Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazna sprawa....

STUDIA-WYKŁADY

Polecane posty

Gość powazna sprawa....

Jak wygladaja wyklady na studiach? czy jest tak ze profesorowie gadaja caly cZas i trzeba to zapisywac czy np. zadaja pytania i biora wyrywkowo do odpowiedzi? czy sa kartkówki? wiem, ze jest sesja 2 razy w roku, a poza tym co jest? co ile sa egzaminy?

Gada, gada, a Ty wszystko próbujesz zapisać i nie zasnąć przy okazji. Czasami puszcza listę obecności.

Gość powazna sprawa....
a egzaminy co ile dni sie odbywaja?

Gość powazna sprawa....
a te cwiczenia to sa czesto?

Gość whyhhyy
ja slyszalam ze na kierunkach matematycznych na wykladach biora wyrywkowo ''do tablicy'', zeby rozwiazac zadanie... :O

Gość whyhhyy
cwiczenia kilka na dzien, no zalezy od planu ;P cwiczenia jak lekcje w liceum, tylko 2 razy dluzsze:P

Gość ...Student...
Na wykładach też mogą odbywać się kolokwia! Zależy od charakteru przedmiotu i kierunku na którym studiujesz. Ja studiuje na politechnice i u nas jest tak, że jeśli nie ma ćwiczeń rachunkowych to na wykładach mogą odbywać się normalnie kolokwia. Na mojej uczelni to jest na ogół tak, że jak wykład nie kończy się egzaminem to w ciągu semestru odbywają się dwa bądź jedno (na sam koniec) kolokwium. Zaliczysz obydwa kolokwia masz zaliczony przedmiot, nie zaliczysz żadnego bądź jednego masz jeden termin z całości w czerwcu i jeden we wrześniu. Są przedmioty, na których w trakcie semestru są kartkówki na wykładach. Pozytywny wynik ze wszystkich (bądź większości) daje zaliczenie z całości. Ale podkreślam, że to kwestia na jakim kierunku/jakiej uczelni/jaki przedmiot się studiuje. Ogólna uwaga do wykładów. Nie wszystkie wykłady są ciekawe i w odpowiedniej porze :) Są nudne i ciekawe, są takie o 12tej i takie o 19tej ;) Wszystko zależy od wykładowcy

Gość powazna sprawa....
dziex za odp :D

Gość tak ja
zależy co studiujesz bo to nieprawda, ze egzaminy są tylko z wykładów