Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylekkolorowy

Temperatura 37,7 tylko w nocy, dziecko bez oznak choroby? co to?

Polecane posty

Gość motylekkolorowy

Od razu powiem, że dzwoniłam do lekarza, ale wyjechał i bedzie dopiero jutro, totez chciałam Was zapytac, czy miałyście taki przypadek, mój synek ma 2,5 roku, od przedwczoraj ma temp. w nocy raz 37 raz 37,7. W dzien bez gorączki , dziś miał dwie luźniejsze kupki i troche mu apetyt nie dopisywal. Nie podawałam mu żadnych leków, tylko witaminę C. Nie skarży się na żadne bóle, bo go ciągle o to pytam, jest żywy, wesoły... Przez ostatni tydzień nie wysypiał się bo muszę go przed praca zawieźć do babci a w dzień juz nie sypia cz to może byc powód?

Gość jdjjhk
eee, to prawie zadna temp. moj tal mial czesto do 3 roku - zwykla trzydniowka.nie zbijac temp ponizej 38, jak nie minie po 3 pelnych dobach dobach do lekarza,wczesniej lekarz bez objawow nie za wiele powie.

Gość motylekkolorowy
Dzwoniłam do naszego lekarza i kazał mi podac antybiotyk, który podawałam synkowi wczesniej ( dwa tyg. wcześniej miał zapalenie gardła) ale nie podałam bo uznałam, że to chyba jeszcze nie czas na taki lek.... dzięki za wypowiedzi:)

Gość gaszbava
Toranga a ty skad wiesz, ze to wirus? Na odleglosc diagnozy stawiasz? I dziecko nie ma zadnej temperatury, ma stan podgoraczkowy. I to jedynie noca. Zachowuje sie normalnie wiec nic sie nie dzieje jak na razie.

nie stawiam diagnozy, tylko doradzam,moje dziecko miało to samo,ale autorka oczywiscie musi isc do lekarza!to nie znaczy,ze ja mam racje!a co to za lekarz co zaleca antybiotyk przez telefon?a jesli to faktycznie wirus to na wirusy sie nie podaje antybiotykow!Autorka madra ze od razu nie pakuje tabletek w dziecko!

Gość o tak o
moja corka miala to samo jak miala 2.5roku miala jakas infekcje, obylo sie be antybiotykow, ale stan podgoraczkowy utrzymywal sie jakis miesiac po.. strasznie sie wtedy martwilam, ale badania byly ok, wszystko przeszło

Gość o tak o
stan podgoraczkowy tylko w nocy!! w dzien temperatura byla ok

zmień lekarza bo jakis konował że na telefon kaŻe podać antybiotyk który był dwa tyg wcześniej stosowany może zmeczenie może wirus mój syn miał tak ok 3 dni potem nagle 40 stopni i opryszczka

Gość motylekkolorowy
Właśnie synek sie przebudził z płaczem, bo go gardło boli... być może jakieś choróbsko się rozwija...

Gość motylekkolorowy
Jadł tak sobie, ale on miewa takie dni, raz je bardzo duzo drugiego dnia kiepsko, ale obiadku nie zjadł i kolacji tez nie bardzo, zażyczył sobie tylko kisiel. Dziekuje za wszystkie rady i wypowiedzi.

Gość motylekkolorowy
toranaga - dziekuję:)

Gość htrcyht
przecież to normalna temperatura...

Gość motylekkolorowy
Nie uwierzycie. W niedziele poszlismy do naszego lekarza rodzinnego, tego samego, który po konsultacji telefonicznej kazał podawac antybiotyk, zbadał synka i stwierdził, że osłuchowo czysto, gardło czyste no to antybiotyk bo chyba jakas infekcja się zaczyna. Nie dawało mi to spokoju, mały dostał jeszcze kaszel i ogólnie coraz gorzej się czuł. więc w poniedziałek do innego lekarza, który kiedys opiekował się synkiem. I co? Osłuchowo zapalenie oskrzeli, gardło czerwone..... myslałam, że mnie pognie, ostro się wściekłam, dzis juz trzeci dzien bierze antybiotyk i chyba jest mu odrobinke lepiej. Przeciez to można z papci wyskoczyć!

Gość helena.a
żeby tylko z papci... ja nie wiem czego oni ich na tych studiach uczą :/

Jej co to za lekarz dobrze ze ja takiego niemam w ogole przez tel zalecac podac antybiotyk no niezle.. moj to stroni od antybiotykow strasznie..teraz niestety tez ma zapalenie oskrzeli wiec musial dac...ale jezu przez tel? dobrze ze mms niema mozliwosci jeszcze recept wysylania bo ci taka wyslal hehe:P

Gość gość
Ja skorzystałam z tego zestawienia na http://rankingtermometrow.pl/ i jestem zadowolona z termometru. Wzięłam ten bezdotykowy na podczerwień co najwięcej osób poleca tutaj i działa faktycznie od ręki bez kontaktu z ciałem dziecka.