Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pink_Panther

Czy jakiś bliski znajomy przyznał się wam do innej orientacji, niż hetero?

Polecane posty

Bo mi ostatnio zdarzyło się coś podobnego. Uprzedzając zarzuty o nietolerancję itp. - oczywiście nie przeszkadza mi to, po prostu się zdziwiłam, co chyba całkiem naturalne. Nie chodzi o to, że patrzę na homo albo bi, jak na okazy z ZOO, jakby ktoś coś takiego też przypuścił. Osoba ta zawsze jawiła mi się, jako stuprocentowo heteroseksualna i stąd mój zaskok. Dziwnie tak dowiedzieć się o kimś, po dłuższej znajomości, czegoś, czego nigdy by się nie przypuściło samemu. Może ktoś ma podobne doświadczenia i opowie, jak odczucia, albo po prostu wypowie się w temacie? :P

Gość jestem samodzielny
homoseksualizm nie jest orientacją

Gość junaer
no ja np nie mialam bliskiej osoby ale znalam dziewczyne , ktora podejrzewalam z kumpela ze jest lesbijka, poniewaz chodzila jak chlopak...zero kobiecych ubran wsio meskie i...okazalo sie ze jest bi....troche zaskok ale przyjełysmy na klate:P a to jak sie zachowywala ta osoba skoro myslalas ze byla hetero??

Gość jestem samodzielny
dewiacją

Gość Lilly Evangeline**
ja mam sąsiadów homosexualistów, bardzo kulturalni faceci z klasą. Kiedyś jak byłam nastolatką , należałam do grupy tanecznej i tam był kolega gej. Miał z tego tytułu wiele nieprzyjemności np.w klubie dla hetero. Co do moich odczuć i reszty znajomych, to nikt się nad tym nie zastanawiał. Wszyscy się bardzo lubiliśmy i byliśmy zgraną, tolerancyjną paczką:)

Gość jestem samodzielny
Damascenka jak na ciebie lecą pedały to musisz być bardzo męska :)

O matko, orandż, z tym, że homoseksualizm jest dewiacją to mi się nie chce nawet dyskutować, bo to chyba kwestia umowna- zależna od tego, jakie kto ma poglądy w tej sprawie. Junaer, no właśnie tak typowo dla swojej płci, dlatego w życiu bym nie przypuściła tego, że jest biseksualna, zwłaszcza, że znam tego kogoś dosyć długo. Żadnych jakichś takich rażących w oczy zachowań odbiegających od kanonu tego, jaka być dla swojej płci powinna specyfika sposobu bycia. :P

Gość przezywasz jak matka w ciazy
wazne ze sobie to uswiadomil , jedynie co to nie rozumiem po co o tym rozpowiada :O

Ja rozpowiadam, czy ta osoba? :D Bo jak chodzi Ci o mnie, to przecież nikt nie wie o kogo tu chodzi, a jak o ta osobę, to widocznie miała ochotę na coming out. :P

Gość mentaI cut
ja jestem bardzo tolerancyjna. gej / lesbijka - tak. geje / lesbijki - NIE! :D

Gość Bazienka duex
co do dewiacji czy orientacji - to nie jest kwestia umowna, oczywiście homoseksualizm to jest dewiacja seksualna, zresztą jest nią wszystko co nie jest kopulacją, znaczy stosunkiem faceta i baby. :D człowiek jest istotą seksualną tylko z powodu rozmnażania się więc każda inna czynność seksualna niż kopulacja, czyli coś co prowadzi do zapłodnienia, jest dewiacją. szok, nieprawdaż?

Gość Ramderuji
czyli w takim razie można wysnuć teorię, że prawiczki sa dewiantami bo sie masturbuja.

