Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agniesia8787

witajcie mam pytanie,

Polecane posty

otóż wziełam dla kogoś z rodziny kredyt,i ta osoba miała płacić i nie płaci. w skutek czego,muszę ja teraz ten kredyt płacić,czy a tej osobie mogę wytoczyć sprawę ,w sumie w pewnym sensie ona mi jest dłużna te pieniądze,skoro musze za nia splacac,ale jak je odzyskać? proszę o pomoc

Nie wiem, jak duży masz ten kredyt, ale miałem taką samą sytuację.... Zagryzłem zęby i spłaciłem. U mnie na szczęście raty były dość "zjadliwe"....

pozostało 27.000 bank,mi wypowiedział umowę i muszę co miesiąc spłacać 1000 zł inacvzej odda sprawę do komornika

Jeśłi nie spisałaś umowy z tą osobą albo jeśli nie masz świadków, to nic nie zdziałasz

Przy tym to moje, to pikuś.... Na początek w banku powinnaś sprawę załatwić. Jeśli osoba, dla której brałaś kredyt nadal nie chce go spłacać, zgłoś się do prawnika....Nie masz innego wyjścia

mam świadków,mój tata,brat i nagrane rozmowy na komórke...ona twierdzi ze nie ma z czego płacić i mnie wkurwia to,bo nie szuka lepszej pracy ani nic... ale powiedzcie moge coś w sądzie wskurać?

Znalazłam taką ładną wypowiedź: "są tutaj dwie umowy -pierwsza twoja z bankiem o kredyt/pożyczkę i druga twoja z osobą X o tym ,że ty udzielasz jej pożyczki...banku nie interesuje co ty zrobiłaś z pieniędzmi...ty wzięłąś ty masz ją spłacić...a ty możesz dochodzić swoich pieniędzy od osoby X w postępowaniu cywilnoprawnym."