Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdenek Krecik

Wyjazd z pracy do Pragi - pytanie o pieniadze.

Polecane posty

Gość Zdenek Krecik

Czy w Czechach jest droga żywność ? Nie mam pojęcia ile kupić koron an ten wyjazd. Będą to 3 dni, wiadomo piwko, jedzenie, jakieś prezenty. Pracodawca płaci za przejazd i nocleg. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość sexualny nebezpeczny
prezenty? to ty jedziesz do roboty i myslisz juz o prezentach i piwie ? aha .no to szerokiej drogi

Gość sexualny nebezpeczny
euro na słowacji ,jak juz

Gość Zdenek Krecik
Nie jadę tam do pracy tylko nasz Szef zrobił nam prezent w postaci wycieczki :) W Czechach korona obowiązuje.

Gość Zdenek Krecik
Poza tym jada tylko pracownicy i ich zony a ja chcę dzieciakom coś kupić na pamiątkę. Dziękuję Ginorossi.

ginorossi tym i tym można płacić :) moja siostra była tam 3 dni temu :)

aaa ;) w kazdym razie ja mialam korony ;) tylko teraz tak mysle, ze skro jedziesz do pragi - stolicy, to ceny w knajpach moga byc troche wyzsze niz gdzie indziej ;)

mieszkam w Pradze... jedzenie- zależy w sklepach tak jak w Polsce (może ciut mięso droższe) ale pewnie bardziej knajpy Cię obchodzą te w centrum zaraz przy rynku -omijaj! maja baaaardzo drogie żarcie, które wcale nie jest lepsze od zwykłych przyzwoitych hospod obiad dostaniesz w normalnej restauracji za 100-200 koron (17-34zł) piwo taniocha- np. 30kc Staropramen, czyli niecale 5 zł przekąski tradycyjne do piwa, np. nakladany hermelin za 50kc, utopence 35 kc prezenty - sklepy z pamiątkami bardzo drogie no ale.. kubek z Pragą 150kc, popielniczka z pragą 100kc ewentualnie możesz kupić jakieś czeskie smakołyki np. studencka czekolada (30kc) , becherovka (150kc), piwo w sklepie butelkowe za 12 kc plus butelka 3kc

tak tak, można płacić Euro po czym rozpoznać czy to knajpa dla naiwnych turystów czy dla tutejszych mieszkańców? przy wejściach do knajpy menu w języku innym niż czeski oznacza - dla turystów, ceny są zawyżone nie warto tam wchodzić

a dzieciom to pewnie Kreciki Cię interesują i zabawki-pamiątki są bardzo drogie mini mikro krecik np breloczek 200kc

Gość fesfss
u nas w robocie tez jest ta wycieczka 23,24,25.09

Gość fesfss
to sa jakies dofinansowania chyba bo w tamtym roku tez była do pragi..w tym miała byc do budapesztu ale sie zmieniło na prage znowu

Gość Zdenek Krecik
05 Serdeczne dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!