Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eternetkaw

jak zrobić pulchne placuszki z jabłkami

Polecane posty

Gość eternetkaw

ale nie chodzi mi o racuchy. tak jakby male nalesniki a w srodku ciasta zeby byly kawalki jablek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość La roche posay ;
Ja tam zawsze ucieram jabłka na tarce i mieszam z ciastem i na patelnię, ale to bardziej racuch będzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bukaaa
Spotkałam się z takim przepisem (ale nie sprawdzałam) Robisz ciasto jak na naleśniki ale nieco bardziej gęste. Wylewasz trochę na patelnię, kładziesz na to plasterek jabłka i polewasz ciastem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pszczółka maja i filip
ja robię rozczyn z drożdży następnie gęste ciasto naleśnikowe i smażę na złoto z obu stron dużo wcześniej obieram jabłka i gotuje je z jak najmniejszą ilością wody tak jak na marmoladę smaruje nią drożdżowe placki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reni789
Ja robię takie placki - ciasto jak na naleśniki z tym, że zamiast mleka dodaje maślanki lub kefiru (co tam masz byle kwaśne mleko) i trochę sody wtedy ciasto jest pulchne, a jabłka kroje na małe plasterki i dodaje do ciasta. Całość smażę na oleju. Ciasto musi być dosyć gęste bo inaczej to rozpłynie się po patelni i będzie cienkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×