Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżul

Matura ustna polski 2012 !

Polecane posty

Gość Dżul

Sprzedam prezentację maturalną (plan prezentacji + cytaty + bibliografia) TEMAT : To się czyta dzisiaj - modni pisarze i modne książki. Omów przyczyny popularności utworów na trzech wybranych przykładach spoza kanonu lektur szkolnych. był on w 2011 r, jest on także na liście tematów na tegoroczną maturę. chętni pisać na e-mail : julik93@onet.eu 18/20 punktów oceniona . ;)

Gość łaszicza
"był on w 2011 r, jest on także na liście tematów na tegoroczną maturę." Hehe, tylko że listę tematów to każda szkoła raczej ustala indywidualnie. A ocena 18/20 to nie jest tylko sama prezentacja wykuta jak zwykle na pamięć :O

Gość powazna sprawa....
haha i co z tego ze 18 pkt? :O za prezentacje dostaje sie tylko 5 pkt a reszta to juz własna radosna twórczosc, wiec to nie zalezy od jakosci prezentachi tylko od tego jak się odpowiada na pytania.

Gość Dżul
Zgadzam się jeśli chodzi o punktację. Zawsze mogę dodać pytania jakie dostałam :) Każda szkołą ustala sama tematy. Ktoś będzie miał ten temat, to skorzysta nie to nie. Po co z tego problem robić ?!

Gość łaszicza
Nie żaden problem, tylko tak to sformułowałaś, że jasno wynika: mam temat, który był w 2011 i na pewno będzie (jest) na 2012. A co do pytań, które miałaś, no to chyba nic odkrywczego :)

Gość Maturzystka9222
A co myślicie o temacie: "Zjawy, duchy, sny i wizje w literaturze. Przeanalizuj różne ujęcia tego motywu na wybranych przykładach literackich różnych epok." Byłabym wdzięczna za doradzenie. Jeśli nie ten to jaki inny? Mam straszny problem z wyborem. Pomocy:(

Gość Gwarantowane 20 pkt z ustnej !
Witam, mam do zaoferowania pracę maturalną z j. polskiego "Samotność i jej wpływ na postępowanie bohaterów. W rozważaniach odwołaj się do doświadczeń wybranych postaci". Za pracę otrzymałam 20/20. Praca pisana pod czujnym okiem polonisty, który również przygotowywał mnie do matury pisemnej rozszerzonej, z której otrzymałam 94%. Oferta zawiera pełną bibliografię- literatura podmiotu i przedmiotu oraz ramowy plan wypowiedzi.Praca pisana na podstawie lektur łatwo przyswajalnych uczniowi(teksty lekkie i przyjemne). Gratis przesyłam ewentualne pytania jakie może zadać egzaminator. Nie czekaj do ostatniej chwili, zaoszczędź sobie stresu i nerwów. e-mail : aniasobierajska22@wp.pl

Gość a za ile to sprzedajecie
bo nie wiem czy mi sie oplaca

Gość vikcia1234
Witam. Czy ktos wie czy próbne matury styczeń/luty 2012 są układane przez CKE czy OKE???

Gość vikcia1234
up up

Gość blackflower
jejku chciałabym taka prezentacje ..u nas nie ma :(

Gość mialam 3 z polskiego
bylam slabym uczniem, ale prezentacje napisalam sama, sama przygotowalam sie zdalam na 20 punktow. Mimo, ze prezentacja nie byla ubrana ladnie w slowa to wiedzialam o czym mowie i zdalam. Mimo, ze na polskim bylam cienka. matura z polskiego to banal wystarczy wybrac temat, kotrym sie interesuej czlowiek. Gorzej z pisemna, ale w zyciu nie wydalalabym kasy na cos co jest tak banalne.