Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagna87777

Mija 20 tydzień- nie czuję ruchów!! Pomocy!

Polecane posty

Gość jagna87777

Witam Was drogie Panie. Właśnie mija 20 tydzień ciąży a ja nadal nie czuję ruchów mojego maleństwa. Leżę wieczorami i staram się skupić na brzuszku i nic. Czy to oznacza, że coś jest nie tak? Wizyta dopiero 29.09

Gość nie panikuj.......
poczekaj jeszcze 2 tyg - zreszta pewnie w ciagu tych 2 tyg poczujesz pierwsze kopnicie 1. moze byc tak ze tak naprawde ciaza jest troche mlodsza 2.moze byc tak ze dziecko jest tak umiejcowione ze nie czujesz ruchu ale dla własnego komfortu psychicznego mozesz zawsze pojsc na usg prywatnie

Gość a ja.....
w pierwszej ciąży czasami trzeba poczekać aż do 24tyg. Moja siostra miała łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczuła po 30tyg. i do końca czuła je bardzo delikatnie

Gość na początku czuć tylko
takie lekkie smyranie więc może czujesz tylko nie rozpoznałaś , że to to

Gość jagna87777
nie wiem właśnie co mam myśleć, bo wyczuwam macicę i z tygodnia na tydzień rośnie teraz jest na wysokości pępka czyli prawidłowo. Czasami rano jak leżę widzę taką górkę po jednej stronie brzucha czasem się przesuwa, ale nic nie czuję.

ja mam to samo, 20 tydz sie zaczyna jutro a tu nic... tylko beben sie powieksza - jak stwierdzilas gdzie jest macica? u mnie to jeden wielki balon

Gość jagna87777
u mnie teraz macica kończy się dokładnie na wysokości pępka. jak byłam dwa tygodnie temu u lekarza to powiedział mi, że w 20tygodniu dokładnie tam ma się znajdować

u mnie w obu ciążach ruchy mogłam poczuć po 24 tyg dopiero, wczesniej były tylko bulgotania lub delikatne motyle

Gość jagna87777
chodzi o to, że ja nie czuję nawet motyli ani bulgotania, nic a nic. ale poczekam jeszcze dwa tygodnie.

skoro martwisz sie czy wszysko jest ok , to przeznacz troche kasy i pojdz na usg prywatnie to sie dowiesz co i jak . czasami trzeba troche dluzej poczekac , bo moze masz duzo wod plodowych i maluszek ma na tyle miejsca ze nie czujesz....

mi w pierwszej tez wydawalo sie ze nie czuję. Dopiero lekarka przy UGS uswiadomiła ze to "synus kopną" i od teraz teraz wiedzialam jak odczuwać ruchy. Wczesniej zarzekałabym sie ze nic nie czulam

Gość Podkolanowka
Ja pierwszy raz poczulam w 22 tygodniu. Tzn. od 18 juz cos tam czulam, ale nie bylam pewna, czy to dziecko, czy jelita sie burza :) I do konca ruchy nie byly jakies szczegolnie intensywne. Wyczuwalne, ale delikatne

Gość pęczek
a ta górka z rana po jednej stronie brzucha to właśnie maluszek :) może tak się układa że nie czujesz ruchów.