Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrumciaz

Proszę o ocenę wstępu pracy licencjackiej z zakresu ekonomii

Polecane posty

Gość Chrumciaz

Tak oto prezentuje sie mój wstęp: Gospodarka rządzi się własnymi prawami, w których nie ma miejsca na sentymenty. To, czy dany region, dane miasto rozwija się czy nie, zależy od wielu czynników. W swojej pracy skupiłam się na przedstawieniu czynników rozwoju społeczno-gospodarczego mojego rodzinnego miasta Opola. Pod uwagę wziąłam lata 2004-2010 i to właśnie na podstawie tego badanego przeze mnie okresu podjąłam się analizy sytuacji społeczno-gospodarczej tego miasta oraz perspektyw jego rozwoju do roku 2015. to ma byc takie wprowadzenie w temat: rozwój społeczno gospodarczy Opola. I jak ?

Gość karesder
tak na 3+

Gość przeciez nikt cie
tu nie oceni pozytywnie chocbys napisala cos perfekcyjnego :)

Gość Chrumciaz
ok rozumiem ze nie jest to praca z górnej półki. Co można tu poprawić, co rozwinąć a co moze skrócić? ( błedy orto moga być , mam na to papieren)

Wstęp powinien wynosić około 1 strony....tak miałam ja ..... nie wiem jak jest w pracach licencjackich, ale to co napisałaś to jest kawałek totalnego zgrzytu.......

Gość Chrumciaz
Ok juz wiem ze nie napisałam wszystkiego w temacie postu. To nie jest wstęp a wprowadzenie do zakończenia !!! Dlatego takie ubogie, to ma tylko wprowadzać w zagadnienie rozwoju społeczno-gospodarczego

Gość Czyński
To artykuł do Faktu ? Kicha .

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Brzmi jak referaty, które pisało się w ósmej klasie podstawówki:/ Dziewczyno, przeczytaj to raz, drugi i trzeci wyobrażając sobie, że to praca kogoś innego. Gówniana, prawda? Więc wyobraź sobie, że jesteś korektorem i masz tak to pozmieniać, żeby nie było wstydu przed promotorem i komisją. Do dzieła:)

Gość Chrumciaz
BTW: Zakonczenie można pisać w 1 osobie liczby pojedyńczej?

Gość Chrumciaz
Zaznaczam, iz jest to wprowadzenie do tematu i nie ma to zajmować pół strony, czy stronę, ponieważ całość ma miec max 1,5 strony, a to jest wprowadzenie w to co znajdzie się na tych 1,5 strony. Uwaga poniżej poprawiony tekst: Rozwój społeczno-gospodarczy jest procesem długofalowych pozytywnych przemian zachodzących w sferze działalności społecznej, kulturowej oraz gospodarczej. Proces ten, odbywający się na wielu płaszczyznach, dotyczy zmian w o charakterze ilościowym jak i jakościowym. Jest on jednak uzależniony od wielu czynników, których występowanie i współdziałanie jest niezbędne do wejścia i pozostania na drodze pożądanego rozkwitu. Efektem końcowym rozwoju społeczno-gospodarczego jest poprawa warunków do życia jednostki której dotyczył.