Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KawaZcynamonem

Aktywna mama na emeryturze

Polecane posty

Przygotowuję tekst o dojrzałych kobietach, które na emeryturze realizują swoje pasje, studiują, podróżują. Chcesz się podzielić historią swojej mamy? - proszę o kontakt poprzez forum :) Pozdrawiam!

Gość motocyklista20
Moja mama ma 58 lat, a jej partner ma 25. Fajnie baraszkują w łóżku.

Motocyklista20 - nie o takie "pasje" mi chodziło ;) Ale dzięki za odzew. ethjsdfghjkdfghjkldfgh - większość kobiet rzeczywiście dopiero na emeryturze ma czas dla siebie i chcę się dowiedzieć, co robią, jak spełniają swoje marzenia :)

Gość ethjsdfghjkdfghjkldfgh
to szkoda ze zanim dotra na emeryture tylko niewolniczo pracuja w kuchni sypilani i pileuchach

ethjsdfghjkdfghjkldfgh - Masz rację. Chcę o tym napisać, by jak najwięcej się o tym mówiło. W końcu muszą nastąpić zmiany.Mam nadzieję, że jak najszybciej.

Gość marianka123456
Kawa a co ty na emeryturke poszlas i nie wiesz co ze saba zrobic???

Gość marianka123456
hej Kawa, co z Toba? chcesz pogadac czy nie?

marianka123456: Nie, mi jeszcze daleko do emerytury, ale wiem, co będę robić - będę jak najdłużej pracować, a w wolnych chwilach podróżować :) A jakie są Twoje plany?

Gość marianka123456
moje plany... ja to do emerytury mam jeszcze 20 lat to nie mam planow na ten czas, ale wiem, ze zrobie wszystko zeby "ladnie" sie starzec - chodzi mi o o to, zeby zyc aktywnie i z usmiechem...

Gość marianka123456
Kawa a ty ile masz do emerytury i dlaczego tak cie zajmuje ten temat? pracujesz?

marianka123456: A co oznacza dla Ciebie to "aktywnie i z uśmiechem"? :) Ja mam więcej niż 30 lat, więc trochę czasu na zrobienie planów;) A temat mnie interesuje, bo piszę o tym i chcę pokazać, że coś się zmienia - że kobiety się rozwijają, nie tylko w domu :)

Gość absolutnenowosciu mnie
Ja Ci niestety nie pomogę. mama pomimo, że na emeryturze to jeszzce pracuje, żeby jakoś związac koniec z końcem. ---------------------------------- Jesienne nowości: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1683433

Gość marianka123456
kawa, chodzi o to, zeby na starosc nie stac sie gozka i zgryzliwa, siedzaca w domu i narzekajaca na wszystko - swiat jest piekny w kzadym wieku, jak sadze.... ja mam juz nieco ponad 40 lat, wiec do emeritury daleko choc blizej niz toje 30... po co o tym piszesz i gdzie? ksiazka to ma byc czy co? pracujesz czy nie? pytam, bo mam wrazenie, ze trzeba albo zajmowac sie tematem zawodowo albo strasznie sie nudzic zeby szukac odpowiedzi na takie pytania ... za wczasu

absolutnenowosciu mnie - duża ilość emerytek pracuje, jak Twoje mama, niż odpoczywa i zajmuje się wyłącznie swoimi pasjami. Zdaję sobie z tego sprawę, takie są realia. Jednak są też kobiety, które mogą sobie pozwolić na zajęcie się sobą i właśnie ich teraz szukam. Pozdrawiam!

Gość marianka123456
Kawa , czego ty wlasciwie szukasz i po co????

marianka123456: Doskonale Cię rozumiem, jeśli chodzi o to podejście do ludzi, świata i do siebie. Narzekanie to tylko chwilowa ulga, a tak naprawdę niczego nie zmienia, więc trzeba działać, by były efekty:) Ciężko jednak myśleć wyłącznie o sobie, kiedy warunki życia są skromne. Choć pewnie niektóre kobiety i to potrafią. A ja piszę artykuł o takich właśnie paniach i stąd ten wątek. Tak więc zajmuję się tym tematem zawodowo. Choć interesuje mnie także prywatnie, bo jedno nie wyklucza drugiego :)

Gość marianka123456
ile masz lat Kawa?

Gość marianka123456
ja 42 - po prostu zadziwia mnie, ze ktos tak walkuje taman przyszlosci i w twojmi przypadku tak odleglej. mysle, ze moze nie warto patrzec na to, ze na emeryturze trudnoi cos robic bo brak pieniedzy.... moze warto pokazac, ze swiat jest piekny jesli mamy pieknie w srodku i juz.... powodzenie ci zycze w pisanu. mam nadzieje, ze sprawia ci to przyjemnosc i uda sie napisac to co chcesz wyrazic.

marianka123456: Dziękuję Ci za swoje przemyślenia. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie u Ciebie :) I chciałabym, by więcej kobiet tak patrzyło na świat. Pozdrawiam!

Gość MalinkaU
Jestem podobnego zdania. Na emeryturze, też można cos robić, Nie trzeba sie nad sobą użalać tylko działać. Tutaj np http://klubseniora.pl/ można poczytać sobie o kursach internetowych o odpowiednich dietach. Fajny sposób na zorganizowanie czasu.

Gość janinkaH
Też słyszałam o kursach internetowych na tej stronie http://klubseniora.pl/ . Bardzo fajna sprawa, zwłaszcza dla osób starszych. Mogą sie rozwijać nawet na emeryturze

Gość gość
Człowiek od zawsze aktywny takim pozostanie (z wyjątkiem utraty mózgu czy wszystkich kończyn i wzroku). Jak się za młodu nic nie chciało to na stare lata będzie się zgrzędzić. Od wczesnych lat powinno się zadbać o godną emeryturę i odkładać małe kwoty na konto.

Gość Morisonkaa
To jest bardzo dobry pomysł. Teraz coraz wiecej osób jest aktywnych na emeryturze. I to mnie bardzo cieszy. Widziałam nawet niedawno tutaj http://klubseniora.pl/ , kilka bardzo fajnych propozycji na to y być taką aktywną osobą.

Gość gość
wejdzie na forum ciąża, dzieci itp. i tam dowiecie się, że babcie są po to aby zapieprzać 24 godzin na dobę przy wnukach, tak własnie uważają wasze dzieci, które narodziły dzieci a brak im chęci do ich wychowywania