

Gość co chciałabyś wiedzieć
ale dlaczego Ci lekarze odradzaja urodzenie dziecka ?

Gość po jakiego pioruna
jesli sa komroki rakowe to juz ne cin III, wiec pozostawala by jedynie rozleglosc i ilosc tych dysplazowanych komorek..

Gość smutna dzisiaj
co chciałabyś wiedzieć... lekarz powiedział, ze moge mieć problemy, że w ciązy prawdopodobnie będzie trzeba leżeć, szyjka moze nie trzymać i mogę urodzić wcześniaka, no i może będzie też trzeba urodzić przez CC. Nie dosłownie powiedział, że nie mogę mieć już dzieci, ale raczej odradzał bo to ryzykowne. Koleżanka znajomej miała usunięcie szyjki (nie znam osobiście) ale wiem,że urodziła wcześniaka ponieważ po takim zabiegu jak wiadomo szyjka nie trzyma i są jakieś problemy z dzieckiem dlatego się boję.

smutna dzisiaj, nie wiem czy jeszcze jestes na tym forum.Dzis ja jestem w takiej sytuacji jak Ty w tamtym roku... z tym, że ja miałam CIN3/CIS rak przedinwazyjny, ale tez mialam usunieta szyjke.Moglabys napisacjak teraz sie czujesz po takim okresie czasu? ja nigdy jeszcze nie rodzilam, a wlasniesie z mezem staralismy o dziecko, niestety wyszlo inaczej. I jeszcze jedno pytanie czy u Ciebie problemy były wywolane hpv? moze ktos inny moglby cos napisac... jak to wyglada pozniej... ciaza, zdrowie, czy problemy powracaja, czy to bylo wywolane hpv i czy udalo sie go jakos zwalczyc...

wiadomo teraz trzeba sie kontrolowac juz do konca zycia... dlatego obawiam sie zeby to nie wrocilo albo zebym chociaz zdazyla urodzic dziecko, tzn wczesniej zajsc w ciaze i donosic :) chcilalabym zwalczyc hpv, ale moj ogarnizm pewnie tego nie zrobi... nie wiem czy to w ogole mozliwe po juz przebytym raku, a zapomnialam o to zapytac lekarza. Co prawda jeszcze nie wiem jaki rodzaj hpv mam (za 2 tyg. bede miec z mezem testy).

Gość michał w.
wycieli mi kawałek odbytu i nici z anala

a przed "albo" nie stawia się przecinka, chyba, że mamy do czynienia z powtórzeniem! Może najpierw warto odwiedzić inne forum? Na przykład jakieś ortograficzne, jeśli nie masz co robić... dziecko. Szkoda słów.

Gość czterdziestka 1
witam ja jestem po takim zabiegu

Gość gość
ja jestem przed takim zabiegiem.chciałabym wiedzieć po jakim czasie będę mogła wrucić do pracy.

Gość gość
Gghk

Gość Refurb
Gghkhjjhgbnjhnjhhjjjhjjtrfefdf

Gość monisza
A ja za dwa tygodnie idę na usunięcie szyjki i zdecydowałam sie to zrobic wraz z macicą. CIN III. Nie boję się operacji, tylko mam złość w sobie na poźniejszą rekonwalescencję i takie nic nie robienie:P

Gość gość
można być virgo i mieć raka więc liczba partnerów nie ma znaczenia

Gość Smutnabardzo28
Drogie kobietki, pomocy! Mam dysplazję szyjki macicy 3 stopień i za 2 tyg czeka mnie operacja usunięcia kawałka szyjki. Straaaasznie się boję :( w ogóle sam pobyt w szpitalu mnie przeraża. Mam przyjechać dzień przed planowanym dniem zabiegu. Czy któraś z Was może się ze mną podzielić własnymi doświadczeniami? Jest tu ktoś po takim zabiegu? Pozdrawiam

Gość Mikastan44@gmail.com

Powiem tak, HPV zagrażają faceci bez gumy. Bo chcą!!!, a my płacimy leczymy usuwamy szujke niestety a potem rak powstaje. Oni nic nie mają więc, po hu.. oni są na świecie?