Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohh nieeee

POMOCY! Czy serek naturalny zamiast twarogu nada się na sernik ??

Polecane posty

Gość ohh nieeee

Wczoraj pędem wsadziłam do koszyka wiaderko w bierdonce, w domu czytam a tam zamiast twarogu serek naturalny, czy wyjdzie mi z tego sernik czy lepiej zrobić coś innego? Jak coś innego to co? Ja jestem noga w pieczeniu, sernik mam sprawdzony a jutro przyjęcie. Poratujcie mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dvf
ja zawsz robie z serkow homogenizowanych i wychodzi ok, taki lkki i puszysty, bo pod koniec, przed wylaniem na blache mieszam z ubitym bialkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ohh nieeee
Składniki na ten mój wyglądaja tak: 1 kg mielonego sera 15 dag masła 2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 4-5 jajek 10 dag rodzynek I jak myślisz, wyjdzie? Uwielbiam ten przepis zawsze wychodzi - poprostu wszystko razem miksujemy, tylko rodzyni trzeba namoczyć. Zawsze wychodzi ale zawsze miałam twaróg a teraz jakiś serek :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szybbbkooo
a może na pudełku jest przepis na sernik? wszystko zależy od przepisu,kupiłam kiedyś w wiaderku twaróg czy tam "ser na sernik" i wg tego przepisu, który miałam nie wyszedł mi-bo normalnie "mój" sernik robię z białego sera trzykrotnie mielonego (na wiaderku był przepis i tam było napisane,żeby dodać do sera kaszę manną,oczywiscie nie dałam,sernik przez to był rzadki jak diabli, wylałam go do wc,do tych serów w wiaderkach dodają pewnie "ulepszacze") na Twoim miejscu bałabym,skocz po normalny ser,któy zawsze używasz,a z tego zrób pastę do kanapek,moze przyda się na przyjęcie do krakersów na przykład :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ohh nieeee
Tego się obawiałam... mam już wszystkie dania przemyślane, z tą pastą dobry pomysl ale nie aż na 1kg :D A może dałoby sie z tego zrobić takie ciasto z galaretką coś jak sernik na zimno jak myślicie? Kurde zła jestem na siebie 10zł w błoto, nie uśmiecha mi się kupować kolejnego wiaderka sera chciałabym te co już niestety mam jednak wykorzystać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ohh nieeee
A na puełku owszem, przepis jest tylko kolejne składniki musiałabym kupić, zbankrutuje :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ohh nieeee
Leokadio, dziękuję ale tam również jest twaróg w przepisie a ja mam serek :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leokadia zdunskaaaa
ale ja kupuję ser twarogowy takie w pudełeczkach, miękki się nazywa myślę, że sernik wyjdzie i z tego Twojego sera ewentualnie dodaj więcej kaszy manny lub budyniu w proszku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×