Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna Wu

Suplementy żelaza

Polecane posty

Gość Anna Wu

Muszę zdecydować się na jakiś dobry suplement żelaza, bo mam znaczny niedobór. Co polecacie, bo mam same złe doświadczenia z tymi, które sugeruje moja ginekolog (drugi trymestr ciąży). Szukam czegoś z dodatkiem witamin, ale żeby nie powodowało biegunek. Czytałam w Necie o Chelaferr, czy ktoś może potwierdzić z doświadczenia, że to dobry preparat?

Gość Magdalena W_ska
Jesli juz to tylko Rabenhorst Zelazo. Od długiego czasu kupuje preparaty tej firmy, bo sa ekologiczne i bez cukru. Dla starszego dziecka tez Rabenhorst Rumiane Policzki. Ale skonsultuj sie z lekarzem, czy mozesz w ciazy je przyjmowac. Dla mnie one sa super.

Gość gość
Mi moja doktorka przepisała Szelazo SR. Swietny preparat z dodatkiem kwasu foliowego i witaminy c. Dobra tlerancja, żadnych skutkow ubocznych

Gość gość
Ja tez mialam niedobór ale zle reagowalam na suplementy. Wyczytalam w internecie jakie produkty sa bogate w żelazo i staralam sie żeby bylo ich duzo w diecie. Dzieki temu udalo mi sie poprawić wyniki badań.

Gość mama Emmy
ja już od dłuższego czasu biore SORBIFER DURULES. Bardzo dobry lek, dobrze przyswajalny i co najważniejsze nie powoduje zaparć. Szybko również wraca sie po nim do formy. Ja po cesarce mialam hgb 6,8 i szybko po tych tabsach doszlam do poziomu 11,9

Gość gość
Polecam sok z buraka[swiezo wycisniety]pic ok pol szklanki dziennie.

Gość siciliana
ja też podpisuje si epod rabenhorstem - ekologiczne soki i nap;rawde dobre w smaku, nie trzeba sie zmuszac i wpychac w siebie a sile. no i zelazo mi podskoczylo odkąd zaczelam sie suplementowac rabenhorstem wlasnie :)

Gość gość Agata co nogą zamiata
sok z buraków kiszonych -pyszny i zdrowy, polecam, robię sama. Suplementy żelaza? a co to za ustrojstwo? Przez kogo taki suplement jest badany? Jaki jest skład tego zazajeru? Suplementy to takie środki lecznicze nie badane przez nikogo, drogie, ani to lek, ani skuteczne, producenci nabijają kasę, a głupi lud to łyka. Sok z kiszonych buraków, jak go zrobić znajdziesz w internecie, są różne techniki, kazdy pyszny, dosmaczyć można po swojemu. Tanio i zdrowo!!! :D

Gość gość
Ja stosuję chela ferr forte. Jedna kapsułka dziennie i mój poziom żelaza jest w normie :D

Gość gość
Mi lekarz przepisał Tardyferon-Fol 80mg+,035 mg, po jednym opakowani żelazo skoczyło mi z 11,5 do 12,8, ale oprócz tego Vita-mama pije 2 tabletki dziennie.

Gość gość
sorbifer durules- nie ma lepszego ale jest na rp

Gość gość
Ja biore chela ferr forte bo po nim nie mam żadnych problemów gastrycznych a po innych preparatach mi sie zdarzały

Gość Valley OH
Rabenhorst z Zelazem. Polecany dla kobiet z obfitymi miesiączkami, albo z niedoborem żelaza. Ja stosowałam w zeszłym roku, spoko się sprawdził.

Gość gość
ja w czasie ciąży i przez jakiś czas po niej brałam chela-ferr bio complex. pamiętam, że przy tej suplementacji wyniki miałam idealne, a wcześniej bywało to różnie.

Gość Aneta gość
Chela Ferr Bio complex jest wspaniały. Dzięki temu suplementowi w krótkim czasie pozbyłam się anemii, z którą walczyłam bardzo długo. Żelazo, które wcześniej brałam nic nie zdziałało, a tu pierwsze efekty pojawiły się już po miesiącu.

Gość gość
żaden suplement diety, bo duza ich ilośc na rynku jest nieprzebadana-kazdy farmaceuta Ci to powie- tzn taki, mądry. Witaminy, mikro, makroelementy kupuje sie tylko w formie LEKU-bo one sa ZAWSZE przebadane. Co do żelaza brałam Ascofer, bo to lek. Nie kupuj suplementow, a po drugie poradz sie lekarza, tyle

Gość Walczaca z anemia
Polecam Szelazo Sr, dlugo borykalam sie ze znalezieniem odpowiedniego preparatu na niedobor zelaza, az zmienilam doktora. Szelazo Sr ma witaminy b12, b6, c i kwas foliowy a takze zelazo. W sam raz dla osob z anemia, w ciazy i planujacych. Ponadto polecam herbate z pokrzywy - do kupienia w kazdej aptece. Dziala zbawiennie na produkcje hemoglobiny, oczyszcza krew, odtruwa organizm, ma dobroczynny wplyw na nablonek macicy. I mozna ja pic bez ograniczen, takze w ciazy