Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też się nad tym zastanawiam

Samotność to taka straszna trwoga

Polecane posty

Nie wiedziałam, że można być samotnym wśród ludzi. To najgorsze co może być. Nie ma nic gorszego, nawet choroba gdy tak naprawdę nie masz bliskiej osoby.

Gość a co dziewczyna wspomina o slu
Nie gorszaj jest namacjlna samotność, pośród czterech ścian, gdzie jedynym towarzystwem jest grający telewizor. Jak zapada noc to człowiek widzi całe swoje życie i patrze na nie bzradnie, a cienie wydają się żywe, a każdy dźwięk głucho dudni w pustce, dlatego nie wyłączam telewizora, gdy nie muszę.

Gość obserwator nato
dobry towar macie podziellcie sie :D

Gość kopiaa
Podpisuję sie pod tym, plaga naszych czasów.

Gość wierrrna żona
też uważam, że samotność jest straszna. Szczególnie gdy nie ma się nikogo przy sobie.

Gość kopiaa
najgorsze dni wolne, można oszalec. Dawniej tak było?

Gość kopiaa
samotność w zwiazku, małzeństwie zdecydowanie najgorsza dla mnie.

Gość :( no można
ale trzeba uczyć się życia w pojedynkę, organizowac sobie czas tak żeby jak najmniej przesiadywać w domu.... a jak wraca się do pustegoo mieszkania to i tak robi się smutno i myśli przewijają się w głowie... nikt nie jest w stanie tego zrozumieć jeśli nigdy nie był samotny...

Gość Dawniej...
Dawniej... Dawniej były studia i było normalnie, ale studia się skończyły i trzeba było spaokowac walizki, Niby na chwilę, ale... Jest jak jest....

Gość mishka26
samotność jest najgorsza, czy masz kogoś czy nie możesz być samotna/y. Nikt nie powinien być sam

Gość COOL*
Masz rację, mozna być samotnym nawet wśród ludzi. Dzieje sie tak wtedy gdy oni Cię nie rozumieją, niedoceniają itp. Co z tego że są skoro to tylko obecność fizyczna. Samotność gdy nie ma się nikogo przy sobie jest też straszna.

można się naprawdę załamać, sama to aktualnie przeżywam i walczę aby nie wariować... chce mi sie ryczeć

Gość Ludzie nie doceniacie tego co
Ludzie nie doceniacie tego co macie, to co że ludzie mają was w dupie to nie wazne, wazne, ze po prostu są. Ja nie mogę pracować nad niczmym sie skupić jak nie czuje obecności innych ludzi, nie chodzi tu o kontakt rozmowe nie musza ze mna rozmowiac wazne zeby poprostu byli.

Gość Prawda was wyzwoli!
Dlaczego bycie s samym sobą jest straszne ? Nie lubicie siebie ? Ja tydzień temu SAM wsiadłem do pociągu z rowerem, SAM pojechałem i wróciłem do domu. Nie macie żadnych znajomych ? Czy chodzi o brak chłopaka ?

Gość COOL*
Fakt, lepiej jeśli ludzie są (o ile nie krzywdzą) ale to przecież za mało. Każdy przecież chce być kochanym.

Gość Znajoi zostali tam gdzie miala
Znajoi zostali tam gdzie mialam studia. Tu gdzie mieszkam nie ma mlodych ludzi - jak ktos zostal to poprostu wzial slub z druga polowka. Jestem tak nie na mijscu, ze niewierzylam ze ten stan sie otrzyma a on trwa juz ponad rok.

Prawda was wyzwoli! Dlaczego bycie s samym sobą jest straszne ? Nie lubicie siebie ? Ja tydzień temu SAM wsiadłem do pociągu z rowerem, SAM pojechałem i wróciłem do domu. Nie macie żadnych znajomych ? Czy chodzi o brak chłopaka ? To piękne pojechać gdzieś samemu, ja też to lubiłam jak nie byłam samotna tak jak teraz. Dlaczego jestem samotna? Bo się odsunełam od ludzi bo musiałam być sama, a teraz bycie samą przerodziło się w samotność. To wykańcza i psychicznie i fizycznie. Boję się, że jak nic z tym nie zrobię to czeka mnie takie życie. Praca, dom i komputer :(

nie mam siły na zmianę. nie mam siły na nic :(

Gość COOL*
Mi też jest ciężko z tego powodu. Ja nie krzywdzę ludzi a kiedy trzeba to im pomagam ale oni i tak nie chcą sie ze mną zadawać. Zatem niewiem co mam zrobić.

Gość Facet39_
Napisałaś "Dlaczego jestem samotna? Bo się odsunełam od ludzi bo musiałam być sama, a teraz bycie samą przerodziło się w samotność." No to teraz się otwórz na ludzi, zbliż się do nich. Oddaliłaś się, jest Ci źle. No to chyba nie jest dobra metoda. ZAWSZE można znaleźć kogoś bliskiego, powiernika, jak człowiek jest otwarty i dobrze szuka.

Gość aha ii ach
taaaaaaa......................

Gość COOL*
"ZAWSZE można znaleźć kogoś bliskiego, powiernika, jak człowiek jest otwarty i dobrze szuka." Gdyby tak było to ja nie byłabym sama.