Dewiacją jest może tak w bardzo biologicznym podejściu. Zwolennicy naturalności, zgody z przyrodą itp. pewnie tak uważają. Oczywiście to jak najbardziej zdrowe podejście, ale homoseksualizm, jest orientacją. Przynajmniej ja tak uważam, a jak ktoś ma radykalne poglądy bardzo, no to zaprzeczy. Tu masz info z wiki, jak co: Homoseksualizm (z greki homoios = taki sam, równy, i z łac. sexualis = płciowy), inaczej: homoseksualność zaangażowanie psychoemocjonalne i pociąg seksualny do tej samej płci. Jest jedną z orientacji seksualnych obok heteroseksualizmu, czyli popędu do płci przeciwnej oraz biseksualizmu, czyli popędu ukierunkowanego na obie płci

Gość Bazienka duex
orientacja to synonim kierunku. czyli - popęd płciowy jest skierowany na osobniki z tej samej płci. ale - popęd płciowy może być skierowany np. na małe dzieci. czy zatem pedofilia nie jest orientacją seksualną? jest. tylko że jest tylko jedna zdrowa, a reszta to dewiacje. z masturbowaniem się jest trochę inaczej, bo ważne jest co się wyobraża w trakcie

Gość Ramderuji
Różowa - tak naprawde mozemy wyróżnić cztery orientacje. Hetero, homo, bi oraz tzw. AS - aseksualizm.

Gość orietnacja jest tylko jedna
reszta to dewiacje i proszę mi nic nie mówić o głosowaniu w WHO najpierw trzeba przeczytać o kulisach, naciskach etc. jak dziś przegłosują, że jutro mamy niedzielę, to ja niekoniecznie w to uwierzę tak więc ORIENTACJA JEST JEDNA, DEWIACJI JEST CAŁA MASA

Z ta pedofilią, to nietrafiony przykład, bo żeby to była orientacja, to dzieci by musiały to odwzajemniać, to jest właśnie dewiacja. Homoseksualizm, bi i hetero to obustronne zjawiska. :P Ja mam takie zdanie w tym temacie, że jak coś szkodzi, albo jest robione wbrew drugiej osobie, to wtedy to można uznać za wynaturzenie.

Gość Ramderuji
Pedofile do gazu albo kastrować chujów!

Gość Bazienka duex
A gerontofilia? (popęd do staruszków) :D

Gość orietnacja jest tylko jedna
no wiesz, niektóre postępowe, lewicowe środowiska w skandynawii i np. w kanadzie uważają, że pedofilia to kolejna orientacja i walczą o prawo "do miłości" jak się udało z gejami, to dlaczego ma się nie udać teraz? niewyobrażalne? a czy nasi dziadkowie wyobrażali sobie, że dwóch facetów będzie brać ślub, chodzić pod rączkę i adoptować dzieci?

Popęd do staruszków? O matko, no to nie wiem, jak staruszek się zgadza... :D Każdy żyje jak chce. :P W każdym bądź razie, to mi się dziwne rzeczywiście wydaje, ale czy na przykład taki Hugh Hefner nie wiązał się z 40 lat młodszymi króliczkami playboya? Nikt mu nie mówił, że ma dziewczyny dewiantki. :P

Gość Bazienka duex
WHO skreśliło homoseksualizm z listy chorób, żeby polepszyła się sytuacja życiowa homoseksualistów, bo wpadali w depresję i byli prześladowani, a przecież nie szkodzą nikomu.

Tak, dowiedziałam się, że mój przyjaciel jest gejem. Byłam w szoku, ale później zaczełam wszystko rozumiec, przytulalam go, siadalam na kolana, calowalam czasami nie szując nic, wszystko było zawsze w formie żartu starych przyjaciół. Relacje meidzy nami się nie zmieniły, w pełni go akceptuję :)

Gość Ramderuji
'ale czy na przykład taki Hugh Hefner nie wiązał się z 40lat młodszymi króliczkami playboya? Nikt mu nie mówił, że ma dziewczyny dewiantki.' w tym nie ma nic dziwnego. Ma kase jest slawny. Jakby tego nie mial to by zadna na niego nie leciala.

Gość do Pink_Panther
po co dajesz definicje homoseksualizmu pisane przez gejów ?

Gość do Pink_Panther
i proszę mi nic nie mówić o głosowaniu w WHO najpierw trzeba przeczytać o kulisach, naciskach etc. jak dziś przegłosują, że jutro mamy niedzielę, to ja niekoniecznie w to uwierzę tak więc ORIENTACJA JEST JEDNA, DEWIACJI JEST CAŁA MASA who te wiarygodne od pandemii świńskiej grypy ? :O kupcie sobie szczepionki:O

Gość do Pink_Panther
Ja mam takie zdanie w tym temacie, że jak coś szkodzi, albo jest robione wbrew drugiej osobie, to wtedy to można uznać za wynaturzenie. to jest jakaś teoretyczna wydumana definicja :O