Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja szyja co mi jest

od kilku dni szyja mi dretwieje

Polecane posty

Kiedys zdarzylo sie,ze zle spalam i bolala mnie szyja.Tym razem trwa to juz kilka dni.Byl dzien przerwy i od nowa boli..Boli mnie prawa czesc szyji i prawa lopatka.Czuje jakby dretwienie.Napiecie.Bol przy poruszaniu.mam wrzenie.ze dtretwieje mi jakby prawa reka juz. Co mam robic ? Co to oznacza.Mam 37 lat.

Gość roladinia
takie coś robi mi się gdy jeżdżę samochodem i mam otwarte okno poprostu przeciąg , lub od klimatyzacji , unikaj tych rzeczy i trzymaj się ciepło ,

Dzwonilam do znajomej pielegniarki.Ona mowi,ze mam koniecznie udac sie do neurologa.Mowi,zemoze byc cos z nerwem lub serce.Jestem sama z dzieckiem w tej chwili.Nie chce panikowac i zraz jechac do szpitala. Dla mnie jest dziwne,ze to sie utrzymuje juz ponad tydzien,tzn.zdretwienie szyi.Piszac to czuje mrowienie w prawej dloni.Cos tu chyba jest nie tak?

Ale to drętwienie jest w każdej pozycji?? Czy stoisz, lezysz bez różnicy??

Gość zespółempiro
raczej bym obstawiał napięcie mięśniowe w okolicach kręgosłupa i to powoduje ból i drętwienie ręki masażysta

mi właśnie też się tak samo wydaje.. że to któryś mięsień (kapturowy??) jest tak mocno napiety, ze może naciskać na nerw i powodować dretwienie.. i wystarczy go dobrze rozmasować..

Gość zespółempiro
Edyciak to potwierdziłaś moje przypuszczenia 1-2 zabiegi i po bólu

Gość zespółempiro
idź z tą szyją do dobrej masażystki albo masażysty zabieg powinien dbać ok 25-40min (górna partia pleców i cała szyja) nie daj sobie wmówić że 10 min i po kłopocie masażysta

Napiecie najgorsze jest z rana i po odpoczynku.Czuje tez lekkie mrowienie,ciezkosc w prawej rece.Czy to znaczy,ze to promieniuje? Jutro wybiore sie do szpitala na kontrole.W poniedzialek mam prace i nie mam czasu na lekarza.

To jest tylnia,dolna czesc szyii i jakby kawalek lopatkiprzy szyii.Myslalam,ze to samo przejdzie...a to juz ponad tydzien. Czy moze to byc wynikiem stresu ?Mialam ostatnio duzo na glowie.

Gość zespółempiro
hallo, czytasz odpowiedzi??????????????? lekarz zrobi Ci rtg i da prochy albo zastrzyk albo wyśle do rejonu masażysta jurekmasaz@interia.pl

Albo to może byc tak też, że ten ból, to jest to, co podpowiadamy, bo moim zdaniem objawy opisane przez autorkę na to wskazują, a to promieniowanie to objaw czego innego.. może przy okazji coś wyszło.. jak dostanie skierowanie na rtg, to nie zaszkodzi zbadać szyję.

Gość zespółempiro
może jeszcze ew. rwa barkowa masażysta

Gość HRTH
masazysto mam pytanie u mnie na rtg kregoslupa szyjnego wyszlo zdjecie rtg kregoslupa szyjnego powiekszenie odleglosci miedzy zebem a przednim łukiem atlasu przemawia na nadwichnieciem zwezenie szczeliny miedzykregowej C5-6 splycenie fizjologicznej lordiozy boje sie i niepokoje brzmi groznie a lekarz dopiero za 3 tyg

Gość zespółempiro
z tego co piszesz ,bedziesz żył do samej śmierci(: a tak na serio to brzmi groźnie ale takie groźne nie jest w zależności od stopnia zwyrodnień możesz dostać gorset na kilka tyg,a potem rechabilitacje,ajeżeli jest to znikomy stopień zwyrodnienia to tylko proszki p.bólowe i p.zapalne.bez rtg obecnego i poprzednich ciężko wydawać opinie masażysta

Gość gość
Miałam bardzo długo problem z bólem i drętwieniem szyi. Koleżanka poleciła mi taki produkt: diskdr.pl/ng20m.htm. Już prawie nie pamiętam co to jest ból szyi :)

Gość gość
Ja miałam często problemy z karkiem. Mam pracę siedząca i ślęczenie nad książkami i komputerem tak się właśnie kończy. Warto robić ćwiczenia, a mi osobiście pomogły też poduszki ortopedyczne. Są dużo lepsze od zwykłych, bo ich kształt dopasowuje się do ciała. Spory wybór tego rodzaju rzeczy można znaleźć w tym sklepie medycznym http://sklepmedycznyortomedica.pl.

Gość gość
Korzystałam z produktów DiskDr. Na ból szyi i na kolano. Bardzo dobrze działają, ból szybko minął.